2025年学习之友八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学习之友八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学习之友八年级英语上册人教版》

Ⅴ. 阅读理解。
Nowadays, more and more people are interested in fitness. Two friends, Tom and Jack, also start their fitness journey.
Tom goes to the gym three times a week. He does weightlifting and running. After three months of hard work, he becomes much stronger than before. He can lift heavier weight and run faster. For example, he could only run 2 kilometers in 20 minutes before, but now he can run 3 kilometers in the same amount of time.
Jack, on the other hand, chooses to exercise at home. He does yoga and bodyweight exercises every day. His body becomes more flexible than it was. He can stretch (舒展) his body more easily. What’s more, he loses some weight. He weighed 70 kilograms in the past, but now he weighs 65 kilograms.
(
B
)1. What changes have happened to Tom after three months of exercising?
① He becomes stronger.
② He can run faster.
③ He loses some weight.
④ He can lift heavier weights.
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
(
B
)2. What kind of exercises does Jack do at home?
A. Weightlifting and running.
B. Yoga and bodyweight exercises.
C. Only yoga.
D. Only bodyweight exercises.
(
D
)3. The underlined word “flexible” in the passage means “______” in Chinese.
A. 僵硬的
B. 健康的
C. 沉重的
D. 灵活的
(
A
)4. What is the main idea of the passage?
A. Tom and Jack’s fitness journey.
B. The importance of fitness.
C. How to exercise at home.
D. How to choose a good gym.
答案: 1. B 2. B 3. D 4. A
Ⅰ. 根据汉语提示完成句子。
1. 他妹妹看起来比去年苗条了一点。
His sister looks a little
slimmer
than
she was last year.
2. 比起跑步,我更喜欢游泳。
I like swimming
more
than
running.
3. 这真是一次令人愉快的旅行,我们玩得非常开心。
It was a really
pleasant
trip
and we had a great time.
4. 北京的人口数量大约两千多万。
The
population
of
Beijing is over 20,000,000.
5. 广州每年的平均降水量大约 1,923 毫米。
The
average
rainfall
per year in Guangzhou is about 1,923 mm.
答案: Ⅰ. 1. slimmer; than
2. more; than
3. pleasant; trip
4. The; population; of
5. average; rainfall

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭