2025年优学1+1评价与测试九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优学1+1评价与测试九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年优学1+1评价与测试九年级英语全一册人教版》

第6页
C
阅读下面材料,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
When you finish high school or university, is learning done? The answer is “no”. In many countries, people continue learning all their lives. Why is lifelong learning important? How can it help you?
Why is lifelong learning important?
You go to school and learn. You take tests. But learning does not only happen in school. And learning does not stop when you graduate from high school or college. You are learning all the time. For example, learning can happen when you go to a museum. It can also happen when you get a job. You learn when you play sports or when you take a trip. Learning is life! We never stop learning. Every day, you can improve yourself by learning something new.
Lifelong learning in Japan
In Japan, lifelong learning is very important. People in Japan like to try new learning activi - ties. Music, calligraphy (书写), flower arranging, and foreign languages are some of their favorite classes. The Japanese take classes to improve their skills and learn new things.
Conclusion
When we graduate from school, we can continue to learn. Make lifelong learning one of your goals!
( )11. Why is lifelong learning important?
A. It helps you improve yourself.B. It is the best way to learn.
C. It is fun and easy.D. It is an important goal.
( )12. Some people in Japan take foreign language classes to ______.
A. get a jobB. learn new things
C. get good gradesD. finish college
( )13. Which of the following is true according to the passage?
A. Learning only happens in school.
B. When we graduate from school, learning is done.
C. You can’t learn anything when you play a sport.
D. Music, calligraphy, flower arranging and foreign languages are popular classes in Japan.
( )14. When in life can we learn?
A. In high school.B. In college.
C. When you get a job.D. In high school or college, at work.
( )15. What is the main idea of the passage?
A. Learning can be fun.B. We are always learning in school.
C. People can learn all their lives.D. Finishing high school is important.
答案: 11.A 12.B 13.D 14.D 15.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭