第34页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
五、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Going to a British school for one year is 1
Going to a British school for one year is 1
an
exciting time for me. School starts at around 9 a. m. and 2ends
(end) at about 3:30 p. m there. It means I could stay in bed for one 3more
(many) hour. On the first day, all the new students had a meeting. The headmaster told us 4about
the school rules(规则). He also told us that the best way to get respect was to study hard and get high 5grades
(grade). This sounded like my school in China. We had to move to different classrooms for different 6classes
(class). We also had different classmates in some classes, 7so
it was difficult for me to remember all the students' names. I found that the homework was not as 8heavy
(heavily) as that in my old school. Yet it was a bit difficult for me at first, because all the homework was in English. I felt very 9lucky
(luck) to experience(经历) this different way of life. I really hope 10to go
(go) back and study in Manchester again.
答案:
1. an 2. ends 3. more 4. about 5. grades 6. classes 7. so 8. heavy 9. lucky 10. to go
六、完形填空。
Once a farmer got in fight with his neighbour. During the fight, the farmer got so angry that he said many bad and 1 words to his neighbour.
After some time, the farmer realized his mistake and wanted 2 his words back but didn't know 3 to do. Just then, he got to know that a saint(圣人) was 4 his village. So, he decided to go to the saint and ask for 5.
He went to the saint and told him 6 and asked him to tell him a way to take his words 7. The saint said to the farmer, "First, go and collect a lot of feathers in a(n) 8 basket and then keep them in the middle of the village and go home. "
The farmer did the same and the next day went to see the saint again.
The saint said, "Now go and bring those feathers to me. " The farmer went to get those feathers, but when he got there, all the feathers had flown away because of the 9.
The farmer returned to the saint with his hands 10 and told him, "I couldn't bring back those feathers because there were none left in the 11 as they were all blown away by the wind. "
The saint told him, "The same thing 12 to the words spoken by you. You can 13 say them but cannot take them back even if you want to. Before 14 something bitter and bad to someone in anger, you should always remember that your words cannot be taken back. Therefore, it is better 15 silent(安静的) in the situation. "
Words can hurt others too, so always think before you speak.
( )1.
( )2.
( )3.
( )4.
( )5.
( )6.
( )7.
( )8.
( )9.
( )10.
( )11.
( )12.
( )13.
( )14.
( )15.
Once a farmer got in fight with his neighbour. During the fight, the farmer got so angry that he said many bad and 1 words to his neighbour.
After some time, the farmer realized his mistake and wanted 2 his words back but didn't know 3 to do. Just then, he got to know that a saint(圣人) was 4 his village. So, he decided to go to the saint and ask for 5.
He went to the saint and told him 6 and asked him to tell him a way to take his words 7. The saint said to the farmer, "First, go and collect a lot of feathers in a(n) 8 basket and then keep them in the middle of the village and go home. "
The farmer did the same and the next day went to see the saint again.
The saint said, "Now go and bring those feathers to me. " The farmer went to get those feathers, but when he got there, all the feathers had flown away because of the 9.
The farmer returned to the saint with his hands 10 and told him, "I couldn't bring back those feathers because there were none left in the 11 as they were all blown away by the wind. "
The saint told him, "The same thing 12 to the words spoken by you. You can 13 say them but cannot take them back even if you want to. Before 14 something bitter and bad to someone in anger, you should always remember that your words cannot be taken back. Therefore, it is better 15 silent(安静的) in the situation. "
Words can hurt others too, so always think before you speak.
( )1.
D
( )2.
B
( )3.
A
( )4.
C
( )5.
A
( )6.
B
( )7.
D
( )8.
C
( )9.
B
( )10.
D
( )11.
A
( )12.
C
( )13.
B
( )14.
D
( )15.
C
答案:
1. D 【点拨】根据“the farmer got so angry”可知,很生气的情况下会说许多坏话和无礼的话。故选 D。 2. B 【点拨】根据下文“but cannot take them back even if you want to”可知,此处指想收回他的话,take back“收回”,排除 C 和 D;want to do sth 想做某事,空处使用动词不定式。故选 B。 3. A 【点拨】分析句子结构可知,空处作 do 的宾语,所以用 what。故选 A。 4. C 【点拨】根据下文“So, he decided to go to the saint”并结合选项可知,此处指一个圣人正在参观他的村庄。故选 C。 5. A 【点拨】根据下文“asked him to tell him a way to take his words...”并结合选项可知,此处指找圣人寻求答案。故选 A。 6. B 【点拨】根据空后的“asked him to tell him a way to take his words...”可知,农夫想要寻求圣人的帮助,所以应该是把一切都告诉了他。故选 B。 7. D 【点拨】根据下文“but cannot take them back even if you want to”可知,此处指想收回他的话。故选 D。 8. C 【点拨】根据下文“I couldn't bring back those feathers because there were none left in the 11 as they were all blown away by the wind.”可知,篮子里面的羽毛被风刮走了,所以这个篮子应该是敞口的。故选 C。 9. B 【点拨】根据下文“as they were all blown away by the wind”可知,所有的羽毛都被风刮走了。故选 B。 10. D 【点拨】根据“I couldn't bring back those feathers because there were none left...”可知,篮子里没有羽毛,所以此处指两手空空。故选 D。 11. A 【点拨】根据上文“First,go and collect a lot of feathers in a(n) 8 basket and then keep them in the middle of the village and go home.”可知,羽毛装在篮子里。故选 A。 12. C 【点拨】根据“The same thing 12 to the words spoken by you.”并结合选项可知,此处指同样的事情也会发生在你说的话上。故选 C。 13. B 【点拨】根据空后的“but”可知,此处句意发生了转折,指你可以很容易地说出来,但却无法收回。故选 B。 14. D 【点拨】根据空前的介词“Before”可知,此处用动名词形式,作宾语。故选 D。 15. C 【点拨】分析句子结构可知,此处用不定式形式,作真正的主语。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看