2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版》

C
In recent times, with the rise of electric cars, the idea of fueling cars with solar energy has also gained in popularity. Electric cars—even though they run on electricity and don't use fossil fuels—are still not green! People suffer from the misunderstanding that not using fossil fuels means "green", which is kind of false, considering the electricity we use is generated by burning the very same fuels!
What if your car had solar panels (太阳能电池板) that could charge it? Now that would indeed be a green machine! However, although we would like to use this energy source in our car, the efficiency of currently used solar panels is subject to several different factors.
Firstly, solar panels occupy a large amount of space. An average car has an area of 10-25 sq. ft. on the roof, which, if fully covered by solar panels, can generate between 50-150 W under ideal conditions. This is hardly enough power to support a light bulb! Also, the sunlight's temperature needs to be ideal, as extremely high temperatures can reduce the efficiency of solar panels. Cars must work in all weather conditions, so if a solar panel limits the car's functionality, it becomes practically useless. More importantly, the cost of the panels and the development required to power the electronics using the sun's energy outweighs the benefits that solar panels provide.
Most cars today that have solar roofs use solar energy to power only a few basic functions. While there is still time before we will be able to drive cars fully powered by solar energy, there are some improvements, such as solar power stations, which are being designed to reduce our dependence on fossil fuels for electricity.
Personally, I think solar-powered vehicles are surely the future, although not the near future. As the cost of solar panels continues to fall and their efficiency increases, things will begin to look much "brighter" for this sustainable option!
28. Why do electric cars fail to be environmentally friendly?
A. They aren't powered by solar energy.
B. They bring more pollution to the world.
C. They won't work as well as the common cars.
D. They run on electricity produced by burning fuels.
29. Why does the author give an example of the light bulb?
A. To show the limitation of solar cars.
B. To explain the function of solar panels.
C. To indicate the principle of solar energy.
D. To call for the advancement of technology.
30. What is the current development of solar cars?
A. Pure solar cars will soon be available.
B. Solar roofs will be fixed on more cars.
C. Solar cars are designed with new functions.
D. Cars can be charged at some solar power stations.
31. What's the author's attitude towards the future of solar cars?
A. Curious.
B. Doubtful.
C. Hopeful.
D. Critical.
答案: 28.D 细节理解题。根据第一段中的“considering the electricity we use is generated by burning the very same fuels”可知,电动汽车不环保是因为它们靠燃烧化石燃料产生的电能运转。故选D。
29.A 推理判断题。根据第三段中的“This is hardly enough power to support a light bulb!”可知,10—25平方英尺的太阳能电池板产生的电能几乎不足以支撑一个灯泡。再根据第三段中的“as extremely high temperatures... benefits that solar panels provide”可知,本段主要介绍了目前太阳能汽车的局限。故选A。
30.D 细节理解题。根据第四段中的“solar power stations... reduce our dependence on fossil fuels for electricity”可知,虽然距离我们驾驶完全由太阳能驱动的汽车还有一段时间,但太阳能汽车已经有了一些改进。太阳能站的设计旨在减少我们对化石燃料发电的依赖。因此目前汽车可以在太阳能站充电。故选D。
31.C 观点态度题。根据最后一段中的“solar-powered vehicles are surely the future, although not the near future... things will begin to look much ‘brighter’”可知,作者认为太阳能汽车肯定是未来的趋势,形势会开始变得更加明朗。作者对太阳能汽车的未来是满怀希望的。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭