2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程学习与检测八年级英语上册人教版》

二、完形填空
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Lucy took great pride in the growth of the flowers in her garden. Her grandmother taught her to love and 1 flowers. So, like her grandmother, she loved flowers very much and her flower garden was second to none.
One day while she was visiting an online flower shop where she often ordered flower seeds, a picture of a plant caught Lucy’s eye. “I have to 2 it,” Lucy said to herself, and she ordered it at once.
When it arrived, she planted it at the base of a stonewall at the back of her garden. It grew 3, with beautiful green leaves all over it, but there were no flowers.
One morning, as Lucy stood before the vine(藤蔓), she felt a little 4 because her plants had no flowers. Lucy was giving 5 to cutting it down and planting some-thing else in its place.
It was at this point that her neighbor, 6 garden joined hers, called Lucy over to her. “Thank you so much! You can’t 7 how much I have enjoyed the flowers of that vine you planted. ” Lucy walked 8 the gate into her neighbor’s yard. And sure enough, Lucy saw that on the other side of the wall the vine of her plant was filled with 9. The vine grew through the crevices(裂缝)of the wall and it had not flowered on her side.
The story tells us: When you cannot see the good 10 of your labor(劳动)it doesn’t mean that it has no fruit.
1. A. run after
B. take up
C. care for
D. put off
2. A. share
B. have
C. know
D. find
3. A. seriously
B. politely
C. exactly
D. healthily
4. A. sad
B. glad
C. shy
D. tired
5. A. surprise
B. thought
C. interest
D. courage
6. A. whose
B. which
C. where
D. when
7. A. express
B. decide
C. refuse
D. imagine
8. A. between
B. through
C. against
D. without
9. A. flowers
B. leaves
C. woods
D. fruits
10. A. truth
B. service
C. result
D. reason
答案: 1. C 【解析】照顾。
2. B 【解析】拥有。
3. D 【解析】健康地。
4. A 【解析】难过的。
5. B 【解析】固定搭配give thought to考虑。
6. A 【解析】whose引导定语从句,意为“谁的”。
7. D 【解析】想象。
8. B 【解析】穿过。
9. A 【解析】花。
10. C 【解析】结果。
阅读短文,按要求完成下列各题。
The sun bear is the smallest bear, with a body length of 48 to 60 inches. Sun bears likes lowland tropical(热带的)rainforest better. They are believed to sleep in trees. The sun bear is not a big meat-eater. It’s thought that it uses its sharp teeth as a weapon or a ①
tool
to catch insects. The sun bear has a soft nose and long tongue, which it uses for eating termites(白蚁). It also uses its 25-centimetre-long tongue to reach beehives(蜂窝)for honey. Sun bears eat lots of things, such as birds, small animals, young parts of palm trees and the nests of wild bees. The name “sun bear” comes from the pale circle on its chest. They have short, black fur with a golden or white horseshoe(马掌)shape on their chest. It is also known as “Malay bear” and sometimes “honey bear” because it loves sweet food.
Being different from other bears, the sun bear doesnt sleep through the winter because it can get food all the year round. With only 600—1,000 left in the wild in the rainforests of South Asia, they are in danger. The rainforests where the sun bear lives are being destroyed by people who are cutting down trees and using the land for farming. Sun bears are also hunted because poachers(偷猎者)sell their meat and some parts of their bodies can be made into medi-cine. There are also people who like to keep young sun bears as pets and kill the mother bears. So the sun bear needs our help.
任务一:在①处填入一个恰当的单词,使文章通顺。
1.
tool

任务二:根据短文内容回答问题。
2. What does the sun bear eat?
It eats insects, termites, honey, birds, young parts of palm trees and the nests of wild bees.

3. What’s on the chest of the sun bear?
A golden or white horseshoe shape.

任务三:将②处画线句子译成汉语。
4.
与其他熊不同,太阳熊不会冬眠,因为它全年都能获取食物。

任务四:根据短文内容补全句子。
5. After reading the last paragraph, we know the writer advises us to
protect the sun bear
.
答案: 1. tool
2. It eats insects, termites, honey, birds, young parts of palm trees and the nests of wild bees.
3. A golden or white horseshoe shape.
4. 与其他熊不同,太阳熊不会冬眠,因为它全年都能获取食物。
5. protect the sun bear

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭