2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版徐州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版徐州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版徐州专版》

My name is Jack and I am a middle school student. My best friend is Bob, and let me introduce him to you.
We have something 1
in
common. That's why we are best friends. We both enjoy 2
studying
, so we always study together. He always wears a pair of 3
glasses
. In my mind, he is clever and hard-working in our class. He helps me a lot 4
with
my schoolwork. When I have something on my mind, I always go to 5
him
. He keeps 6
doing
sport to have a stronger body like me. Sometimes it is really cold outside, but he never gives up. We believe the best way to relax is through exercise. When I feel down, he is always ready 7
to listen
. As his best friend, I should help him too. It's not necessary to be 8
the
same, but the most important thing is to find a friend who is 9
caring
and friendly.
A good friend is the sunshine in winter, because it warms my heart. I'm sure we 10
will be
friends for life.
答案: 1. in 2. studying 3. glasses 4. with 5. him 6. doing 7. to listen 8. the 9. caring 10. will be
六、阅读理解。
You're walking down the street, thinking about your own business when a stranger passes by. He doesn't say anything at all, but he gives you a smile. In a moment and almost unwillingly, you're doing the same thing. You can't help it just because you catch his smile. For some unknown reason, when we see someone smile, we just can't stop ourselves doing the same thing.
In honour of World Smile Day(the first Friday in October), it's time we got real answers to this matter. Is smiling contagious(有感染力的)?
Well, a study in the Trends in Cognitive Sciences journal gives the answer “yes”. As part of the research, social psychologists(心理学家) looked into why we often copy(模仿) people's facial expressions when we talk to them.
Interestingly, one of the conclusions(结论) was that we “try on” the emotions(感情) of others when we are talking with them. So, for example, when a friend tells us some good news happily, we may unconsciously(无意识地) show the same emotion through our smile. In doing so, we are feeling and understanding their joy.
So the reason we smile back when someone smiles at us is that we want to feel the same way as that person. However, not everyone can do this. During the research, the psychologists find people with some diseases can't copy others' facial expressions. They know someone is smiling but they cannot smile back.
(
D
)1. What does the first paragraph mainly tell us?
A. The reason for smiling back. B. An opinion on smiling back.
C. The result of smiling back. D. An example of smiling back.
(
B
)2. Why do we smile back when we see someone else smile?
A. Because we want to talk with the person.
B. Because we are feeling the person's joy.
C. Because we want the person to understand us.
D. Because we want to show we are clever.
(
C
)3. What problems do people with some diseases have?
A. They can't feel happy when others smile at them.
B. They smile too much and can't stop it.
C. They can't copy others' smiles.
D. They never smile and they are unhappy.
(
A
)4. Which could be the best title for this passage?
A. Why is smiling contagious? B. What's World Smile Day?
C. Why should we smile? D. Do you know how to smile?
答案: 1. D 【点拨】根据第一段可知,本段在通过例子说明别人微笑,我们会有报以微笑的这种行为。故选 D。 2. B 【点拨】根据最后一段中“So the reason we smile back when someone smiles at us is that we want to feel the same way as that person.”可知,是因为我们想和那个人有同样的感受。故选 B。 3. C 【点拨】根据最后一段可知,一些患有疾病的人无法回以微笑。故选 C。 4. A 【点拨】本文介绍了当别人对我们微笑时,我们会同样报以微笑,原因是我们想感受微笑的人的情绪。这是在讨论微笑的感染性问题。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭