2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
一、阅读填空
阅读下面的短文,使用括号中单词的正确形式填空。
I had a great time last weekend. It was sunny and hot. My parents and I 1.
阅读下面的短文,使用括号中单词的正确形式填空。
I had a great time last weekend. It was sunny and hot. My parents and I 1.
went
(go) to Beijing on vacation. I was very happy, because it was my 2. first
(one) trip to Beijing. First, we went to Tian'anmen Square. I 3. thought
(think) it was very great. Then we went to the Palace Museum. I didn't have fun here, because there 4. were
(be) too many people. After we walked out of the Palace Museum, we 5. had
(have) lunch at a nearby restaurant. The food was very delicious, and I liked it a lot. In the afternoon, we 6. visited
(visit) the Great Wall. I was very excited 7. to climb
(climb) up to the top. We took quite a few 8. photos
(photo) there. In the end, we were 9. tired
(tire) but happy. All in all, I think the trip is 10. exciting
(excite).
答案:
一、1. went 2. first 3. thought 4. were 5. had 6. visited 7. to climb 8. photos 9. tired 10. exciting
二、阅读理解
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
Jim and his family arrived at Shanghai Pudong International Airport at 7:00 p. m. They took a maglev train(磁悬浮列车)to their hotel on Longyang Road. The 35 - kilometre train ride only took 6 minutes. They were surprised at how fast the train was. After they got to their hotel, they had dinner and went to bed. They would spend three days enjoying Shanghai.
On the first day, they went to Yu Garden. Yu Garden has a history of over 400 years. They visited this wonderful world of old buildings, ponds and bridges. It was really amazing. They then took a walk along the old street of Yuyuan Market. They bought some interesting things and ate lots of nice food.
On the morning of the second day, they went to Shanghai Ocean Aquarium. It was very big. They saw a lot of animals there. In the afternoon, they went to Shanghai Tower. It was so tall that Jim was a little afraid.
On the third day, they visited Shanghai Disney Resort. It opened on June 16, 2016. It's the sixth Disneyland in the world. They took rides, watched shows and took lots of nice photos there. At the end of their trip, they were tired but happy.
1. What surprised Jim and his family?
A. Their hotel.
B. Their dinner.
C. The weather.
D. The maglev train.
2. When did Jim and his family visit Shanghai Tower?
A. On the morning of the first day.
B. On the afternoon of the first day.
C. On the morning of the second day.
D. On the afternoon of the second day.
3. What did Jim and his family do in Shanghai Disney Resort?
①They bought lots of things. ②They watched shows. ③They took rides.
④They tried new food. ⑤They took photos.
A. ①②③
B. ②③⑤
C. ①②④
D. ③④⑤
4. The author wrote the passage to
A. ask us to visit Shanghai
B. show Shanghai is beautiful
C. tell us about a friendly family
D. describe a family trip to Shanghai
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
Jim and his family arrived at Shanghai Pudong International Airport at 7:00 p. m. They took a maglev train(磁悬浮列车)to their hotel on Longyang Road. The 35 - kilometre train ride only took 6 minutes. They were surprised at how fast the train was. After they got to their hotel, they had dinner and went to bed. They would spend three days enjoying Shanghai.
On the first day, they went to Yu Garden. Yu Garden has a history of over 400 years. They visited this wonderful world of old buildings, ponds and bridges. It was really amazing. They then took a walk along the old street of Yuyuan Market. They bought some interesting things and ate lots of nice food.
On the morning of the second day, they went to Shanghai Ocean Aquarium. It was very big. They saw a lot of animals there. In the afternoon, they went to Shanghai Tower. It was so tall that Jim was a little afraid.
On the third day, they visited Shanghai Disney Resort. It opened on June 16, 2016. It's the sixth Disneyland in the world. They took rides, watched shows and took lots of nice photos there. At the end of their trip, they were tired but happy.
1. What surprised Jim and his family?
A. Their hotel.
B. Their dinner.
C. The weather.
D. The maglev train.
2. When did Jim and his family visit Shanghai Tower?
A. On the morning of the first day.
B. On the afternoon of the first day.
C. On the morning of the second day.
D. On the afternoon of the second day.
3. What did Jim and his family do in Shanghai Disney Resort?
①They bought lots of things. ②They watched shows. ③They took rides.
④They tried new food. ⑤They took photos.
A. ①②③
B. ②③⑤
C. ①②④
D. ③④⑤
4. The author wrote the passage to
D
.A. ask us to visit Shanghai
B. show Shanghai is beautiful
C. tell us about a friendly family
D. describe a family trip to Shanghai
答案:
二、1. D 【解析】根据文章第一段第四句可知,吉姆一家对磁悬浮列车感到惊讶。 2. D 【解析】根据第三段第一句和第三句可知,吉姆一家第二天下午去了上海中心大厦。 3. B 【解析】由第四段倒数第二句可知,吉姆一家在上海迪士尼度假区游玩的顺序是乘坐骑乘设施、看节目、拍照。 4. D 【解析】通读全文可知,文章的写作目的是描述一次去上海的家庭旅行。
查看更多完整答案,请扫码查看