2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版徐州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版徐州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版徐州专版》

五、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Our world is full of amazing 1
things
. Here is one story.
One winter afternoon, a little mouse went out for 2
a
walk. Suddenly, the mouse saw a hole. He thought it must be his 3
friend's
, so he went into it. To his surprise, it wasn't a mouse's hole, 4
but
a snake's. Several snakes were sleeping there. When they saw the little mouse, they didn't pay attention to him or try 5
to catch
him. They just went on 6
sleeping
. The little mouse was afraid and ran away. 7
After
he got home, he told his mother what he had seen. His mother said, "Don't 8
be
afraid. Snakes are our enemies, but they can't catch you now. It's time for 9
their
winter sleep. During their winter sleep, snakes never harm 10
others
."
How lucky the mouse was!
1. ______
2. ______
3. ______
4. ______
5. ______
6. ______
7. ______
8. ______
9. ______
10. ______
答案: 1. things 2. a 3. friend's 4. but 5. to catch 6. sleeping 7. After 8. be 9. their 10. others
(
A
)1. What does the underlined word "common" in Paragraph 2 probably mean in Chinese?
A. 普通的
B. 热情的
C. 可怜的
D. 特殊的
(
B
)2. What is Paragraph 2 mainly about?
A. Why people were interested in sugar painting.
B. How sugar making became sugar painting art.
C. What people thought of sugar painting in the past.
D. How people made sugar in different ways in old days.
(
B
)3. Why should sugar painters make the work very quickly?
A. To show their excellent skills.
B. To stop syrup becoming hard.
C. To protect the spoon and the table.
D. To save people's waiting time.
(
D
)4. How might the writer feel about today's sugar painting according to Paragraph 4?
A. Hopeful.
B. Angry.
C. Unclear.
D. Worried.
(
C
)5. Which can be the best title for the article?
A. History of sugar painting
B. Improving the taste of sugar painting
C. Learning about the art of sugar painting
D. Ways to change the future of sugar painting
答案: 1. A 【点拨】根据"So sugar,the rare thing that once could only enter homes of the kings,also went into common people's homes."可知,曾经只能进入王室的稀有物品——糖,也开始进入了普通百姓的家中。common 在此处意为"普通的"。故选 A。2. B 【点拨】根据"In the Ming Dynasty,some people added pictures with good luck to the bowl of sugar,and sugar painting came out."可知,明朝时,有人在糖碗中加入带有吉祥图案的图画,于是糖画便应运而生,故第二段主要讲述糖是如何成为糖画的。故选 B。3. B 【点拨】根据第三段中"Since syrup may become hard if it cools,the painters have to make the work very quickly."可知,糖画师要快速完成作品以免糖浆变硬。故选 B。4. D 【点拨】根据"However,it's a pity that this art is dying recently."和"What's worse,only a few old sugar painters are willing to pass on this kind of art."可知,作者对糖画这种艺术形式的未来是感到担忧的。故选 D。5. C 【点拨】通读全文,尤其是根据第一段内容可知,文章的最佳标题应是"了解糖画艺术"。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭