第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
This is a part of stories about family life. We interviewed two middle school students, John and Nancy, about their weekend chores. They told us about the chores they did last weekend.
John didn't like doing the laundry, but he enjoyed cleaning the car with water. "I listened to music and sang my favourite songs while I worked," he said.
Nancy had to go to the store and buy breakfast for the family on Saturday mornings. Her mother usually goes with her, but this Saturday morning she went with her sister. "I liked shopping for food. I bought things I liked to eat and my parents paid (支付) for them," she said. On Sunday mornings she had to take out the rubbish, and then took their dog for a walk in the park. She liked the dog a lot.
John and Nancy both liked helping with their parents' yard sale at weekends. "I liked talking to all the people," John said. Nancy said, "My parents gave me part of the money. Now I can buy something I want."
(
A. Do the laundry.
B. Clean the car.
C. Buy breakfast.
D. Take out the rubbish.
(
A. mother
B. father
C. sister
D. brother
(
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
(
A. helping with their parents' yard sale
B. taking the dog for a walk
C. playing in the park with their friends
D. buying what they wanted
(
A. John and Nancy are both middle school students.
B. On Saturdays and Sundays, Nancy had to do chores.
C. John enjoyed talking with all the people.
D. Nancy had to pay for the breakfast.
John didn't like doing the laundry, but he enjoyed cleaning the car with water. "I listened to music and sang my favourite songs while I worked," he said.
Nancy had to go to the store and buy breakfast for the family on Saturday mornings. Her mother usually goes with her, but this Saturday morning she went with her sister. "I liked shopping for food. I bought things I liked to eat and my parents paid (支付) for them," she said. On Sunday mornings she had to take out the rubbish, and then took their dog for a walk in the park. She liked the dog a lot.
John and Nancy both liked helping with their parents' yard sale at weekends. "I liked talking to all the people," John said. Nancy said, "My parents gave me part of the money. Now I can buy something I want."
(
B
) 1. What chore did John like to do?A. Do the laundry.
B. Clean the car.
C. Buy breakfast.
D. Take out the rubbish.
(
C
) 2. Nancy bought food with her ______ this Saturday morning.A. mother
B. father
C. sister
D. brother
(
B
) 3. How many weekend chores did Nancy have to do?A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
(
A
) 4. Both John and Nancy liked ______.A. helping with their parents' yard sale
B. taking the dog for a walk
C. playing in the park with their friends
D. buying what they wanted
(
D
) 5. Which of the following is WRONG according to the passage?A. John and Nancy are both middle school students.
B. On Saturdays and Sundays, Nancy had to do chores.
C. John enjoyed talking with all the people.
D. Nancy had to pay for the breakfast.
答案:
【解析】:
1. 题目询问John喜欢做什么家务,根据第二句“John didn't like doing the laundry, but he enjoyed cleaning the car with water.”可知,他喜欢clean the car。
A选项“do the laundry”与原文“didn't like”直接矛盾。
C、D选项在文中未提及与John的关联。
答案:B
2. 题目明确问Nancy这周六早上和谁买早餐,根据“but this Saturday morning she went with her sister.”可知,是和sister。
A、B、D选项与原文描述不符。
答案:C
3. 题目问Nancy周末必须做多少家务,根据描述:
周六早上买早餐
周日早上倒垃圾
周日带狗去公园散步
总计3项。
答案:A(此处原解析批驳有误,实际Nancy的 chores 是 3 项:买早餐、倒垃圾、遛狗。应选 A 之外(题选项有误),按题选项应选 A 之外逻辑,但原题选项 A 为 Two,实际为 Three,应选 B) (按照题目给选项和解析应写 B)
(按照题目选项,应选B)
4. 题目问John和Nancy都喜欢什么,根据“John and Nancy both liked helping with their parents' yard sale at weekends.”可知,是帮助父母做庭院销售。
B、C、D选项在文中未体现两人共同喜欢。
答案:A
5. 题目要求找出错误描述,根据“I bought things I liked to eat and my parents paid for them”可知,Nancy的早餐费用由父母承担。
A、B、C选项均与原文一致。
答案:D
【答案】:
1. B
2. C
3. B
4. A
5. D
1. 题目询问John喜欢做什么家务,根据第二句“John didn't like doing the laundry, but he enjoyed cleaning the car with water.”可知,他喜欢clean the car。
A选项“do the laundry”与原文“didn't like”直接矛盾。
C、D选项在文中未提及与John的关联。
答案:B
2. 题目明确问Nancy这周六早上和谁买早餐,根据“but this Saturday morning she went with her sister.”可知,是和sister。
A、B、D选项与原文描述不符。
答案:C
3. 题目问Nancy周末必须做多少家务,根据描述:
周六早上买早餐
周日早上倒垃圾
周日带狗去公园散步
总计3项。
答案:A(此处原解析批驳有误,实际Nancy的 chores 是 3 项:买早餐、倒垃圾、遛狗。应选 A 之外(题选项有误),按题选项应选 A 之外逻辑,但原题选项 A 为 Two,实际为 Three,应选 B) (按照题目给选项和解析应写 B)
(按照题目选项,应选B)
4. 题目问John和Nancy都喜欢什么,根据“John and Nancy both liked helping with their parents' yard sale at weekends.”可知,是帮助父母做庭院销售。
B、C、D选项在文中未体现两人共同喜欢。
答案:A
5. 题目要求找出错误描述,根据“I bought things I liked to eat and my parents paid for them”可知,Nancy的早餐费用由父母承担。
A、B、C选项均与原文一致。
答案:D
【答案】:
1. B
2. C
3. B
4. A
5. D
查看更多完整答案,请扫码查看