2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版》

D
What you do after studying could play a big part in how well you learn and remember. Today on Education Tips, we will explore two no - cost ways that can help you improve your learning: wakeful rest and sleep.
When many students finish studying, they often go straight to another activity. Perhaps they look at their phone or computer. They might even play a video game or watch television. But research suggests that taking a rest after your study may help you remember what you have studied.
The basic idea is this: by stopping your activity after studying, your brain gets a chance to rest. Resting quietly is difficult when you are playing computer games.
Although this might sound unusual to you, many studies have explored the benefits of resting after learning - which is called “wakeful rest”.
A 2019 study found that both young and older adults were able to better remember information they had learned after doing wakeful rest.
If you want to give “wakeful rest” a try, here are a few simple things to do. Rest quietly for five to ten minutes. Do not look at your phone, read stories, or play games. It is really that easy!
In addition to wakeful rest, sleep is also important for learning. The Division of Sleep Medicine at Harvard Medical School (HMS) notes that sleep helps people to learn in two ways. A report on the school's website explains that “a sleep - deprived person cannot focus attention well and therefore cannot learn well”. It also says, “Sleep itself helps us to memorise and that memorising is very important for learning new information.”
The National Sleep Foundation (NSF) suggests that adults between the ages of 20 and 64 get between 7 and 9 hours of sleep per day. Teenagers may need a little bit more, and people over the age of 65 may need a little less.
Try to get some “wakeful rest” after a study. Then try to get a good night's sleep. That's it - a simple, no - cost way to help you remember what you learn.
32. What is Paragraph 3 mainly about?
A. The importance of sleep.
B. The good ways to get a rest.
C. The reason for having a rest.
D. The types of resting activities.
33. Which activity might be recommended shortly after studying?
A. Reading a newspaper.
B. Playing a video game.
C. Sitting there doing nothing.
D. Having a nice sleep at night.
34. How long should teenagers sleep each day according to NSF?
A. Less than 7 hours.
B. Just 7 hours.
C. No more than 9 hours.
D. Around 9 hours.
35. What can be a suitable title for the text?
A. Low - cost Tips on Working
B. What to Do After Your Study
C. Why Do We Need to Have a Good Sleep?
D. How Long Should We Rest After Learning?
答案: 32.C 段落大意题。根据第三段中的“The basic idea is this:by stopping your activity after studying,your brain gets a chance to rest.”可知,第三段的主要内容是说明休息的原因。故选C。
33.C 细节理解题。根据第六段中的“Rest quietly for five to ten minutes. Do not look at your phone,read stories,or play games.It is really that easy!”可知,C项属于“清醒式休息”,这一活动在学习后可能会被推荐。故选C。
34.D 细节理解题。根据倒数第二段的内容可知,根据国家睡眠基金会的说法,青少年每天的睡眠时间应稍微多于成人的7—9小时,所以9小时左右是青少年的合理睡眠时间。故选D。
35.B 标题归纳题。文章主要介绍了一种名为“清醒式休息”的休息方式,指在学习后停止活动,让大脑有机会休息,从而能更好地记住所学信息。除了“清醒式休息”,睡眠对学习也很重要,文章说明了睡眠对人们的影响和各年龄段的人合适的睡眠时间。由此可知,B项是本文最合适的标题。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭