第57页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
A
The Monkey Buffet Festival is on the last Sunday of November. It is a great day for monkeys in Thailand (泰国). The festival has a history of 25 years. People there think monkeys can bring good luck to them. So, to thank monkeys, they have this special festival.
On that day every year, people put lots of fruit, vegetables, cakes and even drinks on the tables outside. They are all for monkeys. Many people come to see the monkeys on that day.
During the festival, there are a lot of interesting activities about monkeys. Young people always dress like monkeys and they sing and dance and play some music on the street.
Monkeys always live in groups. Most of them live in the trees. They are good at running and jumping. They eat fruit, vegetables, flowers and birds' eggs. Monkeys are clever. Do you think so?
(
A. are cute
B. are clever
C. can work for them
D. can bring good luck
(
A. beef
B. bananas
C. eggs
D. apples
(
A. Monkeys Are Smart Animals
B. Monkey's Favorite Food
C. The Festival for Monkeys
D. Monkeys in Thailand
The Monkey Buffet Festival is on the last Sunday of November. It is a great day for monkeys in Thailand (泰国). The festival has a history of 25 years. People there think monkeys can bring good luck to them. So, to thank monkeys, they have this special festival.
On that day every year, people put lots of fruit, vegetables, cakes and even drinks on the tables outside. They are all for monkeys. Many people come to see the monkeys on that day.
During the festival, there are a lot of interesting activities about monkeys. Young people always dress like monkeys and they sing and dance and play some music on the street.
Monkeys always live in groups. Most of them live in the trees. They are good at running and jumping. They eat fruit, vegetables, flowers and birds' eggs. Monkeys are clever. Do you think so?
(
D
)1. People have the festival because they think monkeys ______.A. are cute
B. are clever
C. can work for them
D. can bring good luck
(
A
)2. Of the four kinds of food, monkeys don't eat ______.A. beef
B. bananas
C. eggs
D. apples
(
C
)3. What is the best title for the passage?A. Monkeys Are Smart Animals
B. Monkey's Favorite Food
C. The Festival for Monkeys
D. Monkeys in Thailand
答案:
【解析】:
1. 题目问的是人们设立这个节日的原因。根据文章第一段“People there think monkeys can bring good luck to them. So, to thank monkeys, they have this special festival.”可知,人们认为猴子能带来好运,所以设立了这个特殊的节日来感谢猴子。因此,选项D“can bring good luck”是正确的。
2. 题目问的是猴子不吃的食物。根据文章第四段“They eat fruit, vegetables, flowers and birds' eggs.”可知,猴子吃水果、蔬菜、花和鸟蛋。选项中,A是牛肉,不属于上述食物类别;B是香蕉,属于水果;C是鸡蛋,属于鸟蛋;D是苹果,属于水果。因此,猴子不吃的食物是A“beef”。
3. 题目问的是文章的最佳标题。整篇文章主要介绍了泰国的猴子自助餐节,包括节日的历史、设立原因、当天的活动以及猴子的生活习性和食物等。选项A“Monkeys Are Smart Animals”只涉及了文章的一部分内容;选项B“Monkey's Favorite Food”也只是文章中的一个细节;选项D“Monkeys in Thailand”虽然涉及了地点,但没有突出节日这一主题;而选项C“The Festival for Monkeys”准确地概括了文章的主旨,即介绍泰国的猴子自助餐节。
【答案】:
1. D
2. A
3. C
1. 题目问的是人们设立这个节日的原因。根据文章第一段“People there think monkeys can bring good luck to them. So, to thank monkeys, they have this special festival.”可知,人们认为猴子能带来好运,所以设立了这个特殊的节日来感谢猴子。因此,选项D“can bring good luck”是正确的。
2. 题目问的是猴子不吃的食物。根据文章第四段“They eat fruit, vegetables, flowers and birds' eggs.”可知,猴子吃水果、蔬菜、花和鸟蛋。选项中,A是牛肉,不属于上述食物类别;B是香蕉,属于水果;C是鸡蛋,属于鸟蛋;D是苹果,属于水果。因此,猴子不吃的食物是A“beef”。
3. 题目问的是文章的最佳标题。整篇文章主要介绍了泰国的猴子自助餐节,包括节日的历史、设立原因、当天的活动以及猴子的生活习性和食物等。选项A“Monkeys Are Smart Animals”只涉及了文章的一部分内容;选项B“Monkey's Favorite Food”也只是文章中的一个细节;选项D“Monkeys in Thailand”虽然涉及了地点,但没有突出节日这一主题;而选项C“The Festival for Monkeys”准确地概括了文章的主旨,即介绍泰国的猴子自助餐节。
【答案】:
1. D
2. A
3. C
B
Australia has a lot of lovely animals. You cannot find them in other places in the world. They are only from Australia — kangaroos (袋鼠) and koalas.
The kangaroo is the symbol animal in Australia. They have big eyes and ears. They don't walk, but jump. Kangaroo babies live in their mothers' pouches when they are very young. The babies stay in it to get milk and sleep in it.
We can see kangaroos here and there in Australia. They are on TV, in books and in shops. But do you know how many kangaroos there are in Australia? There are about 20,000,000 to 25,000,000 kangaroos in Australia. Some kangaroos go hungry because there is no food to eat. They often get into farmers' houses (农民的家里) to look for their food.
The koala is another animal from Australia. They look like bears, and have small eyes and big noses. They sleep during the day, but they get up and eat leaves from trees at night. Every koala has its own (自己的) place. It often says to the others, “This is my place. You can't come in!”
(
A. snake
B. kangaroo
C. koala
D. rabbit
(
A. looks like a bear
B. has small eyes and big ears
C. can walk and jump
D. can only jump
(
A. 育儿袋
B. 后脚
C. 肌肉
D. 尾巴
(
A. Because they are too hungry.
B. Because they like the farmers very much.
C. Because they like to live in it.
D. Because the farmers like them very much.
(
A. kangaroos and koalas have their own place
B. koalas get up early and eat leaves during the day
C. kangaroos and koalas are only from Australia
D. kangaroos often sleep during the day
Australia has a lot of lovely animals. You cannot find them in other places in the world. They are only from Australia — kangaroos (袋鼠) and koalas.
The kangaroo is the symbol animal in Australia. They have big eyes and ears. They don't walk, but jump. Kangaroo babies live in their mothers' pouches when they are very young. The babies stay in it to get milk and sleep in it.
We can see kangaroos here and there in Australia. They are on TV, in books and in shops. But do you know how many kangaroos there are in Australia? There are about 20,000,000 to 25,000,000 kangaroos in Australia. Some kangaroos go hungry because there is no food to eat. They often get into farmers' houses (农民的家里) to look for their food.
The koala is another animal from Australia. They look like bears, and have small eyes and big noses. They sleep during the day, but they get up and eat leaves from trees at night. Every koala has its own (自己的) place. It often says to the others, “This is my place. You can't come in!”
(
B
)4. The symbol animal in Australia is ______.A. snake
B. kangaroo
C. koala
D. rabbit
(
D
)5. The kangaroo ______.A. looks like a bear
B. has small eyes and big ears
C. can walk and jump
D. can only jump
(
A
)6. The word “pouches” means “______”.A. 育儿袋
B. 后脚
C. 肌肉
D. 尾巴
(
A
)7. Why do some kangaroos often get into farmers' houses?A. Because they are too hungry.
B. Because they like the farmers very much.
C. Because they like to live in it.
D. Because the farmers like them very much.
(
C
)8. We know that ______.A. kangaroos and koalas have their own place
B. koalas get up early and eat leaves during the day
C. kangaroos and koalas are only from Australia
D. kangaroos often sleep during the day
答案:
【解析】:
4. 由第二段第一句“The kangaroo is the symbol animal in Australia.”可知澳大利亚的象征动物是袋鼠,答案选B。
5. 第二段提到“They don't walk, but jump.”,说明袋鼠只会跳,D选项正确;A选项描述的是考拉,B选项“small eyes”错误,袋鼠是大眼睛,C选项“can walk”错误。
6. 根据“Kangaroo babies live in their mothers' pouches when they are very young. The babies stay in it to get milk and sleep in it.”可知“pouches”是袋鼠妈妈装宝宝的地方,即“育儿袋”,选A。
7. 第三段提到“Some kangaroos go hungry because there is no food to eat. They often get into farmers' houses to look for their food.”,说明袋鼠进入农民家是因为太饿了,选A。
8. 第一段明确指出“You cannot find them in other places in the world. They are only from Australia — kangaroos and koalas.”,C选项正确;A选项只有考拉有自己的地方,袋鼠没有提及;B选项考拉白天睡觉,晚上吃树叶;D选项白天睡觉的是考拉,不是袋鼠。
【答案】:4.B 5.D 6.A 7.A 8.C
4. 由第二段第一句“The kangaroo is the symbol animal in Australia.”可知澳大利亚的象征动物是袋鼠,答案选B。
5. 第二段提到“They don't walk, but jump.”,说明袋鼠只会跳,D选项正确;A选项描述的是考拉,B选项“small eyes”错误,袋鼠是大眼睛,C选项“can walk”错误。
6. 根据“Kangaroo babies live in their mothers' pouches when they are very young. The babies stay in it to get milk and sleep in it.”可知“pouches”是袋鼠妈妈装宝宝的地方,即“育儿袋”,选A。
7. 第三段提到“Some kangaroos go hungry because there is no food to eat. They often get into farmers' houses to look for their food.”,说明袋鼠进入农民家是因为太饿了,选A。
8. 第一段明确指出“You cannot find them in other places in the world. They are only from Australia — kangaroos and koalas.”,C选项正确;A选项只有考拉有自己的地方,袋鼠没有提及;B选项考拉白天睡觉,晚上吃树叶;D选项白天睡觉的是考拉,不是袋鼠。
【答案】:4.B 5.D 6.A 7.A 8.C
查看更多完整答案,请扫码查看