2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
三、阅读理解
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。


1. Why did Robert write this message?
A. Because he will make a report.
B. Because he is interested in computers.
C. Because he wants to have a special computer.
D. Because his computer has something wrong.
2. Who thinks our bodies will control computers in the future?
A. Ben. B. Robert. C. Jim. D. Karen.
3. What can be put in ▲?
A. And you can’t find people to help you.
B. The future computers will be easier to repair.
C. Computers will help people solve any problem.
D. Computers will spend less time cleaning the room.
4. According to Karen, what will computers do?
a. play games
b. write e-mails
c. solve all kinds of problems
d. charge by themselves
A. a b c B. b c d
C. a b d D. a c d
5. What is the theme(主题) of the passage?
A. Culture. B. Health.
C. Travel. D. Science.
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
1. Why did Robert write this message?
A. Because he will make a report.
B. Because he is interested in computers.
C. Because he wants to have a special computer.
D. Because his computer has something wrong.
2. Who thinks our bodies will control computers in the future?
A. Ben. B. Robert. C. Jim. D. Karen.
3. What can be put in ▲?
A. And you can’t find people to help you.
B. The future computers will be easier to repair.
C. Computers will help people solve any problem.
D. Computers will spend less time cleaning the room.
4. According to Karen, what will computers do?
a. play games
b. write e-mails
c. solve all kinds of problems
d. charge by themselves
A. a b c B. b c d
C. a b d D. a c d
5. What is the theme(主题) of the passage?
A. Culture. B. Health.
C. Travel. D. Science.
答案:
1.A 【解析】根据Robert的第一条消息“I will give a report on ‘Computers of the Future’. Can you share your ideas?”可知,他写这条消息是为了收集大家的想法,以便作报告。 2.A 【解析】Ben提到“we’ll control our computers by our bodies”,即未来可以用身体控制电脑,符合题目描述。 3.B 【解析】Jim的回复应围绕电脑的修理问题,因为后文提到“if our computers break down, they’ll repair themselves”,所以填入“未来电脑更容易修理”最合适。 4.B 【解析】Karen提到电脑会帮助写邮件(b)、解决各种问题(c),并且可以自己充电(d),但没有提到玩游戏(a),所以选B。 5.D 【解析】通读全文可知,讨论的是未来电脑的发展,属于“科技(Science)”主题。
查看更多完整答案,请扫码查看