2026年名校金典课堂八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年名校金典课堂八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年名校金典课堂八年级英语上册人教版》

第44页
一、选择填空。从以下各题A、B、C、三个选项中选择正确答案。
(
B
) 1. I started to make
bed after eating a quick breakfast.

A.a
B.the
C./
答案: B
(
B
) 2. Before your grandma
, you must clean the living room.

A.arrived
B.arrives
C.will arrive
答案: B
(
C
) 3. Could you please
sweep the floor? The baby is sleeping.

A.not to
B.don't
C.not
答案: C
(
A
) 4. After traveling abroad for six months,Leo sighed,“Seeing the Eiffel Tower and the Pyramids was amazing,but ‘
’. I miss my own bed and my family's cooking!”

A.East or west,home is the best.
B.A holiday is a time to relax,enjoy life and make memories.
C.We are different,but we can be stronger together.
答案: A
(
B
) 5. —Could I borrow your pencil?
,but you'd better give it back by Sunday.

A.I'm sorry
B.Of course
C.No,thanks
答案: B
二、阅读下面短文,从方框内的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Hello,everyone. Let's
E
something important. We know that
A
is one of the popular chores for most people. After that,we need to
C
. Some people may think that doing chores has no meaning
D
. They are wrong. In fact,doing chores helps us learn life skills and is a good way to help us
B
.
1.E
2.A
3.C
4.D
5.B
答案: E; A; C; D; B; 1.E
2.A
3.C
4.D
5.B
三、补全对话。根据对话内容,从下边方框中选出适当的选项补全对话。
A. Where are we going to start?
B. He is going to see us after that.
C. Could you help walk the dog, too?
D. I am busy doing my school project.
E. After that, I am going to sweep the  floor.
A:Sam,we need to clean the house. Your uncle is at a meeting in town.
B

B: Sorry,Mom.
D
Could I clean the house after I finish it?
A:No problem.
B:
A

A:From the living room. I am going to fold the clothes.
E

B:Then I can help to take out the rubbish.
A:Great!
C

B:Sure,Mom.

答案: 1.B
2.D
3.A
4.E
5.C
四、阅读短文,根据短文内容选择正确答案。
Sam hates doing chores,but he has many chores. For example,on Mondays,Wednesdays and Fridays he takes out the rubbish. And on weekends he always washes his father's car. He also cleans his bedroom once a week. Sometimes he even has to look after his little sister and brother.
Sam has a good friend at school. His name is Kumar. Doing chores in Kumar's family is very different—only the girls do chores. His sisters make the beds and clean the rooms. His mother always cooks the meals. His sisters help her to go shopping and prepare the food. So when talking to his friend Sam about chores,Kumar feels very lucky.
One day,Sam had an idea. He asked Kumar,“Could I borrow your sisters? I want them to help me clean my room.” Kumar said no,of course.
Sam and Kumar are very good at science,so they want to make a robot(机器人) to do the chores. Then everyone—mothers,fathers,sons and daughters,will be really happy!
(
A
) 1. What chore does Sam have to do on Fridays?
A. Take out the rubbish.
B. Wash the car.
C. Clean the kitchen.
(
A
) 2. Does Sam need to do chores on Sundays?
A. Yes,he does.
B. No,he doesn't.
C. We don't know.
(
B
) 3. Who does chores in Kumar's home?
A. The boys.
B. The girls.
C. His parents.
(
C
) 4. How does Kumar feel when he talks to Sam about chores?
A. Unhappy.
B. Excited.
C. Lucky.
(
A
) 5. According to the passage,how can they make everyone happy?
A. Make a robot to do the chores.
B. Ask the fathers to help with chores.
C. Kumar's sisters help Sam with chores.
答案: A; A; B; C; A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭