2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版徐州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版徐州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版徐州专版》

五、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词或短语的正确形式填空。
Penguins live together, 1
but
each pair has a little piece of ground of their own. When a penguin wants 2
to walk
through his neighbour's ground, he must ask for permission(允许). If he does not do that, he 3
will have
to fight. Most of the time, penguins live in the water. They eat shellfish and look after their children 4
carefully
.
All penguins are good parents—the male(雄性的) penguins are perhaps 5
the
best parents in the world. They swim in the dark Antarctic water. They choose their wives 6
in
the dark. They can only hear them—not see them. Then the female penguins lay their eggs and will be away for about two 7
months
. The male penguins take care of the eggs. If the eggs get cold, there will be no chicks. The snow falls heavily and the wind blows strongly—sometimes at 150 kilometres an hour. There 8
is
no food. The male penguins 9
don't move
. When the females return from the sea, they will not remember their husbands. It does not matter. Only one thing matters—the eggs. Male penguins never fight—unless a penguin 10
leaves
a chick alone. They then fight because they all want it. They are strange and wonderful birds.
答案: 1. but 2. to walk 3. will have 4. carefully 5. the 6. in 7. months 8. is 9. don't move 10. leaves
(
D
)1. What do polar bears have?
A. A good sense of touch. B. A good sense of hearing.
C. A good sense of sight. D. A good sense of smell.
(
A
)2. According to the passage, what problems are polar bears facing?
A. Pollution and global warming. B. Sleeping and hunting.
C. Food and the loss of land ice. D. Bad sense of smell and pollution.
(
D
)3. What can we learn from the passage?
A. Polar bears' fur is white.
B. Polar bears can have more than three babies at a time.
C. Polar bears have a good, happy life.
D. It's easier for polar bears to find food at night in summer.
答案: 1. D 【点拨】根据“Polar bears have a very good sense of smell.”可知,北极熊有很好的嗅觉。故选 D。 2. A 【点拨】根据“This is happening because of global warming. Besides,they also have to face pollution,hunting and so on.”可知,北极熊面临着全球变暖、污染、狩猎等问题。故选 A。 3. D 【点拨】根据“In summer,polar bears sleep longer during the daytime,because they are able to find their food more easily at night.”可知,在夏天,北极熊在晚上更容易找到食物。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭