2025年练习部分高中英语必修第一册沪教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练习部分高中英语必修第一册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
1 Match sentences A-F to gaps 1-4. There are two sentences that you do not need.
A. I often do so when eating somewhere for the first time.
B. There were a lot of people in the restaurant.
C. It comes with tiny, tasty vegetables.
D. The restaurant was full, but not noisy.
E. The menu isn't long, but changes daily and is beautifully written out on white card.
F. They are always my favourite when I am on a diet.
(1) ______ (2) ______ (3) ______ (4) ______
A. I often do so when eating somewhere for the first time.
B. There were a lot of people in the restaurant.
C. It comes with tiny, tasty vegetables.
D. The restaurant was full, but not noisy.
E. The menu isn't long, but changes daily and is beautifully written out on white card.
F. They are always my favourite when I am on a diet.
(1) ______ (2) ______ (3) ______ (4) ______
答案:
(1) D
(2) E
(3) A
(4) C
解析:
(1)空前讲“有趣的体验”,空后“有些食客在交谈,但很多没有”,D项“餐厅满了但不吵”衔接,说明有趣体验是满而不吵;
(2)空后讲菜品多样性,E项“菜单不长但每日更换,写在白色卡片上”引出菜单及菜品;
(3)空前“我选择简单菜品”,A项“第一次在某处吃饭时我常这样做”解释原因;
(4)空前讲鱼的情况,C项“配有小而美味的蔬菜”补充鱼的搭配。
(1) D
(2) E
(3) A
(4) C
解析:
(1)空前讲“有趣的体验”,空后“有些食客在交谈,但很多没有”,D项“餐厅满了但不吵”衔接,说明有趣体验是满而不吵;
(2)空后讲菜品多样性,E项“菜单不长但每日更换,写在白色卡片上”引出菜单及菜品;
(3)空前“我选择简单菜品”,A项“第一次在某处吃饭时我常这样做”解释原因;
(4)空前讲鱼的情况,C项“配有小而美味的蔬菜”补充鱼的搭配。
2 Answer the questions briefly.
(1) Why did the writer go to the restaurant?
(1) Why did the writer go to the restaurant?
答案:
Because at least three people told her it's the best restaurant in London.
解析:根据第一段“but at least three people have told me it's the best restaurant in London, so I thought I should give it a try.”可知。
解析:根据第一段“but at least three people have told me it's the best restaurant in London, so I thought I should give it a try.”可知。
(2) Did the writer go there alone?
答案:
No, she didn't. / No.
解析:文中提到“My partner chooses soup...”,说明有同伴,不是独自一人。
解析:文中提到“My partner chooses soup...”,说明有同伴,不是独自一人。
(3) Why did the writer choose plain dishes?
答案:
Because if something simple can be made to taste really good, that is the mark of an excellent chef.
解析:根据第三段“If something simple can be made to taste really good, that is the mark of an excellent chef.”可知。
解析:根据第三段“If something simple can be made to taste really good, that is the mark of an excellent chef.”可知。
(4) What did she order for herself?
答案:
A tomato salad, followed by a piece of grilled fish.
解析:根据第三段“I decide on a tomato salad, followed by a piece of grilled fish.”可知。
解析:根据第三段“I decide on a tomato salad, followed by a piece of grilled fish.”可知。
(5) How much did the writer leave in tips?
答案:
10%.
解析:根据最后一段“And with all tips going directly to the staff, we happily add 10%...”可知。
解析:根据最后一段“And with all tips going directly to the staff, we happily add 10%...”可知。
(6) Will the writer come back to the restaurant?
答案:
Yes, she will. / Yes.
解析:根据最后一句“knowing that we will be back before too long”可知。
解析:根据最后一句“knowing that we will be back before too long”可知。
3 Choose the correct answers.
(1) The passage is ______.
A. part of a letter
B. a review
C. an advertisement
D. a book chapter
(1) The passage is ______.
A. part of a letter
B. a review
C. an advertisement
D. a book chapter
答案:
B
解析:文章是作者对餐厅的用餐体验描述,包括环境、菜品、感受等,符合评论(review)的特点,故选B。
解析:文章是作者对餐厅的用餐体验描述,包括环境、菜品、感受等,符合评论(review)的特点,故选B。
(2) The writer thinks ______.
A. the food is reasonably priced
B. the desserts aren't as good as the main courses
C. the service isn't very good
D. it will be a long time before she eats there again
A. the food is reasonably priced
B. the desserts aren't as good as the main courses
C. the service isn't very good
D. it will be a long time before she eats there again
答案:
A
解析:文中未抱怨价格、服务,且提到“we will be back before too long”,排除B、C、D;全文积极评价,隐含价格合理,故选A。
解析:文中未抱怨价格、服务,且提到“we will be back before too long”,排除B、C、D;全文积极评价,隐含价格合理,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看