2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版》

一、阅读理解
阅读下面的短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A man has two children, a boy and a girl. The boy is good - looking, but the girl is not. Today they find a mirror and for the first time they see what they look like. The boy is very happy and says to his sister, “How cool I am! I look much nicer than you!” The girl doesn’t like what her brother says.
Their father sees this thing. He goes up to them and says to the boy, “You must always be good as well as look good. ” Then to the girl, he says, “My dear, if you help everyone, everyone will love you. It doesn’t matter(重要)that you are not as good - looking as your brother. It is better to be good than to be good - looking. ”
1. What do the two children find today?
A. A book.
B. A mirror.
C. Two pens.
D. Apples.
2. Is the boy happy or sad when he sees himself in the mirror?
A. Yes, he is happy.
B. No, he is sad.
C. He is happy.
D. He is sad.
3. How does the girl feel when she hears what her brother says?
A. She is unhappy.
B. She is excited.
C. She is relaxed.
D. She is friendly.
4. If you help everyone, everyone will
C
you.
A. hate
B. laugh at
C. love
D. look at
5. The underlined sentence “It is better to be good than to be good - looking” means “
B
” in Chinese.
A. 做得好不如长得好
B. 长得好不如心地好
C. 做事要做得更好
D. 长得好一切都好
答案: 1. B 【解析】根据第一段“Today they find a mirror and for the first time they see what they look like.”可知,两个孩子今天发现了一面镜子。
2. C 【解析】根据第一段“The boy is very happy and says to his sister...”可知,男孩看到镜中的自己后非常开心。
3. A 【解析】根据第一段“The girl doesn’t like what her brother says.”可知,女孩听到哥哥的话后感到不高兴。
4. C 【解析】根据父亲对女孩说的话“If you help everyone, everyone will love you.”可知,填空应为“love”。
5. B 【解析】画线句“It is better to be good than to be good-looking”意为“心地好比外表好更重要”,对应B选项“长得好不如心地好”。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭