2025年多维互动提优课堂九年级英语上册译林版提升版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年多维互动提优课堂九年级英语上册译林版提升版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第78页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
五、阅读理解(20 分)
A
F. Scott Fitzgerald,born on September 24,1896,an American novelist,was once a student of St. Paul Academy,the Newman School,and attended Princeton University for a short while. In 1917,he joined the army and was posted in Alabama,where he met his future wife Zelda Sayre. Then he had to make some money to impress her.
His life with her was full of great happiness,as he wrote in his diary,“My own happiness in the past often approached such joy that I could not share it even with the person dearest to me but had to walk it away in quiet streets and take down parts of it in my diary.”
This Side of Paradise,his first novel,was published in 1920. Encouraged by its success,Fitzgerald began to devote more time to his writing. Then,he continued with the novel The Beautiful and Damned (1922),a collection of short stories Tales of the Jazz Age (1922),and a play The Vegetable (1923). But his greatest success was the novel The Great Gatsby,published in 1925,which quickly brought him praise from the literary world. Yet it failed to give him the needed financial security. Then,in 1926,he published another collection of short stories All the Sad Young Men.
However,Fitzgerald's problems with his wife Zelda had an effect on his writing. During the 1920s he tried to reorder his life,but failed. By 1930,his wife had her first breakdown(神经衰弱) and went to a Swiss clinic. During this period,he completed novels Tender Is the Night in 1934 and The Love of the Last Tycoon in 1940. While his wife was in hospital in the United States,he got totally addicted to(沉迷于) alcohol. Sheila Graham,his dear friend,helped him fight his alcoholism.
(
A. 5. B. 6. C. 7. D. 8.
(
A. had made some money when he met Zelda in Alabama
B. was well educated and well off before he served in the army
C. would have completed more works if his wife hadn't broken down
D. helped his friend get rid of drinking while his wife was in hospital
(
A. Zelda's personal life B. Zelda's illness and treatment
C. Fitzgerald's friendship with Graham D. Fitzgerald's contributions to the literary world
A
F. Scott Fitzgerald,born on September 24,1896,an American novelist,was once a student of St. Paul Academy,the Newman School,and attended Princeton University for a short while. In 1917,he joined the army and was posted in Alabama,where he met his future wife Zelda Sayre. Then he had to make some money to impress her.
His life with her was full of great happiness,as he wrote in his diary,“My own happiness in the past often approached such joy that I could not share it even with the person dearest to me but had to walk it away in quiet streets and take down parts of it in my diary.”
This Side of Paradise,his first novel,was published in 1920. Encouraged by its success,Fitzgerald began to devote more time to his writing. Then,he continued with the novel The Beautiful and Damned (1922),a collection of short stories Tales of the Jazz Age (1922),and a play The Vegetable (1923). But his greatest success was the novel The Great Gatsby,published in 1925,which quickly brought him praise from the literary world. Yet it failed to give him the needed financial security. Then,in 1926,he published another collection of short stories All the Sad Young Men.
However,Fitzgerald's problems with his wife Zelda had an effect on his writing. During the 1920s he tried to reorder his life,but failed. By 1930,his wife had her first breakdown(神经衰弱) and went to a Swiss clinic. During this period,he completed novels Tender Is the Night in 1934 and The Love of the Last Tycoon in 1940. While his wife was in hospital in the United States,he got totally addicted to(沉迷于) alcohol. Sheila Graham,his dear friend,helped him fight his alcoholism.
(
A
) 1. How many novels written by Fitzgerald are mentioned in the passage? A. 5. B. 6. C. 7. D. 8.
(
C
) 2. We can infer from the passage that Fitzgerald ______. A. had made some money when he met Zelda in Alabama
B. was well educated and well off before he served in the army
C. would have completed more works if his wife hadn't broken down
D. helped his friend get rid of drinking while his wife was in hospital
(
D
) 3. The passage is probably followed by a concluding paragraph about ______. A. Zelda's personal life B. Zelda's illness and treatment
C. Fitzgerald's friendship with Graham D. Fitzgerald's contributions to the literary world
答案:
【解析】:
这是一道阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和推理能力。题目提供了关于F. Scott Fitzgerald的生平事迹,包括他的教育背景、军旅生涯、与妻子Zelda的生活、写作成就以及与朋友Sheila Graham的关系。接下来,题目提出了三个问题,分别关于Fitzgerald的小说数量、他的生活状况推断以及文章可能的后续内容。
1. 对于第一个问题,需要学生从文章中找出Fitzgerald写的小说数量。通过仔细阅读,可以发现文章提到了五部小说:"This Side of Paradise","The Beautiful and Damned","The Great Gatsby","Tender Is the Night"和"The Love of the Last Tycoon"。
2. 第二个问题要求学生根据文章内容推断Fitzgerald的生活状况。这需要学生理解并分析文章中的信息,特别是关于他与妻子Zelda的关系以及他写作生涯的部分。
3. 第三个问题询问文章可能接下来的内容。这要求学生理解文章的主旨和结构,以及作者可能想要传达的更多信息。
【答案】:
1. A。文章中提到了五部Fitzgerald写的小说,所以答案是A,即5部。
2. C。文章中提到Fitzgerald的妻子Zelda的神经衰弱对他的写作产生了影响,可以推断如果他的妻子没有生病,他可能会完成更多的作品。因此,选项C是正确的。
3. D。文章主要介绍了Fitzgerald的生平和写作成就,最后提到了他与朋友Sheila Graham的关系以及他在文学界的地位。因此,文章接下来可能会进一步总结Fitzgerald对文学界的贡献,所以答案是D。
这是一道阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和推理能力。题目提供了关于F. Scott Fitzgerald的生平事迹,包括他的教育背景、军旅生涯、与妻子Zelda的生活、写作成就以及与朋友Sheila Graham的关系。接下来,题目提出了三个问题,分别关于Fitzgerald的小说数量、他的生活状况推断以及文章可能的后续内容。
1. 对于第一个问题,需要学生从文章中找出Fitzgerald写的小说数量。通过仔细阅读,可以发现文章提到了五部小说:"This Side of Paradise","The Beautiful and Damned","The Great Gatsby","Tender Is the Night"和"The Love of the Last Tycoon"。
2. 第二个问题要求学生根据文章内容推断Fitzgerald的生活状况。这需要学生理解并分析文章中的信息,特别是关于他与妻子Zelda的关系以及他写作生涯的部分。
3. 第三个问题询问文章可能接下来的内容。这要求学生理解文章的主旨和结构,以及作者可能想要传达的更多信息。
【答案】:
1. A。文章中提到了五部Fitzgerald写的小说,所以答案是A,即5部。
2. C。文章中提到Fitzgerald的妻子Zelda的神经衰弱对他的写作产生了影响,可以推断如果他的妻子没有生病,他可能会完成更多的作品。因此,选项C是正确的。
3. D。文章主要介绍了Fitzgerald的生平和写作成就,最后提到了他与朋友Sheila Graham的关系以及他在文学界的地位。因此,文章接下来可能会进一步总结Fitzgerald对文学界的贡献,所以答案是D。
查看更多完整答案,请扫码查看