2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
三、阅读理解
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
In our community, there is a special activity called “Home Sweet Home Day” every month. On that day, people work together to make their neighborhood better.
This month, the activity was very interesting. We started by cleaning up the streets and taking out the rubbish. Then, some children planned a treasure hunt in the park. They left some notes around, and other kids followed the notes to find the “treasure”.
After the treasure hunt, we invited everyone to a big picnic. Some families brought delicious biscuits, and others cooked meals. We sat together, ate, and talked. It felt just like being at home with a big family.
One of the neighbors, Mrs. Green, said, “I really love this activity. It makes us feel closer and more like a real community. We should do this more often!” Everyone agreed with her. We all hope that our community will become more and more like a sweet home.
1. What do people do on “Home Sweet Home Day”?
A. They go shopping together.
B. They clean the streets and have fun activities.
C. They go to the movies.
D. They borrow things from each other.
2. What did the children do during the activity?
A. They packed up their toys.
B. They hung up their clothes.
C. They planned a treasure hunt.
D. They added some notes to the books.
3. How did Mrs. Green feel about the activity?
A. She didn’t like it at all.
B. She thought it was boring.
C. She hoped to do it more often.
D. She wanted to add something new to it.
4. What’s the main idea of the passage?
A. Cleaning up a community.
B. An interesting activity in the community.
C. Planning a treasure hunt.
D. Inviting people to a picnic.
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
In our community, there is a special activity called “Home Sweet Home Day” every month. On that day, people work together to make their neighborhood better.
This month, the activity was very interesting. We started by cleaning up the streets and taking out the rubbish. Then, some children planned a treasure hunt in the park. They left some notes around, and other kids followed the notes to find the “treasure”.
After the treasure hunt, we invited everyone to a big picnic. Some families brought delicious biscuits, and others cooked meals. We sat together, ate, and talked. It felt just like being at home with a big family.
One of the neighbors, Mrs. Green, said, “I really love this activity. It makes us feel closer and more like a real community. We should do this more often!” Everyone agreed with her. We all hope that our community will become more and more like a sweet home.
1. What do people do on “Home Sweet Home Day”?
A. They go shopping together.
B. They clean the streets and have fun activities.
C. They go to the movies.
D. They borrow things from each other.
2. What did the children do during the activity?
A. They packed up their toys.
B. They hung up their clothes.
C. They planned a treasure hunt.
D. They added some notes to the books.
3. How did Mrs. Green feel about the activity?
A. She didn’t like it at all.
B. She thought it was boring.
C. She hoped to do it more often.
D. She wanted to add something new to it.
4. What’s the main idea of the passage?
A. Cleaning up a community.
B. An interesting activity in the community.
C. Planning a treasure hunt.
D. Inviting people to a picnic.
答案:
1.B 【解析】根据文章第二段可知,他们打扫街道并做有趣的活动。 2.C 【解析】根据第二段第三句可知,孩子们在计划一场寻宝游戏。 3.C 【解析】由第四段Mrs.Green所说的第三句话可知,她希望以后能经常进行这样的活动。 4.B 【解析】通读全文可知,本文是一个有趣的社区活动。
查看更多完整答案,请扫码查看