2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版》

三、阅读理解
阅读下面的短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
We had a happy May Day holiday. We had three days off. On the first day, I stayed at home and finished my homework. My parents went to a gym to swim and run. On the second day, we drove to the farm. We climbed the mountain. The fresh air and green fields surprised me. We stayed on the farm for the night. On the third day, we rode horses and fed the goats and rabbits. After lunch we came back to my uncle's home. We had dinner with my grandparents, and then we went back home. We all felt happy and relaxed.
1. The author had a
B
holiday.
A. five-day
B. three-day
C. seven-day
D. two-day
2. What did the author's parents do on the first day?
A. Ride horses.
B. Do some sports.
C. Cook food.
D. Climb the mountain.
3. When did they ride horses?
A. On the first day.
B. On the second day.
C. On the third day.
D. On the last day.
4. Which of the following is not true?
A. They had dinner with the author's grandparents.
B. They visited the author's uncle.
C. They stayed on the farm for the night.
D. They enjoyed the fresh air on the mountain.
5. Which activity is not mentioned(提到)in the passage?
A. Climb the mountain.
B. Feed the animals.
C. Fly kites.
D. Drive to the farm.
答案: 1.B 【解析】根据文章第二句中 three days off 可知,“五一”假期共三天,故选B项。
2.B 【解析】根据文中对作者父母第一天活动计划的描述 swim and run“游泳和跑步”,归纳一下可知,他们第一天想进行一些体育活动,与B项 Do some sports 相符。
3.C 【解析】每个人每一天的活动计划都不同,可以通过画出每天不同人的不同活动计划的思维导图来梳理信息,在第三天能找到 ride horses 这一活动,故选C项。
4.D 【解析】文中只说山上的新鲜空气让作者惊讶,并没有说他们在山上享受新鲜空气。“enjoy”强调享受,与原文不符,故选D项。
5.C 【解析】A 项“Climb the mountain”在“We climbed the mountain”中被提到。B 项“Feed the animals”,文中“fed the goats and rabbits”属于喂动物,因此被提到。C 项“Fly kites”在文中未提及。D 项“Drive to the farm”在“we drove to the farm”中被提到,故选C项。
一、阅读理解六选五
选择合适的句子补全短文。选项中有一项为多余选项。
David is a college student. Last year he went on vacation to Yunnan with his cousin, Cindy. 1.
E
David liked the weather there. It was not cold or hot. It was really fine. Cindy liked all kinds of flowers there. After two weeks, they went to Dali by train. 2.
F
They also knew about many local customs(当地的风俗).
One week later, David and Cindy took the bus to Lijiang—a beautiful town. They visited Jade Dragon Snow Mountain(玉龙雪山). 3.
A
They also visited the Old Town of Lijiang. There were many interesting stores and restaurants there. 4.
C
And Cindy bought many presents(礼物)for her sister Mary and her brother Bill. David had to come back to the university so they only stayed in Lijiang for one week.
5.
B
He hopes to visit it this summer holiday again.

答案: 1.E 2.F 3.A 4.C 5.B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭