第50页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
Ⅱ. 阅读理解。
Many people like to travel by plane, but I don't like it because an airport is usually far from the city. You have to get there early and wait for hours for the plane to take off and it is often late. You can't open the windows. You can't choose the food. Planes are fast, but it takes hours to go out of the airport and into the city.
I like traveling by train. I think trains are safe. Railway stations are usually in cities. When you are late for a train, you can catch another one. You can walk around in the train. You can see many interesting things on your way. I know it takes a little more time.
I also like cars. You can start your journey when you want to, and you don't need to go to a railway station or a bus stop. Also you can carry many things with you in a car. But sometimes there are too many cars on the road.
(
A. Because it is not far.
B. Because it is near the city.
C. Because it is far from the city.
D. Because there are too many cars.
(
A. it is fast
B. he has to wait for hours
C. he can open the windows
D. he can walk around in the plane
(
A. A bus. B. A car.
C. A train. D. A bike.
(
A. You needn't go to a station.
B. You can start your journey when you want to.
C. There are too many cars on the road sometimes.
D. You needn't go to a bus stop.
(
A. He thinks it takes much time to get to and get out of the airport.
B. He likes to take a train because it takes a little more time.
C. He likes to take a car because he has a car.
D. He likes to take a plane because it's fast.
Many people like to travel by plane, but I don't like it because an airport is usually far from the city. You have to get there early and wait for hours for the plane to take off and it is often late. You can't open the windows. You can't choose the food. Planes are fast, but it takes hours to go out of the airport and into the city.
I like traveling by train. I think trains are safe. Railway stations are usually in cities. When you are late for a train, you can catch another one. You can walk around in the train. You can see many interesting things on your way. I know it takes a little more time.
I also like cars. You can start your journey when you want to, and you don't need to go to a railway station or a bus stop. Also you can carry many things with you in a car. But sometimes there are too many cars on the road.
(
C
)1. Why does it take hours to go out of the airport and into the city?A. Because it is not far.
B. Because it is near the city.
C. Because it is far from the city.
D. Because there are too many cars.
(
B
)2. The writer doesn't like to travel by plane because ______.A. it is fast
B. he has to wait for hours
C. he can open the windows
D. he can walk around in the plane
(
B
)3. If you want to take a lot of things with you, what can you take to go out?A. A bus. B. A car.
C. A train. D. A bike.
(
C
)4. What is the bad thing about the car?A. You needn't go to a station.
B. You can start your journey when you want to.
C. There are too many cars on the road sometimes.
D. You needn't go to a bus stop.
(
A
)5. What does the writer think of the plane, train and car?A. He thinks it takes much time to get to and get out of the airport.
B. He likes to take a train because it takes a little more time.
C. He likes to take a car because he has a car.
D. He likes to take a plane because it's fast.
答案:
【解析】:
1. 题目问为什么从机场到城市需要花费数小时。根据文章第一段的描述,“an airport is usually far from the city”以及“it takes hours to go out of the airport and into the city”可以得出答案。
选项A,因为它不远:与原文描述的机场通常远离城市相矛盾,因此错误。
选项B,因为它靠近城市:同样与原文描述相矛盾,因此错误。
选项C,因为它远离城市:与原文描述相符,是正确答案。
选项D,因为路上有太多的车:原文并未提及路上车辆数量作为原因,因此错误。
因此,答案是C。
2. 题目问作者不喜欢乘飞机旅行的原因。根据文章第一段的描述,“You have to get there early and wait for hours for the plane to take off and it is often late”可以得出答案。
选项A,因为它快:原文并未将速度作为不喜欢的原因,因此错误。
选项B,他不得不等待数小时:与原文描述相符,是正确答案。
选项C,他可以打开窗户:原文明确提到飞机上不能打开窗户,且这不是不喜欢的原因,因此错误。
选项D,他可以在飞机上四处走动:原文明确提到飞机上不能四处走动,因此错误。
因此,答案是B。
3. 题目问如果你想携带很多东西外出,应该选择哪种交通工具。根据文章第三段的描述,“Also you can carry many things with you in a car”可以得出答案。
选项A,公共汽车:原文并未提及公共汽车作为携带很多东西的选择,因此错误。
选项B,汽车:与原文描述相符,是正确答案。
选项C,火车:原文虽然提到火车,但并未作为携带很多东西的首选,因此错误。
选项D,自行车:原文并未提及自行车作为携带很多东西的选择,因此错误。
因此,答案是B。
4. 题目问汽车的缺点是什么。根据文章第三段的描述,“But sometimes there are too many cars on the road”可以得出答案。
选项A,你不需要去车站:这是汽车的优点,不是缺点,因此错误。
选项B,你可以随时开始你的旅程:这是汽车的优点,不是缺点,因此错误。
选项C,有时路上有太多的车:与原文描述相符,是正确答案。
选项D,你不需要去公共汽车站:这是汽车的优点,不是缺点,因此错误。
因此,答案是C。
5. 题目问作者对飞机、火车和汽车的看法。根据文章第一段的描述,“but it takes hours to go out of the airport and into the city”可以得出关于飞机的看法。
选项A,他认为进出机场需要花费很多时间:与原文描述相符,是正确答案。
选项B,他喜欢乘火车因为它需要多一点时间:原文并未将时间作为喜欢火车的原因,因此错误。
选项C,他喜欢乘汽车因为他有一辆车:原文并未提及作者拥有汽车作为喜欢乘汽车的原因,因此错误。
选项D,他喜欢乘飞机因为它快:原文明确提到作者不喜欢乘飞机,因此错误。
因此,答案是A。
【答案】:
1. C
2. B
3. B
4. C
5. A
1. 题目问为什么从机场到城市需要花费数小时。根据文章第一段的描述,“an airport is usually far from the city”以及“it takes hours to go out of the airport and into the city”可以得出答案。
选项A,因为它不远:与原文描述的机场通常远离城市相矛盾,因此错误。
选项B,因为它靠近城市:同样与原文描述相矛盾,因此错误。
选项C,因为它远离城市:与原文描述相符,是正确答案。
选项D,因为路上有太多的车:原文并未提及路上车辆数量作为原因,因此错误。
因此,答案是C。
2. 题目问作者不喜欢乘飞机旅行的原因。根据文章第一段的描述,“You have to get there early and wait for hours for the plane to take off and it is often late”可以得出答案。
选项A,因为它快:原文并未将速度作为不喜欢的原因,因此错误。
选项B,他不得不等待数小时:与原文描述相符,是正确答案。
选项C,他可以打开窗户:原文明确提到飞机上不能打开窗户,且这不是不喜欢的原因,因此错误。
选项D,他可以在飞机上四处走动:原文明确提到飞机上不能四处走动,因此错误。
因此,答案是B。
3. 题目问如果你想携带很多东西外出,应该选择哪种交通工具。根据文章第三段的描述,“Also you can carry many things with you in a car”可以得出答案。
选项A,公共汽车:原文并未提及公共汽车作为携带很多东西的选择,因此错误。
选项B,汽车:与原文描述相符,是正确答案。
选项C,火车:原文虽然提到火车,但并未作为携带很多东西的首选,因此错误。
选项D,自行车:原文并未提及自行车作为携带很多东西的选择,因此错误。
因此,答案是B。
4. 题目问汽车的缺点是什么。根据文章第三段的描述,“But sometimes there are too many cars on the road”可以得出答案。
选项A,你不需要去车站:这是汽车的优点,不是缺点,因此错误。
选项B,你可以随时开始你的旅程:这是汽车的优点,不是缺点,因此错误。
选项C,有时路上有太多的车:与原文描述相符,是正确答案。
选项D,你不需要去公共汽车站:这是汽车的优点,不是缺点,因此错误。
因此,答案是C。
5. 题目问作者对飞机、火车和汽车的看法。根据文章第一段的描述,“but it takes hours to go out of the airport and into the city”可以得出关于飞机的看法。
选项A,他认为进出机场需要花费很多时间:与原文描述相符,是正确答案。
选项B,他喜欢乘火车因为它需要多一点时间:原文并未将时间作为喜欢火车的原因,因此错误。
选项C,他喜欢乘汽车因为他有一辆车:原文并未提及作者拥有汽车作为喜欢乘汽车的原因,因此错误。
选项D,他喜欢乘飞机因为它快:原文明确提到作者不喜欢乘飞机,因此错误。
因此,答案是A。
【答案】:
1. C
2. B
3. B
4. C
5. A
Ⅲ. 从方框中选择合适的单词并用其正确形式完成短文(其中一个为多余项)。
health, much, ride, by, they, easy
Lots of people go to work
1. ______ 2. ______ 3. ______
4. ______ 5. ______
health, much, ride, by, they, easy
Lots of people go to work
by
bike. Do you know why more and more people like riding
bikes to work? We can answer the question in different ways. First, bikes don't need gasoline (汽油), so it doesn't cost (花费) much
money. Second, a bike doesn't need much room, so it is easy
to find a place for it. Third, riding a bike is good for one's health
. People often drive their cars everywhere, but now people think riding bikes is a good way of doing sports.1. ______ 2. ______ 3. ______
4. ______ 5. ______
答案:
【解析】:
1. 第一个空需要填入一个介词,表示人们骑自行车的出行方式。在给出的单词中,“by”适合填入此空,构成“by bike”短语,表示骑自行车。
2. 第二个空需要填入一个动词,与后面的“bikes”搭配,表示骑自行车的动作。在给出的单词中,“ride”是动词,表示骑,且在此处需要用动名词形式“riding”作为“like”的宾语,表示喜欢骑自行车。
3. 第三个空需要填入一个形容词或副词来修饰“money”,表示花费的钱的多少。在给出的单词中,“much”是形容词,表示多的,此处用其比较级形式“more”的否定形式“much”的原级即可,因为此处是否定句,表示不需要花费太多的钱。但考虑到语境中已隐含与开车相比的意味,所以直接用“much”表示“不多”是合适的。
4. 第四个空需要填入一个形容词,描述找到自行车停放地点的难易程度。在给出的单词中,“easy”是形容词,表示容易的,适合填入此空,表示很容易找到停放自行车的地方。
5. 第五个空需要填入一个名词,表示骑自行车对人们某方面的益处。在给出的单词中,“health”是名词,表示健康,适合填入此空,表示骑自行车对人们的健康有益。
【答案】:
1. by
2. riding
3. much
4. easy
5. health
1. 第一个空需要填入一个介词,表示人们骑自行车的出行方式。在给出的单词中,“by”适合填入此空,构成“by bike”短语,表示骑自行车。
2. 第二个空需要填入一个动词,与后面的“bikes”搭配,表示骑自行车的动作。在给出的单词中,“ride”是动词,表示骑,且在此处需要用动名词形式“riding”作为“like”的宾语,表示喜欢骑自行车。
3. 第三个空需要填入一个形容词或副词来修饰“money”,表示花费的钱的多少。在给出的单词中,“much”是形容词,表示多的,此处用其比较级形式“more”的否定形式“much”的原级即可,因为此处是否定句,表示不需要花费太多的钱。但考虑到语境中已隐含与开车相比的意味,所以直接用“much”表示“不多”是合适的。
4. 第四个空需要填入一个形容词,描述找到自行车停放地点的难易程度。在给出的单词中,“easy”是形容词,表示容易的,适合填入此空,表示很容易找到停放自行车的地方。
5. 第五个空需要填入一个名词,表示骑自行车对人们某方面的益处。在给出的单词中,“health”是名词,表示健康,适合填入此空,表示骑自行车对人们的健康有益。
【答案】:
1. by
2. riding
3. much
4. easy
5. health
查看更多完整答案,请扫码查看