2025年多维互动提优课堂九年级英语上册译林版提升版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年多维互动提优课堂九年级英语上册译林版提升版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年多维互动提优课堂九年级英语上册译林版提升版》

第90页
五、阅读理解(20 分)
A
We surveyed 300 young people on what they like to do at weekends. One hundred people are from the ages of 11-18,one hundred 19-26 and one hundred 27-35. The following shows their answers.

(
D
)1. How many people enjoy playing computer games in the 11-18 group?
A. 20. B. 50. C. 60. D. 75.
(
B
)2. The people of 19-26 enjoy ______ most.
A. taking a walk B. watching TV C. playing computer games D. going to the movies
(
A
)3. Which of the following is TRUE according to the chart?
A. Fewest people like taking a walk.
B. The people of 11-18 like taking a walk most.
C. 90 people like going to the movies in the 19-26 group.
D. The people of 27-35 like playing computer games most.
答案: 【解析】:本题考查的是对柱状图的理解以及从图中提取信息的能力。
第一题,需要找到11-18岁年龄段中喜欢玩电脑游戏的人数。在柱状图中,找到“Playing computer games”这一项,然后查看11-18岁对应的柱状图高度,可以得到答案。
第二题,需要确定19-26岁年龄段最喜欢的活动。在柱状图中,分别查看19-26岁在各个活动上的柱状图高度,最高的那个就是他们最喜欢的活动。
第三题,需要根据柱状图判断给出的四个选项中哪个是正确的。需要分别查看四个选项对应的柱状图信息,然后与选项进行对比。
【答案】:
1. D。在11-18岁年龄段中,喜欢玩电脑游戏的人数是75人,所以答案是D。
2. B。在19-26岁年龄段中,喜欢看电视的人数最多,所以答案是B。
3. A。根据柱状图,喜欢散步的人数在三个年龄段中都是最少的,所以A选项是正确的。B选项错误,因为11-18岁年龄段最喜欢的是玩电脑游戏,而不是散步。C选项错误,因为19-26岁年龄段喜欢看电影的人数是80人,而不是90人。D选项错误,因为27-35岁年龄段最喜欢的是看电影,而不是玩电脑游戏。所以,正确答案是A。
B
When we talk about the UK,there will be many images in mind:the Ferris wheel,Big Ben,red telephone boxes and black London taxis. The taxi has an important role in London.
But what is so special about a simple taxi? First of all,the shape and style are very different from those taxis in other cities. It looks like a half-car and half-van. It has plenty of room in the back,which means it's easy for disabled people to use.
The drivers have to pass a taxi driving test,and in London it is very difficult. As there are many tourists in London,drivers must know many roads well.
In the taxi,it is easy for the driver and passenger to have a talk. Getting on a taxi means you will share a public space with the driver. The image of a London taxi driver is one that is nice and talkative. Most times when I get on a taxi,I ask how the driver is. Then we usually talk about sports or new events.
(
C
)4. What does a London taxi look like?
A. It looks like taxis in other cities. B. It looks like a black box.
C. It looks like a half-car and half-van. D. It looks like a room.
(
C
)5. You can put the sentence “Besides the style of the car,taxi drivers have an important part in your travel!” at the beginning of ______.
A. Paragraph 1 B. Paragraph 2 C. Paragraph 3 D. Paragraph 4
(
A
)6. What is the best title of the passage?
A. Taxis in the UK B. Travelling in the UK C. Taxi drivers in the UK D. Many images in the UK
答案: 4. C
5. C
6. A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭