2026年名校金典课堂八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年名校金典课堂八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年名校金典课堂八年级英语上册人教版》

第13页
四、阅读短文,根据短文内容选择正确答案。
On a holiday, a man called Harry didn't stop his car at some traffic-lights when they were red, and Harry hit(撞)another car. He jumped out of his car and went to the other car. There was an old man in the car. He was very scared and angry.
He said to Harry,“What are you doing? You nearly kill me.”“Yes,” Harry answered,“I am very sorry.” He took a bottle out of his car and said,“Drink some of this. Then you'll feel better.” He gave the old man some whisky(威士忌)and the old man drank it.
Then Harry asked the old man,“Feel better now?”, but the old man shouted again,“You nearly killed me.” Harry gave him the bottle again, and the old man drank a lot of whisky.
Then he smiled and said to Harry,“Thank you, I am feeling better now. But why aren't you drinking?”
“Oh, well,” Harry answered,“I don't want any whisky now. I'm going to sit here and wait for the police.”
A
)1. In this car accident(车祸), who do you think did the wrong thing?
A. Harry
B. The old man
C. The police
B
)2. In Harry's opinion, if the police come, they may think
did something wrong.
A. Harry
B. the old man
C. the whisky
C
)3. The old man got
after he had some whisky.
A. angrier
B. healthier
C. better
C
)4. Why did Harry give the old man some whisky?
A. Because he wanted to say sorry to the old man.
B. Because he wanted to make friends with the old man and pay for the car.
C. Because he wanted the police to think the old man drank whisky.
B
)5. From the passage, we can find that Harry is a
man.
A. smart and kind
B. clever but not good
C. healthy but bad
答案: A; B; C; C; B
五、任务型阅读。根据短文内容,按要求回答问题。
Li Lei, Beijing
I found the summer vacation was not so interesting as I dreamed. It was very hot, so I had to spend most of the time staying at home, listening to the radio and playing with my dog.
Gina, New York
I went to the countryside with my family and stayed there for about two weeks. Every day, we fed the chickens, milked the cows and went fishing.
Alice, London
During the summer vacation, I went to Switzerland(瑞士)with my friends. We went to climb the Alps(阿尔卑斯山). We felt very tired but excited. We also saw some beautiful lakes, went fishing and took many photos.
1. What was Li Lei's vacation like in his dream?
In his dreamhis vacation was interesting.

2. What did LiLei do in the vacation?
He stayed at homelistened to the radio and played with his dog./He spent most of the time staying at homelistening to the radio and playing with his dog.

3. How long did Gina stay in the countryside?
She stayed in the countryside for about two weeks.

4. Who went fishing during the summer vacation?
Gina and Alice(did).

5. Did Alice like her trip to Switzerland? How do you know?
Yes, she did. Because(she said) she felt tired but excited.
答案: 1.Inhisdreamhisvacationwasinteresting.;2.  Hestayedathomelistenedtotheradioandplayedwithhisdog./Hespentmostofthetimestayingathomelisteningtotheradioandplayingwithhisdog.; 3.Shestayedinthecountrysideforabouttwoweeks.; 4.GinaandAlice(did).; Yes, 5.she did. Because(she said) she felt tired but excited.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭