第61页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
A
It's Saturday morning. Betty is having her breakfast. Betty's mother and father are with her. On Saturday morning Betty doesn't go to school. She often helps her parents do some housework. This morning she says to her mother, "Can I help you, Mom?" "Yes, you can help me," her mother says. "You can go to Mr. White's shop. Something is wrong with our clock. Mr. White mends(修理) clocks. Our clock is in his shop." "Is he mending our clock?" Betty asks. "Yes," her father says, "and this morning it is ready." "Yes, it is ready," her mother says. "Go to Mr. White's shop. Take this bag. You can put the clock in it." Betty takes the bag and goes to the shop to get the clock back home.
根据短文内容,选择正确的选项。
(
A. She is going to school.
B. She is having her breakfast.
C. She is cooking with her mother.
D. She is going to work.
(
A. cleaning B. shopping
C. housework D. reading
(
A. radio B. clock
C. car D. TV
(
A. Mrs. White B. Mr. White
C. Mr. Brown D. Mrs. Brown
(
A. The clock is ready this morning.
B. Betty goes to the shop to get the clock with a schoolbag.
C. Betty and her mother go to the shop together.
D. Betty goes to the shop with her parents.
It's Saturday morning. Betty is having her breakfast. Betty's mother and father are with her. On Saturday morning Betty doesn't go to school. She often helps her parents do some housework. This morning she says to her mother, "Can I help you, Mom?" "Yes, you can help me," her mother says. "You can go to Mr. White's shop. Something is wrong with our clock. Mr. White mends(修理) clocks. Our clock is in his shop." "Is he mending our clock?" Betty asks. "Yes," her father says, "and this morning it is ready." "Yes, it is ready," her mother says. "Go to Mr. White's shop. Take this bag. You can put the clock in it." Betty takes the bag and goes to the shop to get the clock back home.
根据短文内容,选择正确的选项。
(
B
)1. What is Betty doing on Saturday morning?A. She is going to school.
B. She is having her breakfast.
C. She is cooking with her mother.
D. She is going to work.
(
C
)2. Betty often helps her parents do some ______ on Saturday morning.A. cleaning B. shopping
C. housework D. reading
(
B
)3. There is something wrong with their ______.A. radio B. clock
C. car D. TV
(
B
)4. ______ is mending their clock.A. Mrs. White B. Mr. White
C. Mr. Brown D. Mrs. Brown
(
A
)5. Which of the following is TRUE?A. The clock is ready this morning.
B. Betty goes to the shop to get the clock with a schoolbag.
C. Betty and her mother go to the shop together.
D. Betty goes to the shop with her parents.
答案:
【解析】:
1. 根据短文第一行和第二行的内容“It's Saturday morning. Betty is having her breakfast.”可知,在周六早上,Betty正在吃早餐,所以选项B是正确的。其他选项如A(她要去上学)、C(她正在和妈妈一起做饭)和D(她要去上班)都与短文内容不符。
2. 短文第四行明确提到“On Saturday morning Betty doesn't go to school. She often helps her parents do some housework.”这表示Betty在周六早上经常帮助父母做家务,因此选项C是正确的。其他选项如A(清洁)、B(购物)和D(阅读)都没有在短文中被明确提及。
3. 短文第六行和第七行中提到“Something is wrong with our clock. Mr. White mends(修理) clocks. Our clock is in his shop.”这表示他们的钟出了问题,因此选项B是正确的。其他选项如A(收音机)、C(汽车)和D(电视)都没有在短文中被提及与问题相关。
4. 短文第六行明确提到“Mr. White mends(修理) clocks.”这表示是Mr. White在修理他们的钟,所以选项B是正确的。其他选项如A(Mrs. White)、C(Mr. Brown)和D(Mrs. Brown)都没有在短文中被提及与修理钟相关。
5. 短文第八行和第九行中提到“‘Is he mending our clock?’ Betty asks. ‘Yes,’ her father says, ‘and this morning it is ready.’”这表示钟在今天早上已经修好了,所以选项A是正确的。其他选项如B(Betty带着一个书包去商店取钟)、C(Betty和她的妈妈一起去商店)和D(Betty和她的父母一起去商店)都与短文内容不符。
【答案】:B;C;B;B;A
1. 根据短文第一行和第二行的内容“It's Saturday morning. Betty is having her breakfast.”可知,在周六早上,Betty正在吃早餐,所以选项B是正确的。其他选项如A(她要去上学)、C(她正在和妈妈一起做饭)和D(她要去上班)都与短文内容不符。
2. 短文第四行明确提到“On Saturday morning Betty doesn't go to school. She often helps her parents do some housework.”这表示Betty在周六早上经常帮助父母做家务,因此选项C是正确的。其他选项如A(清洁)、B(购物)和D(阅读)都没有在短文中被明确提及。
3. 短文第六行和第七行中提到“Something is wrong with our clock. Mr. White mends(修理) clocks. Our clock is in his shop.”这表示他们的钟出了问题,因此选项B是正确的。其他选项如A(收音机)、C(汽车)和D(电视)都没有在短文中被提及与问题相关。
4. 短文第六行明确提到“Mr. White mends(修理) clocks.”这表示是Mr. White在修理他们的钟,所以选项B是正确的。其他选项如A(Mrs. White)、C(Mr. Brown)和D(Mrs. Brown)都没有在短文中被提及与修理钟相关。
5. 短文第八行和第九行中提到“‘Is he mending our clock?’ Betty asks. ‘Yes,’ her father says, ‘and this morning it is ready.’”这表示钟在今天早上已经修好了,所以选项A是正确的。其他选项如B(Betty带着一个书包去商店取钟)、C(Betty和她的妈妈一起去商店)和D(Betty和她的父母一起去商店)都与短文内容不符。
【答案】:B;C;B;B;A
查看更多完整答案,请扫码查看