2026年名校金典课堂八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年名校金典课堂八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年名校金典课堂八年级英语上册人教版》

第48页
一、短文填空。从下面方框中选出10个单词,将其正确形式填入短文,使短文意思正确。
all cook each ever foolish friend go like look messy someone sweep
Dear Sir or Madam,
I don't like doing chores. But I have to because doing chores is a rule in our family. When I come back from school, my mom always says,"Could you help me with
cooking
?" or "Could you take out the rubbish?" I know she's just trying to teach me how
to look
after myself and make me more independent(独立的). But my brother and sister
never
do chores. Why does mom let me do
all
the chores? OK, I know I am the big brother and I should do chores. But it's not fair(公平的)for me. My sisters and brother should do them, too.
Everyone
should play a role in doing chores.
Yesterday I did all the chores again. My parents
went
to visit my aunt with my little sister and brother in the morning. They left me alone at home because I had to do my homework. When I finished my homework, I found the house in a real
mess
. Guess what? I
swept
the floor, washed the dishes and watered the garden! I must look like a
foolish
boy!
What should I do? I
dislike
doing chores all by myself. Could you give me some advice, please?
John
答案: cooking; to look; never; all; Everyone; went; mess; swept; foolish; dislike
二、补全短文。根据短文内容,从短文后的A~F选项中,选出5个适当的选项补全短文。
Most kids don't enjoy doing housework.
E
But in Australia, Jim and Robert's mother, Mrs. Black, has good ways to get their children to do chores. Here is an example.
"Mum, can you tell me next week's chores?
A
I can't wait. It's fun!"
When Robert shouted out, his mother was putting all the cards on their big table. On the cards, there were some words like these, "sweep the floor, clean your bedroom, help Mum cook, wash vegetables, make beds, feed the fish, cut the wood, clean the bathroom" and many others.
F
Then they would put them up on the weekday task board. Jim likes to clean the bathroom so he picked up the card "clean the bathroom". Robert loves to make the bed, so he picked up his favorite card. Jim again picked up "wash vegetables" and Robert chose "feed the fish".
C

To help the children do chores, their mother thought hard and then had this idea.
B

It is necessary to let Jim and Robert do no chores and have a rest for two days.
A.Let Jim and me choose the cards.
B.Of course, the parents did the chores on the weekend.
C.Soon the two boys were happy to take away all the cards.
D.In this way, she doesn't need to worry about the chores.
E.They like playing computer games more than cleaning the rooms.
F. The two boys chose two cards for each day from Monday to Friday.
答案: E; A; F; C; B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭