第58页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
Ⅲ. 阅读短文,从所给的五个选项中,选出正确的选项填空,使短文通顺、内容完整。
One day a mouse looks for food. He meets a tiger. The tiger catches (抓住) the mouse. He looks at the mouse and says, “1”
“Please let me go, Mr. Tiger,” says the mouse. “2”
The tiger laughs, “3”
He says, “OK. I can let you go. 4”
The next week, the mouse looks for food again. He meets the tiger. The tiger is in a net (网) and can't get out. The mouse says, “5” He bites (咬) the net. Soon he bites a big hole in the net. The tiger can get out of the net.
A. How can a little mouse help a big tiger?
B. One day I can help you.
C. Don't worry. I can help you.
D. You are too small for me to eat.
E. But be careful (当心) next time.
1. ______
One day a mouse looks for food. He meets a tiger. The tiger catches (抓住) the mouse. He looks at the mouse and says, “1”
“Please let me go, Mr. Tiger,” says the mouse. “2”
The tiger laughs, “3”
He says, “OK. I can let you go. 4”
The next week, the mouse looks for food again. He meets the tiger. The tiger is in a net (网) and can't get out. The mouse says, “5” He bites (咬) the net. Soon he bites a big hole in the net. The tiger can get out of the net.
A. How can a little mouse help a big tiger?
B. One day I can help you.
C. Don't worry. I can help you.
D. You are too small for me to eat.
E. But be careful (当心) next time.
1. ______
D
______ 2. ______B
______ 3. ______A
______ 4. ______E
______ 5. ______C
______
答案:
【解析】:
这是一道阅读理解填空题,需要根据短文内容和上下文逻辑,从所给的五个选项中选出最合适的句子填入空白处,使短文通顺、内容完整。
1. 第一个空白处,根据短文内容,老虎抓住老鼠后,需要说出一句话。考虑到老虎通常不会把老鼠当作食物,因为老鼠太小,所以选项D“You are too small for me to eat.”(你太小了,我不吃你。)符合语境。
2. 第二个空白处,老鼠请求老虎放了它,并给出一个理由。选项B“One day I can help you.”(有一天我会帮助你。)是老鼠给出的一个可能的理由,即虽然现在被抓住,但未来可能会对老虎有所帮助。
3. 第三个空白处,老虎听了老鼠的话后笑了,并表示怀疑。选项A“How can a little mouse help a big tiger?”(一只小老鼠怎么能帮助一只大老虎呢?)恰好表达了老虎的怀疑。
4. 第四个空白处,老虎在表示怀疑后,决定放了老鼠,但可能出于某种条件或警告。选项E“But be careful (当心) next time.”(但下次要小心。)是老虎对老鼠的一个警告,符合语境。
5. 第五个空白处,老鼠再次遇到老虎时,老虎被困在网中,老鼠表示要帮助老虎。选项C“Don't worry. I can help you.”(别担心,我可以帮你。)是老鼠对老虎的安慰和承诺,符合语境。
【答案】:
1. D
2. B
3. A
4. E
5. C
这是一道阅读理解填空题,需要根据短文内容和上下文逻辑,从所给的五个选项中选出最合适的句子填入空白处,使短文通顺、内容完整。
1. 第一个空白处,根据短文内容,老虎抓住老鼠后,需要说出一句话。考虑到老虎通常不会把老鼠当作食物,因为老鼠太小,所以选项D“You are too small for me to eat.”(你太小了,我不吃你。)符合语境。
2. 第二个空白处,老鼠请求老虎放了它,并给出一个理由。选项B“One day I can help you.”(有一天我会帮助你。)是老鼠给出的一个可能的理由,即虽然现在被抓住,但未来可能会对老虎有所帮助。
3. 第三个空白处,老虎听了老鼠的话后笑了,并表示怀疑。选项A“How can a little mouse help a big tiger?”(一只小老鼠怎么能帮助一只大老虎呢?)恰好表达了老虎的怀疑。
4. 第四个空白处,老虎在表示怀疑后,决定放了老鼠,但可能出于某种条件或警告。选项E“But be careful (当心) next time.”(但下次要小心。)是老虎对老鼠的一个警告,符合语境。
5. 第五个空白处,老鼠再次遇到老虎时,老虎被困在网中,老鼠表示要帮助老虎。选项C“Don't worry. I can help you.”(别担心,我可以帮你。)是老鼠对老虎的安慰和承诺,符合语境。
【答案】:
1. D
2. B
3. A
4. E
5. C
查看更多完整答案,请扫码查看