2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
D
Virtual (虚拟的) reality (VR) was just an idea in the past but now it is becoming more and more a reality. Researchers have predictions that show virtual reality will make a great difference to our society. In the same way that the smartphone changed our lives, virtual reality may be set to do the same.
Virtual reality changes how we view technology. Until now technology has always been something that we have viewed but never been truly immersed in (沉浸其中). Virtual reality has the power to change that. There will come a time when we sit on a VR chair or step inside a VR room, put on a VR device (设备), and enter a totally different world. The technology is largely available already, so with further advances taking place we could be about to enter entirely different worlds.
Today the obvious application of virtual reality is gaming but there are many more applications as well. In business, virtual reality could be used to improve communications. Many companies have to pay a lot for sending their team to different places. As worldwide business continues, it is increasingly important for teams in different areas of the world to work together. Although the video meeting solutions have been a success, they are just not as good as the real thing. Virtual reality can offer an experience as good as the real thing without any of the expense of travel.
While the virtual reality technology is still being developed we are not far away from a truly immersive experience. Within the next ten years, a solution will be in place, which will be so believable that people will be unable to tell the difference between it and reality. In time the cost will reduce as well, making it possible to have a VR experience in every home and business.
32. Why is the smartphone mentioned in the first paragraph?
A. To show the popularity of virtual reality.
B. To praise the development of virtual reality.
C. To state people's anxieties in terms of virtual reality.
D. To explain the influence of virtual reality on people's lives.
33. In which way is virtual reality technology different from the traditional technology?
A. It reduces the need for the communication.
B. It can provide an immersive experience.
C. It is applied to gaming and business.
D. It is more convenient to operate.
34. What does the underlined word "expense" mean in the third paragraph?
A. Tiredness.
B. Schedule.
C. Stress.
D. Cost.
35. What can we expect of the virtual reality technology?
A. It will help reduce technology costs.
B. It will take people away from reality.
C. It will be widely used in people's lives.
D. It will take the place of other technologies.
Virtual (虚拟的) reality (VR) was just an idea in the past but now it is becoming more and more a reality. Researchers have predictions that show virtual reality will make a great difference to our society. In the same way that the smartphone changed our lives, virtual reality may be set to do the same.
Virtual reality changes how we view technology. Until now technology has always been something that we have viewed but never been truly immersed in (沉浸其中). Virtual reality has the power to change that. There will come a time when we sit on a VR chair or step inside a VR room, put on a VR device (设备), and enter a totally different world. The technology is largely available already, so with further advances taking place we could be about to enter entirely different worlds.
Today the obvious application of virtual reality is gaming but there are many more applications as well. In business, virtual reality could be used to improve communications. Many companies have to pay a lot for sending their team to different places. As worldwide business continues, it is increasingly important for teams in different areas of the world to work together. Although the video meeting solutions have been a success, they are just not as good as the real thing. Virtual reality can offer an experience as good as the real thing without any of the expense of travel.
While the virtual reality technology is still being developed we are not far away from a truly immersive experience. Within the next ten years, a solution will be in place, which will be so believable that people will be unable to tell the difference between it and reality. In time the cost will reduce as well, making it possible to have a VR experience in every home and business.
32. Why is the smartphone mentioned in the first paragraph?
A. To show the popularity of virtual reality.
B. To praise the development of virtual reality.
C. To state people's anxieties in terms of virtual reality.
D. To explain the influence of virtual reality on people's lives.
33. In which way is virtual reality technology different from the traditional technology?
A. It reduces the need for the communication.
B. It can provide an immersive experience.
C. It is applied to gaming and business.
D. It is more convenient to operate.
34. What does the underlined word "expense" mean in the third paragraph?
A. Tiredness.
B. Schedule.
C. Stress.
D. Cost.
35. What can we expect of the virtual reality technology?
A. It will help reduce technology costs.
B. It will take people away from reality.
C. It will be widely used in people's lives.
D. It will take the place of other technologies.
答案:
32.D 推理判断题。根据第一段中的“Researchers have predictions that show virtual reality will make a great difference to our society. In the same way that the smartphone changed our lives, virtual reality may be set to do the same.”可以推知,此处提到智能手机是为了说明虚拟现实对人类生活的影响。故选D。
33.B 细节理解题。根据第二段中的“Until now technology has always been something that we have viewed but never been truly immersed in(沉浸其中). Virtual reality has the power to change that.”可以推知,虚拟现实技术不同于传统技术的地方在于它可以提供沉浸式体验。故选B。
34.D 词义猜测题。根据第三段中的“Virtual reality can offer an experience as good as the real thing”可知,虚拟现实没有任何旅行的费用。所以“expense”结合上下文可知指的是旅行中的开销,是“费用、成本”的意思。故选D。
35.C 推理判断题。根据最后一段中的“In time the cost will reduce as well, making it possible to have a VR experience in every home and business.”可以推知,虚拟现实技术将在未来被广泛应用于人们的生活。故选C。
33.B 细节理解题。根据第二段中的“Until now technology has always been something that we have viewed but never been truly immersed in(沉浸其中). Virtual reality has the power to change that.”可以推知,虚拟现实技术不同于传统技术的地方在于它可以提供沉浸式体验。故选B。
34.D 词义猜测题。根据第三段中的“Virtual reality can offer an experience as good as the real thing”可知,虚拟现实没有任何旅行的费用。所以“expense”结合上下文可知指的是旅行中的开销,是“费用、成本”的意思。故选D。
35.C 推理判断题。根据最后一段中的“In time the cost will reduce as well, making it possible to have a VR experience in every home and business.”可以推知,虚拟现实技术将在未来被广泛应用于人们的生活。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看