2026年名校金典课堂八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年名校金典课堂八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年名校金典课堂八年级英语上册人教版》

第56页
四、阅读短文,根据短文内容选择正确答案。
A man was really good at fishing and one day he went fishing by a small river. He caught ten big fish in a short time. A boy came to see him fishing. The man asked the boy,“How old are you?”The boy answered,“Well,my brother is ten years old and I'm two years younger than him.” The man thought the boy was very cute,so he wanted to give him some big fish. But the boy said no to him. The man asked,“Why don't you want the big fish?” The boy answered,“I want the fishing rod in your hands. If you give me the big fish,I will eat it soon and then I won't have any fish to eat. I will be hungry again. But if I have the fishing rod,I can use it to catch a lot of fish by myself.”
Some sportsmen were exercising by the river at that time. When they heard the boy's words,they all said that the boy was very smart.
Many people want to have a “fishing rod” in their lives. They are just like the boy. They think that if they have a fishing rod,they will have fish to eat. But I have a different idea. If you want to have fish,fishing skills matter a lot. What do you think?
(
B
) 1. Where was the man fishing?
A. By the lake.
B. By the river.
C. By the sea.
(
C
) 2. How old was the boy?
A. 10.
B. 12.
C. 8.
(
B
) 3. Why didn't the boy want the man's big fish?
A. Because he didn't like the fish.
B. Because he wanted the fishing rod.
C. Because he wanted to learn to fish.
(
A
) 4. What did the sportsmen think of the boy?
A. Smart.
B. Cute.
C. Interesting.
(
C
) 5. What was the writer's idea?
A. The fishing rod is more important than the fish.
B. Being a fisherman is more interesting than being a sportsman.
C. It's more important to learn how to fish than to have a fishing rod.
答案: B; C; B; A; C
五、补全短文。根据短文内容,从短文后的A~F选项中,选出5个适当的选项补全短文。
What do Napoleon,Einstein and Wang Nan have in common? They are all left-handed.
E
1 But why are people left-handed?
C
2 The brain have two halves-the right half and the left half. The right half control(控制)the left side of the body,and the left half controls the right side of the body.
D
3 However,the left-handed people have a strong right brain.
The two halves of the brain are about the same size.
A
4 The left side controls language,math and logic(逻辑). When you remember new words,or when you put things in order,you use your left side. The right side of the brain controls color and music. It is also good at recognizing(认出)faces.
F
5 Some right-handers have a strong right brain,and some left-handers have a strong left brain.
A. And they control everything.
B. But each side controls different things.
C. The answer is the way the brain works.
D. So right-handed people have a strong left brain.
E. Today about 15% of the people are left-handed.
F. This doesn't mean all artists are left-handed and all engineers are right-handed.
1. E 2. C 3. D 4. A 5. F
答案: E; C; D; A; F; 1. E 2. C 3. D 4. A 5. F

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭