2025年多维互动提优课堂九年级英语上册译林版提升版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年多维互动提优课堂九年级英语上册译林版提升版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第16页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
六、六选四阅读(10 分)
The Silk Road is the name of a group of trade routes(路线). It runs across Central Asia. For centuries,it has been the bridge between the West and the East.
The Silk Road was used about 2,000 years ago. ___1___ A German geographer created the name in 1877 because Chinese silk used to be carried and traded along this road.
The Silk Road was more than 4,600 miles long. At the time,people did not have cars. ___2___ It will take more than three and a half days to drive today. Think about how long it will take to walk!
It's said that the Romans first saw silk in 53 BC. They learned that silk came from China,in the East. ___3___ They thought silk came from trees. They were wrong. Silk does not come from trees. Silk is made from the cocoon(蚕茧) of silk worms.
The Romans took samples(样品) of the silk back home. The silk was soft and pretty. ___4___ Traders began to carry silk along the roads so that people in the West could buy silk.
Silk wasn't the only thing that was traded along the Silk Road. Gold,silver and glass from Europe were found in the Middle East and Asia. Goods were also brought along the Silk Road into China. Some of them were new to Chinese people,including curtains,blankets and exotic(奇异的) fruits like watermelons and peaches.
A. But they didn't know how silk was made.
B. It soon became very popular in Rome.
C. They had to walk or ride horses or camels.
D. The Silk Road was important to both China and the rest of the world.
E. However,it was named the “Silk Road” not very long ago.
F. The Silk Road was only an ancient trade route.
1.
The Silk Road is the name of a group of trade routes(路线). It runs across Central Asia. For centuries,it has been the bridge between the West and the East.
The Silk Road was used about 2,000 years ago. ___1___ A German geographer created the name in 1877 because Chinese silk used to be carried and traded along this road.
The Silk Road was more than 4,600 miles long. At the time,people did not have cars. ___2___ It will take more than three and a half days to drive today. Think about how long it will take to walk!
It's said that the Romans first saw silk in 53 BC. They learned that silk came from China,in the East. ___3___ They thought silk came from trees. They were wrong. Silk does not come from trees. Silk is made from the cocoon(蚕茧) of silk worms.
The Romans took samples(样品) of the silk back home. The silk was soft and pretty. ___4___ Traders began to carry silk along the roads so that people in the West could buy silk.
Silk wasn't the only thing that was traded along the Silk Road. Gold,silver and glass from Europe were found in the Middle East and Asia. Goods were also brought along the Silk Road into China. Some of them were new to Chinese people,including curtains,blankets and exotic(奇异的) fruits like watermelons and peaches.
A. But they didn't know how silk was made.
B. It soon became very popular in Rome.
C. They had to walk or ride horses or camels.
D. The Silk Road was important to both China and the rest of the world.
E. However,it was named the “Silk Road” not very long ago.
F. The Silk Road was only an ancient trade route.
1.
E
2. C
3. A
4. B
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解中的选句填空题,考查的是对文章内容的理解和逻辑关系的把握。需要根据文章空白处前后的内容,从给出的选项中选择最合适的句子填入,使文章内容连贯、逻辑合理。解题的关键在于仔细阅读文章,理解每段的主旨,以及句子与句子之间的逻辑联系。
【答案】:
1. E(根据后文“A German geographer created the name in 1877 because Chinese silk used to be carried and traded along this road.”可知,丝绸之路这个名字是后来才有的,因此E选项“然而,它不久前才被命名为‘丝绸之路’”符合语境。)
2. C(根据前文“At the time, people did not have cars.”以及后文“Think about how long it will take to walk!”可知,当时人们没有汽车,只能步行或者骑马或骆驼,因此C选项“他们不得不步行或者骑马或骆驼”符合语境。)
3. A(根据后文“They thought silk came from trees. They were wrong. Silk does not come from trees. Silk is made from the cocoon of silk worms.”可知,罗马人最初并不知道丝绸是如何制作的,因此A选项“但是他们不知道丝绸是如何制作的”符合语境。)
4. B(根据前文“The Romans took samples of the silk back home. The silk was soft and pretty.”以及后文“Traders began to carry silk along the roads so that people in the West could buy silk.”可知,丝绸在罗马很快变得非常受欢迎,因此商人们开始沿路携带丝绸以便西方的人们可以购买,因此B选项“它很快在罗马变得非常受欢迎”符合语境。)
这是一道英语阅读理解中的选句填空题,考查的是对文章内容的理解和逻辑关系的把握。需要根据文章空白处前后的内容,从给出的选项中选择最合适的句子填入,使文章内容连贯、逻辑合理。解题的关键在于仔细阅读文章,理解每段的主旨,以及句子与句子之间的逻辑联系。
【答案】:
1. E(根据后文“A German geographer created the name in 1877 because Chinese silk used to be carried and traded along this road.”可知,丝绸之路这个名字是后来才有的,因此E选项“然而,它不久前才被命名为‘丝绸之路’”符合语境。)
2. C(根据前文“At the time, people did not have cars.”以及后文“Think about how long it will take to walk!”可知,当时人们没有汽车,只能步行或者骑马或骆驼,因此C选项“他们不得不步行或者骑马或骆驼”符合语境。)
3. A(根据后文“They thought silk came from trees. They were wrong. Silk does not come from trees. Silk is made from the cocoon of silk worms.”可知,罗马人最初并不知道丝绸是如何制作的,因此A选项“但是他们不知道丝绸是如何制作的”符合语境。)
4. B(根据前文“The Romans took samples of the silk back home. The silk was soft and pretty.”以及后文“Traders began to carry silk along the roads so that people in the West could buy silk.”可知,丝绸在罗马很快变得非常受欢迎,因此商人们开始沿路携带丝绸以便西方的人们可以购买,因此B选项“它很快在罗马变得非常受欢迎”符合语境。)
七、短文填空(10 分)
The oil-paper umbrella has a history of over 1,000 years in China. It used 1.
There are different 2.
The next morning,however,when Lu Ban was talking proudly about his achievements,his sister held something unusual in 7.
The oil-paper umbrella has a history of over 1,000 years in China. It used 1.
to be
(be) a water-proof(防水的) tool for daily use. There are different 2.
stories
(story) about the origin of the umbrella in China. 3. The
most popular one is related to Lu Ban. It is said that once he and his younger sister visited the West Lake. It started raining 4. suddenly
(sudden). The sister said,“Let's have a competition. Before sunrise tomorrow,5. whoever
comes up with a way to make it possible for people to visit the West Lake even on rainy days will be the winner.” Lu Ban thought it was easy. He collected some tools and materials and spent the whole night 6. building
(build) 10 pavilions(凉亭) around the lake. He was quite confident about his work. The next morning,however,when Lu Ban was talking proudly about his achievements,his sister held something unusual in 7.
her
(she) hand. It could be opened into a round shape. Lu Ban was surprised. He found that the object made of silk and bamboo strips(竹条) could be opened and closed easily. It was light,beautiful and easy to carry. Lu Ban said,“You win. Your ‘pavilion’ can protect us 8. from
rain.” So the umbrella was invented. Later,when paper was invented,people used much 9. cheaper
(cheap) paper to replace silk,cutting the cost of umbrellas. 10. To make
(make) the umbrella water-proof,people brushed tung oil(桐油) across the surface. That was how the oil-paper umbrella was invented.
答案:
1. to be
2. stories
3. The
4. suddenly
5. whoever
6. building
7. her
8. from
9. cheaper
10. To make
2. stories
3. The
4. suddenly
5. whoever
6. building
7. her
8. from
9. cheaper
10. To make
查看更多完整答案,请扫码查看