2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版徐州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版徐州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版徐州专版》

五、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
I have a best friend, Nick. He is 1
a
lovely boy with a good personality. He is 2
helpful
(help) and patient. He enjoys 3
making
(make) amazing things and giving them to his classmates. He doesn’t expect anyone 4
to pay
(pay) for them. And he is always ready to help others. He often helps his classmates 5
with
Maths problems. I made friends with him when I 6
was
(be) 7 years old. He is willing to keep secrets for me, 7
so
I can tell him everything. He enjoys 8
doing
(do) DIY. He likes repairing 9
broken
(break) things. His mother’s birthday is coming soon. He decides to make a birthday card for her by 10
himself
(he). He thinks his mother will like it.
答案: 1. a 2. helpful 3. making 4. to pay 5. with 6. was 7. so 8. doing 9. broken 10. himself
六、阅读理解。
Most designers follow a set of steps(步骤) to make their ideas happen. Step One is defining (明确) a problem or need.
Let’s see how you can be a designer. Pretend(假设) you have a new dog but don’t have a doghouse. For Step One, you define the problem or need. Your dog needs a doghouse. You might have a good idea for a birdhouse or fish tank, but that won’t fill this need. Your first step is knowing what problem to solve. The design must suit the need.
Step Two is defining a good outcome. The desired outcome(理想效果) is different for different kinds of designers.
A fashion designer designs clothing styles. But stores already have lots of clothes. Why do they want new styles? The reason is that stores need people to always come to buy. Fashion designers need to design clothes that people will buy. The clothes should be different from older clothes. Wearing them should make people feel good.
For Step Two, imagine your new doghouse. You could buy a doghouse at a pet store. Why do you need to design your own? How will yours be different? What will make your new doghouse a nice one?
Now the designer knows where the idea starts and where it is going. Step Three is to describe the situation(描述状况) as it is now. What resources(资源) are there? How can the designer use them?
For Step Three, think about your resources. Do you have a place for a doghouse? Is the land grassy or rocky? Think about the weather. Will your dog need shade from the sun?
Also, what will the house be made of? Do you have the materials? Do you have anyone to help you build it?
(
C
)1. What is the first step in being a designer?
A. Know how to solve a problem. B. Know when to solve the problem.
C. Know what problem to solve. D. Know why a doghouse is needed.
(
D
)2. When making a doghouse, you need to care about the following things EXCEPT(除了) ______.
A. the materials B. the weather C. the place D. the dog food
(
A
)3. What is this passage mainly about?
A. How to be a good designer. B. How to design the clothes.
C. How to define a problem. D. How to design a doghouse.
答案: 1. C 【点拨】根据二段可知,成为设计师的第一步是要确定问题或需求,知道要解决什么问题。故选 C。 2. D 【点拨】根据最后两段可知,在做狗屋时,要考虑放狗屋的地方是草地还是有很多石头、狗是否需要遮阳、狗屋用什么材料做等问题。文中未提及要考虑狗的食物。故选 D。 3. A 【点拨】根据全文和“Let's see how you can be a designer.”可知,本文以设计狗屋为例,介绍了如何成为一名设计师。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭