2025年多维互动提优课堂九年级英语上册译林版提升版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年多维互动提优课堂九年级英语上册译林版提升版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第140页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
C
Research recently published in the journal *Science* studied land subsidence(地面沉降) in China's major cities,raising people's worries about land sinking in the country.
However,Hu,co-author of the study,said this idea isn't right scientifically. “Almost every city has areas of sinking and uplift(上升),” Hu told the *Intellectual*,a new science and technology media. The sinking of certain areas in a city does not mean the whole city is sinking. Human activities,like digging to build or taking out groundwater,are often the reason for it. What matters is how the areas are influenced and how quickly the land changes.
In fact,during times of fast economic development,the rate of land subsidence in China has been much slower compared to other countries.
For example,in San Jose,California,the USA,certain areas sank by 1.2 metres between 1912 and 1933. This was the time when the area quickly developed. The subsidence rate in Tokyo,Japan,even reached 27 centimetres a year during the 1950s. However,the subsidence rates in major Chinese cities are still around a few millimetres a year.
Even so,the government has taken measures to slow down the sinking. The key is not taking out too much water from the ground. The South-to-North Water Diversion Project(南水北调工程) is offering a helping hand to the country's northern cities. Through this project,less water from the ground is used in northern areas and land subsidence in many areas of Beijing and Tianjin has stopped.
Shanghai has also reduced yearly ground subsidence from around 10 mm in 1995 to 6 mm in 2019 through efforts such as improving the water supply system(供水系统) and closing deep wells(井),according to *The Paper*.
(
A. nearly half of China's cities are sinking B. land subsidence is not a problem at all C. the sinking of certain areas matters most D. many cities have areas of sinking and uplift
(
A. Water pollution. B. High buildings. C. The use of groundwater. D. The South-to-North Water Diversion Project.
(
A. Using less groundwater. B. Using water from southern cities. C. Encouraging people to use more water. D. Using recycled water.
(
A. To show the rate of land subsidence in China. B. To introduce the South-to-North Water Diversion Project. C. To explain the different causes of land subsidence. D. To discuss land subsidence and present solutions.
Research recently published in the journal *Science* studied land subsidence(地面沉降) in China's major cities,raising people's worries about land sinking in the country.
However,Hu,co-author of the study,said this idea isn't right scientifically. “Almost every city has areas of sinking and uplift(上升),” Hu told the *Intellectual*,a new science and technology media. The sinking of certain areas in a city does not mean the whole city is sinking. Human activities,like digging to build or taking out groundwater,are often the reason for it. What matters is how the areas are influenced and how quickly the land changes.
In fact,during times of fast economic development,the rate of land subsidence in China has been much slower compared to other countries.
For example,in San Jose,California,the USA,certain areas sank by 1.2 metres between 1912 and 1933. This was the time when the area quickly developed. The subsidence rate in Tokyo,Japan,even reached 27 centimetres a year during the 1950s. However,the subsidence rates in major Chinese cities are still around a few millimetres a year.
Even so,the government has taken measures to slow down the sinking. The key is not taking out too much water from the ground. The South-to-North Water Diversion Project(南水北调工程) is offering a helping hand to the country's northern cities. Through this project,less water from the ground is used in northern areas and land subsidence in many areas of Beijing and Tianjin has stopped.
Shanghai has also reduced yearly ground subsidence from around 10 mm in 1995 to 6 mm in 2019 through efforts such as improving the water supply system(供水系统) and closing deep wells(井),according to *The Paper*.
(
D
) 7. Hu might agree that ______. A. nearly half of China's cities are sinking B. land subsidence is not a problem at all C. the sinking of certain areas matters most D. many cities have areas of sinking and uplift
(
C
) 8. What is the major cause of land subsidence in China according to the passage? A. Water pollution. B. High buildings. C. The use of groundwater. D. The South-to-North Water Diversion Project.
(
A
) 9. What measure has Shanghai taken to stop land subsidence? A. Using less groundwater. B. Using water from southern cities. C. Encouraging people to use more water. D. Using recycled water.
(
D
)10. What is the purpose of the passage? A. To show the rate of land subsidence in China. B. To introduce the South-to-North Water Diversion Project. C. To explain the different causes of land subsidence. D. To discuss land subsidence and present solutions.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于中国地面沉降的阅读材料,并附带了几个问题。学生需要通过阅读材料,理解文章的主旨和细节,然后根据文章的内容来回答这些问题。
对于第7题,需要找到Hu的观点,通过阅读材料可以发现,“Almost every city has areas of sinking and uplift(上升),”是Hu的观点,因此选项D是正确的。
对于第8题,需要找到中国地面沉降的主要原因,通过阅读材料可以发现,“Human activities,like digging to build or taking out groundwater,are often the reason for it.”这句话表明,人类活动,如挖掘建筑或抽取地下水,往往是地面沉降的原因。而在中国,抽取地下水是主要原因,因此选项C是正确的。
对于第9题,需要找到上海采取的阻止地面沉降的措施,通过阅读材料可以发现,“Shanghai has also reduced yearly ground subsidence from around 10 mm in 1995 to 6 mm in 2019 through efforts such as improving the water supply system(供水系统) and closing deep wells(井)”这句话表明,上海通过改进供水系统和关闭深井来减少地面沉降,这些措施的实质就是减少地下水的使用,因此选项A是正确的。
对于第10题,需要理解文章的主旨,通过阅读材料可以发现,文章主要讨论了中国的地面沉降问题,并介绍了相关的解决方案,因此选项D是正确的。
【答案】:
7. D
8. C
9. A
10. D
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于中国地面沉降的阅读材料,并附带了几个问题。学生需要通过阅读材料,理解文章的主旨和细节,然后根据文章的内容来回答这些问题。
对于第7题,需要找到Hu的观点,通过阅读材料可以发现,“Almost every city has areas of sinking and uplift(上升),”是Hu的观点,因此选项D是正确的。
对于第8题,需要找到中国地面沉降的主要原因,通过阅读材料可以发现,“Human activities,like digging to build or taking out groundwater,are often the reason for it.”这句话表明,人类活动,如挖掘建筑或抽取地下水,往往是地面沉降的原因。而在中国,抽取地下水是主要原因,因此选项C是正确的。
对于第9题,需要找到上海采取的阻止地面沉降的措施,通过阅读材料可以发现,“Shanghai has also reduced yearly ground subsidence from around 10 mm in 1995 to 6 mm in 2019 through efforts such as improving the water supply system(供水系统) and closing deep wells(井)”这句话表明,上海通过改进供水系统和关闭深井来减少地面沉降,这些措施的实质就是减少地下水的使用,因此选项A是正确的。
对于第10题,需要理解文章的主旨,通过阅读材料可以发现,文章主要讨论了中国的地面沉降问题,并介绍了相关的解决方案,因此选项D是正确的。
【答案】:
7. D
8. C
9. A
10. D
查看更多完整答案,请扫码查看