2025年学习之友八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学习之友八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学习之友八年级英语上册人教版》

Ⅱ. 语法填空。
Last summer, I (1)
visited
(visit) Moscow with my family. On the first day, we went to the Victory Museum where we (2)
learnt
(learn) about Russian history. The guide told us many moving (3)
stories
(story). After a good sleep all night, I felt much (4)
better
(good). We (5)
took
(take) the metro to travel around. And I (6)
was
(be) amazed by the beautiful stations.
At this moment, I (7)
am writing
(write) about this experience in my diary. My sister is listening (8)
to
Russian music while my parents are (9)
looking
(look) at our photos. We all agree it was one of (10)
our
(we) most educational trips ever.
答案: 1. visited 2. learnt 3. stories 4. better 5. took 6. was 7. am writing 8. to 9. looking 10. our
Ⅲ. 综合填空。
from, artworks, guide, easy, a, fight against, palace, by, accordion, tire
I had (1)
an
amazing trip to Beijing two years ago. One of the most interesting parts was visiting the Palace Museum which is a wonderful (2)
palace
full of history. As I entered, a (3)
guide
started to tell us stories. He mentioned(提及) how people in the past (4)
fought against
difficulties to build this huge and beautiful place. While walking around, I saw a lot of (5)
artworks
. There were ancient paintings and beautiful hand-made things, showing the great skills of our ancestors(祖先).
At noon, I sat in a corner, feeling a bit (6)
tired
. Just then, an old man started to play the (7)
accordion
. The music was so beautiful that it brought peace to my heart. It made me forget all the tiredness. Suddenly, a little girl next to me was so moved (8)
by
the music that tears filled her eyes.
This trip to the Palace Museum was unforgettable. It not only reminded me of our great history, but also helped me feel the power of art and music (9)
easily
. I hope more people can take a trip to such wonderful places and learn (10)
from
them.
答案: 1. an 2. palace 3. guide 4. fought against 5. artworks 6. tired 7. accordion 8. by 9. easily 10. from
Ⅳ. 阅读理解。
I had a wonderful journey last year, a cultural exchange program. Living with a host family in an Italian small town was quite different from travelling as a tourist.
On the first morning, the nice smell of coffee woke me up. My host mother, Mrs. Rossi, was busy in the kitchen preparing a big breakfast. With a warm smile, she greeted me, “Good morning!” I quickly found that Italian breakfast usually included warm bread, strong coffee and smoked meat, which was very different from my usual cereal(谷类食物) and juice.
During the day, I went to a local school with my host sister, Sofia. When we had a break, the students were very interested in China. They asked me questions about Chinese traditions and modern life. After that, in the afternoon, Sofia showed me around an old museum. The beautiful coloured windows and sculptures(雕塑) surprised me a lot. We also met some old people singing. They patiently taught us easy songs, encouraging me when I was worried about making mistakes.
In the evening, the whole family got together in the living room. Mr Rossi played the mandolin, a traditional Italian instrument. Sofia taught me folk dances—my funny steps made everyone laugh, but it made everyone even happier. Then, we all went to the kitchen to make pizza. We had a great time together.
This experience taught me a lot about Italian culture, and things I couldn’t have learned from books. Most importantly, I realized that people everywhere value family, friendship and delicious food.
(
B
)1. Which of the following is NOT part of an Italian breakfast?
A. Warm bread.
B. Cereal.
C. Strong coffee.
D. Smoked meat.
(
C
)2. The underlined word “value” in the last paragraph means “______” in Chinese.
A. 忽视
B. 创造
C. 珍惜
D. 品尝
(
A
)3. Which of the following best shows the structure of the passage?
A. ①; ②③④; ⑤
B. ①②; ③; ④⑤
C. ①; ②; ③④; ⑤
D. ①②③; ④; ⑤
(
C
)4. What is the main idea of the passage?
A. The writer’s trip to a museum in Italy.
B. How to make friends with Italians.
C. The writer’s wonderful experience in an Italian host family.
D. Differences between Chinese and Italian breakfasts.
答案: 1. B 2. C 3. A 4. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭