2025年多维互动提优课堂九年级英语上册译林版提升版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年多维互动提优课堂九年级英语上册译林版提升版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第13页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
B
“In my country,men usually go to restaurants on their own. They always take their shoes off before they go in. Then they usually sit on the floor around a small,low table. In the evening they often sing songs.”
“You usually take chocolates or flowers when you visit someone's home. But you always take an odd number(奇数) of flowers,and you remove the paper before you give them to the hostess. You can also send flowers before you arrive. You don't usually take wine except when you visit very close friends.”
“We always offer our guests something to drink when they arrive,tea,coffee or perhaps water or soft drinks. We think it is polite to accept a drink even if you're not thirsty. If you visit someone,you always stay for a few drinks. When you have had enough to drink,you tap your cup or put your hand over it. If you say no,your host will insist that you have more to drink.”
“People's private lives are very important so they never ask you personal questions about your family,your job or where you live. They never talk about religion or matters of finance,education or politics,but usually stay with safe subjects like the weather,films,plays,books and restaurants.”
“It's difficult to know when to leave,but an evening meal usually lasts about three or four hours. When the host serves coffee,this is sometimes a sign that the evening is nearly over,but you can have as much coffee as you want.”
“If the invitation says eight o'clock then we arrive exactly at eight. With friends we know well,we sometimes arrive about fifteen minutes before.”
“Obviously it depends on the occasion,but most dinner parties are informal. The men don't usually wear a suit,but they may wear a jacket and tie. Women are usually smart but casual.”
(
A. Chinese B. Japanese C. English D. American
(
A. Wine and cigarettes. B. Tea or drinks.
C. Money and presents. D. Chocolates or flowers.
(
A. the evening meal will start at once B. the guests can stay more hours
C. the evening meal is nearly over,and the guests should prepare to leave
D. there has not been any tea or other drinks
“In my country,men usually go to restaurants on their own. They always take their shoes off before they go in. Then they usually sit on the floor around a small,low table. In the evening they often sing songs.”
“You usually take chocolates or flowers when you visit someone's home. But you always take an odd number(奇数) of flowers,and you remove the paper before you give them to the hostess. You can also send flowers before you arrive. You don't usually take wine except when you visit very close friends.”
“We always offer our guests something to drink when they arrive,tea,coffee or perhaps water or soft drinks. We think it is polite to accept a drink even if you're not thirsty. If you visit someone,you always stay for a few drinks. When you have had enough to drink,you tap your cup or put your hand over it. If you say no,your host will insist that you have more to drink.”
“People's private lives are very important so they never ask you personal questions about your family,your job or where you live. They never talk about religion or matters of finance,education or politics,but usually stay with safe subjects like the weather,films,plays,books and restaurants.”
“It's difficult to know when to leave,but an evening meal usually lasts about three or four hours. When the host serves coffee,this is sometimes a sign that the evening is nearly over,but you can have as much coffee as you want.”
“If the invitation says eight o'clock then we arrive exactly at eight. With friends we know well,we sometimes arrive about fifteen minutes before.”
“Obviously it depends on the occasion,but most dinner parties are informal. The men don't usually wear a suit,but they may wear a jacket and tie. Women are usually smart but casual.”
(
B
)4. The writer of the passage is probably ___. A. Chinese B. Japanese C. English D. American
(
D
)5. What should you bring when you are invited to have dinner? A. Wine and cigarettes. B. Tea or drinks.
C. Money and presents. D. Chocolates or flowers.
(
C
)6. When the hostess serves coffee after the meal,it means ___. A. the evening meal will start at once B. the guests can stay more hours
C. the evening meal is nearly over,and the guests should prepare to leave
D. there has not been any tea or other drinks
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和推理能力。文章描述了一种文化背景下的社交习惯和礼仪,包括餐厅习惯、拜访礼仪、待客之道、交谈话题、聚会时长和着装要求等。
对于第4题,需要通过对文章内容的理解,推断出作者可能的文化背景。
对于第5题,需要从文章中找到关于拜访时应该带什么的具体信息。
对于第6题,需要理解文章中关于咖啡在聚会中扮演的角色,以及它如何标志着聚会的进程。
【答案】:
(4) B
文章中描述了“men always take their shoes off before they go in”以及“they usually sit on the floor around a small, low table”,这些习惯更符合日本人的生活方式,因此作者可能是日本人,故选B。
(5) D
文章中提到“You usually take chocolates or flowers when you visit someone's home”,意思是拜访别人家时,通常会带巧克力或鲜花,故选D。
(6) C
文章中提到“When the host serves coffee, this is sometimes a sign that the evening is nearly over”,意思是当主人端上咖啡时,这通常意味着晚上聚会即将结束,客人应该准备离开,故选C。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和推理能力。文章描述了一种文化背景下的社交习惯和礼仪,包括餐厅习惯、拜访礼仪、待客之道、交谈话题、聚会时长和着装要求等。
对于第4题,需要通过对文章内容的理解,推断出作者可能的文化背景。
对于第5题,需要从文章中找到关于拜访时应该带什么的具体信息。
对于第6题,需要理解文章中关于咖啡在聚会中扮演的角色,以及它如何标志着聚会的进程。
【答案】:
(4) B
文章中描述了“men always take their shoes off before they go in”以及“they usually sit on the floor around a small, low table”,这些习惯更符合日本人的生活方式,因此作者可能是日本人,故选B。
(5) D
文章中提到“You usually take chocolates or flowers when you visit someone's home”,意思是拜访别人家时,通常会带巧克力或鲜花,故选D。
(6) C
文章中提到“When the host serves coffee, this is sometimes a sign that the evening is nearly over”,意思是当主人端上咖啡时,这通常意味着晚上聚会即将结束,客人应该准备离开,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看