第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
体裁:议论文
主题:每个人都需要互相帮助
词数:281
难度:★★★★
用时:7 分钟
Everyone needs help sometimes. After all, we all depend on one another. That's why communities have people who are willing and ready to lend a helping hand to anyone in need.
For example, what would we do without a community fire station? If a home catches fire, as the Jacksons' place did last week, it might be burnt down and people might get hurt. We are lucky that firemen came quickly to save people and put out the fire safely. If they hadn't arrived so fast, the Jacksons might have lost everything.
And what about our local police who protect our families, homes and valuable things? The police have helped so many families this past year, especially saving people and pets and protecting houses and other things after the heavy rains.
Think about all the other service workers we have in this community. We have people who collect waste and rubbish and keep our community sanitary. We have road workers who put up and repair (维修) traffic signs and fix holes in the streets to protect not just us, but our cars! And where would this community be without the teachers in our school or the doctors and nurses in our community hospitals?
Think again about what we eat every day; think again about what we wear every day. We cannot produce these things ourselves, but we use them all the time. We get a lot from all these tireless workers who keep our community running. We need these people in our community. We depend on each other. Let's support each other and help each other. Only in this way can we make our community a better place.
(
A. Their pets were lost.
B. Their car was badly burnt.
C. Their house caught on fire.
D. Their valuable things were stolen.
(
A. Firemen.
B. Doctors.
C. Road workers.
D. Local police.
(
A. Clean.
B. Safe.
C. Quiet.
D. Busy.
(
A. To introduce the different jobs in a community.
B. To explain how firefighters put out a house fire.
C. To encourage people to support and help each other.
D. To tell a story of the Jacksons' fire accident.
(
A. Policemen Save People's Lives
B. People Depend on Each Other
C. Service Workers Do Important Jobs
D. Workers Keep Community Running
主题:每个人都需要互相帮助
词数:281
难度:★★★★
用时:7 分钟
Everyone needs help sometimes. After all, we all depend on one another. That's why communities have people who are willing and ready to lend a helping hand to anyone in need.
For example, what would we do without a community fire station? If a home catches fire, as the Jacksons' place did last week, it might be burnt down and people might get hurt. We are lucky that firemen came quickly to save people and put out the fire safely. If they hadn't arrived so fast, the Jacksons might have lost everything.
And what about our local police who protect our families, homes and valuable things? The police have helped so many families this past year, especially saving people and pets and protecting houses and other things after the heavy rains.
Think about all the other service workers we have in this community. We have people who collect waste and rubbish and keep our community sanitary. We have road workers who put up and repair (维修) traffic signs and fix holes in the streets to protect not just us, but our cars! And where would this community be without the teachers in our school or the doctors and nurses in our community hospitals?
Think again about what we eat every day; think again about what we wear every day. We cannot produce these things ourselves, but we use them all the time. We get a lot from all these tireless workers who keep our community running. We need these people in our community. We depend on each other. Let's support each other and help each other. Only in this way can we make our community a better place.
(
C
) 1. What happened to the Jacksons last week?A. Their pets were lost.
B. Their car was badly burnt.
C. Their house caught on fire.
D. Their valuable things were stolen.
(
D
) 2. Who offered help to families after the heavy rains?A. Firemen.
B. Doctors.
C. Road workers.
D. Local police.
(
A
) 3. What does the underlined word “sanitary” in Paragraph 4 mean?A. Clean.
B. Safe.
C. Quiet.
D. Busy.
(
C
) 4. What is the writer's main purpose in writing the passage?A. To introduce the different jobs in a community.
B. To explain how firefighters put out a house fire.
C. To encourage people to support and help each other.
D. To tell a story of the Jacksons' fire accident.
(
B
) 5. What is the best title for the passage?A. Policemen Save People's Lives
B. People Depend on Each Other
C. Service Workers Do Important Jobs
D. Workers Keep Community Running
答案:
1.C 由第二段中的“If a home catches fire, as the Jack-sons’ place did last week”可知,杰克逊一家上周家里着火了。故选 C。
2.D 由第三段中的“The police have helped so many families this past year, especially saving people and pets and protecting houses and other things after the heavy rains.”可知,大雨后警察给人们提供帮助。故选 D。
3.A 由划线词前的“We have people who collect waste and rubbish”可知,收集废品和垃圾会让社区变得干净。sanitary 意为“干净的”,与 clean 意思相近。故选 A。
4.C 通读全文可知,文章主要通过消防员、警察、环卫工人、修路工、教师和医生等例子,讲述了社区中不同职业的人们如何相互依赖、共同合作,说明了每个人都在为社区的正常运转做出贡献,并呼吁人们要互相支持、互相帮助。因此文章的主要目的是鼓励人们相互支持和帮助。故选 C。
5.B 通读全文,尤其是第一段内容可知,文章主要告诉我们,每个人都需要别人的帮助,人们也是彼此依赖的。B 项“人们彼此依赖”符合文意。故选 B
2.D 由第三段中的“The police have helped so many families this past year, especially saving people and pets and protecting houses and other things after the heavy rains.”可知,大雨后警察给人们提供帮助。故选 D。
3.A 由划线词前的“We have people who collect waste and rubbish”可知,收集废品和垃圾会让社区变得干净。sanitary 意为“干净的”,与 clean 意思相近。故选 A。
4.C 通读全文可知,文章主要通过消防员、警察、环卫工人、修路工、教师和医生等例子,讲述了社区中不同职业的人们如何相互依赖、共同合作,说明了每个人都在为社区的正常运转做出贡献,并呼吁人们要互相支持、互相帮助。因此文章的主要目的是鼓励人们相互支持和帮助。故选 C。
5.B 通读全文,尤其是第一段内容可知,文章主要告诉我们,每个人都需要别人的帮助,人们也是彼此依赖的。B 项“人们彼此依赖”符合文意。故选 B
查看更多完整答案,请扫码查看