2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版》

D
There are two types of people in the world. Although they have equal degree of health and wealth and other comforts of life, one becomes happy and the other becomes unhappy. This arises from the different ways in which they consider things, persons, events and the resulting effects upon their minds.
People who are to be happy fix their attention on the convenience of things: the pleasant parts of conversation, the well-prepared dishes, the goodness of the wine and the fine weather. They enjoy all the cheerful things. Those who are to be unhappy think and speak only of the opposite things. Therefore, they are continually dissatisfied. By their remarks, they sour  the  pleasure  of  society, hurt many people, and make themselves disagreeable everywhere. If this turn of mind was founded in nature, such unhappy persons would be more to be pitied. The intention of criticising and being disliked is perhaps taken up by imitation. It grows into a habit, unknown to its possessors. The habit may be strong, but it may be cured when those who have it realise its bad effects on their interests and tastes. I hope this little warning may be of service to them, and help them change this habit.
Although in fact it is chiefly an act of the imagination, it has serious results in life since it brings on deep sorrow and bad luck. Those people hurt many others; nobody loves them, and no one treats them with more than the most common politeness and respect. This frequently puts them in bad temper and draws them into arguments. If they aim at getting some advantages in social position or fortune, nobody wishes them success. Nor will anyone start a step or speak a word to favour their hopes. If they bring on themselves public objections, no one will defend or excuse them, and many will join to criticise their wrongdoings. They should change this bad habit and be pleased with what is pleasing, without worrying needlessly about themselves and others. If they do not, it will be good for others to avoid any contact with them. Otherwise, it can be disagreeable and sometimes very inconvenient, especially when one becomes mixed up in their quarrels.
32. What does the underlined phrase “sour the pleasure of society” most probably mean?
A. Make others unhappy.
B. Enjoy the pleasure of life.
C. Tend to please others openly.
D. Have a good taste with social life.
33. What can we conclude from the text?
A. We should pity all such unhappy people.
B. People can get rid of the habit of unhappiness.
C. Such unhappy people are dangerous to social life.
D. Unhappy people cannot understand happy persons.
34. If such unhappy persons insist on keeping the habit, what suggestion does the author give in the passage?
A. Show no respect and politeness to them.
B. Prevent any communication with them.
C. Persuade them to recognise the bad effects.
D. Quarrel with them until they realise the mistakes.
35. What is the purpose of the text?
A. To describe two types of people in the world: happy and unhappy.
B. To laugh at unhappy people and let us avoid such kind of people.
C. To suggest unhappy people remove the habits of unhappiness.
D. To suggest people should fix their attention on happy things.
答案: 32.A 词义猜测题。根据第二段画线短语所在句可知,通过他们的言论,他们伤害了许多人,使他们在任何地方都不讨人喜欢。此处and连接的三部分并列,因此它们的语意应该是接近的,他们那样说话会伤害别人的情感,会让别人不开心。由此可以判断出画线部分的意思最接近于A项“让别人不开心”。故选A。
33.B 推理判断题。根据第二段倒数第二句可知,当那些有这种习惯的人意识到它对他们的兴趣和爱好有不良影响时,即便这种习惯是根深蒂固的,它也可能会被改掉。由此可知,人们可以摆脱不快乐的习惯。故选B。
34.B 细节理解题。根据最后一段内容可知,这些人应该改变这种不良习惯,对令人愉悦的事物感到满意,而不必担心自己和他人。如果他们不这样做,那么其他人最好避免与他们接触。故选B。
35.C 写作意图题。通读全文可知,文章对比了快乐的人和不快乐的人的相同之处和不同之处。作者着重向不快乐的人提出了一些保持快乐的建议:对令人愉悦的事物感到满意,以此希望他们能够快乐。由此可知,作者的目的是建议不快乐的人改掉不快乐的习惯。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭