2025年名校课堂九年级英语上册沪教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名校课堂九年级英语上册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名校课堂九年级英语上册沪教版》

Ⅰ. 完成句子:根据所给汉语意思,用单词或短语完成下列英文句子。
1. 士兵们在战斗中非常勇敢。
The soldiers were very
brave
in the battle.
2. 我们应该确保计划顺利进行。
We should
make sure
the plan goes smoothly.
3. 也许将来我们会和外星人交流。
Maybe we will communicate with aliens
in the future
.
4. 我的老师对我在英语上的进步感到满意。
My teacher
is happy with
my progress in English.
5. 杯子里的牛奶因为装得太满溢出来了。
The milk in the glass
ran over
because it was too full.
答案: Ⅰ.1.brave 2.make sure 3.in the future 4.is happy with 5.ran over
Ⅱ. 阅读理解。
第一节:阅读下面短文,从所给的四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的一个最佳答案。
According to a study, there is a huge difference between the number of words learned by students who read for less than 15 minutes daily and 30+ minutes every day. It is clearly shown in the chart.

Students who read 30 or more minutes per day learn seven times more words compared with students who read less than 15 minutes per day.
While reading, you will learn about one new word for every 1,000 words you read. And learning new words plays a key role especially in determining(决定) whether you understand the text you are reading and the text you will read in the future.
Unfortunately, the study also shows that less than 20% of the students read for half an hour or more daily, and about 50% of the students read less than 15 minutes.
Then how can we help those students read more? The following ways may help them develop good reading habits.
Make a list of books you want to read. It will be easier to keep your reading habit if you have plenty of interesting books to read. You can also join a Reading Club. Being a part of a reading group encourages you to read more. Besides, you can share what you are reading with your friends. It could be really fun. Once you start, stick to it and you are sure to get a good result.
(
C
)6. What can we know from the chart?
A. The more words you learn, the more easily you can read.
B. The younger you're, the more easily you can remember words.
C. The more time you spend in reading, the more words you'll learn.
D. The higher grade you are in, the longer time you'll spend in reading.
(
B
)7. What percent of students read for half an hour or more every day in the study?
A. More than 20%.
B. Less than 20%.
C. About 50%.
D. More than 30%.
(
B
)8. How many suggestions are given on developing good reading habits?
A. 2.
B. 3.
C. 4.
D. 5.
(
C
)9. 新考向 写作意图 What's the purpose of the passage?
A. To tell us the ways of spending time.
B. To advise us to remember more new words.
C. To encourage us to spend more time reading every day.
D. To ask us to learn more meanings of new words.
答案: Ⅱ.第一节 6-9 CBBC
第二节:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Li Shizhen is a famous medical scientist. 10 The book is highly detailed and organized, and it is the product of several years' study of many books and medical texts. It summed up the previous medical knowledge and experience, and corrected mistakes, lifting the Chinese medicine science to a new level. He added his own understanding based on his medical practice and his family's medical knowledge. 11 Both his father and grandfather were doctors and he grew up helping his father in his practice. When he was 38, he cured the son of a Chu prince, and a few years later, he was invited to be an official. 12 Meanwhile, he found there was some incorrect information. 13 So he wanted to survey all the knowledge of his time and write the most correct natural medical text.
He collected and referred to(参考) about 800 medical books. He travelled around to get first-hand experience. He also interviewed experts in each area, found people who worked with wild plants and animals and made communications with them. 14 There were so many details listed in it.
Li also wrote about other books on medical subjects and the remaining books are highly regarded. He stood out as a hard-working scholar who tried to help people by writing the best medical books.
A. There were great stories behind the book.
B. It is considered as the greatest scientific achievement of the Ming Dynasty.
C. He wanted to make people understand him better.
D. During this period, he read many old medical texts.
E. Besides, the naming and categorization(分类) of the herbs were in a mess.
F. After many years' efforts, the first draft(手稿) was completed.
G. He is mainly known for spending most of his life on a very long book of natural medicinecalled *BencaoGangmu*.
10.
G
11.
B
12.
D
13.
E
14.
F
答案: 第二节 10-14 GBDEF

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭