第112页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
五、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Do you live in a big city? Do you like 1
There are too many 2
When it 4
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
Do you live in a big city? Do you like 1
the
traffic in your city?There are too many 2
accidents
(accident) in big cities. Accidents often happen 3when
people aren't careful, especially when they want to cross the road. Why do accidents happen sometimes? Let me tell you.When it 4
rains
(rain), people are in a hurry because they don't want 5to get
(get) wet. They often go 6across
the road quickly. They often can't see 7clearly
(clear) because they hold umbrellas. Then accidents may happen at that time. Everyone knows that it takes a longer time for cars to stop when it's 8raining/rainy
(rain). So we must be more careful if we want to be 9safe
(safety). Remember that everyone 10has
(have) only one life, so we must protect ourselves well.1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
答案:
1. the 2. accidents 3. when 4. rains 5. to get 6. across 7. clearly 8. raining/rainy 9. safe 10. has
( )1. What problems can climate change cause according to the passage?
① slowing down economic growth ② food problems
③ extreme weather ④ environmental pollution
A. ①②④ B. ②③④ C. ①②③ D. ①③④
( )2. What can we learn from the passage?
A. Climate change is not possible to influence people's life.
B. People can solve all the problems caused by climate change well.
C. Dealing with climate change is all about doing with high emissions.
D. Dealing with the dangers of climate change has a long way to go.
( )3. What does the underlined word “threat” in Paragraph 2 mean in Chinese?
A. 威胁 B. 潜能 C. 优势 D. 条件
① slowing down economic growth ② food problems
③ extreme weather ④ environmental pollution
A. ①②④ B. ②③④ C. ①②③ D. ①③④
C
( )2. What can we learn from the passage?
A. Climate change is not possible to influence people's life.
B. People can solve all the problems caused by climate change well.
C. Dealing with climate change is all about doing with high emissions.
D. Dealing with the dangers of climate change has a long way to go.
D
( )3. What does the underlined word “threat” in Paragraph 2 mean in Chinese?
A. 威胁 B. 潜能 C. 优势 D. 条件
A
答案:
1. C 【点拨】根据文章内容可知,气候变化会导致经济增长放缓和新的食物问题;极端天气也是气候变化带来的问题。文章未提及气候变化会导致环境污染。故选 C。 2. D 【点拨】根据“Making the changes necessary to stop major influences will take a long time”可推知,应对气候变化带来的危机还有很长的路要走。故选 D。 3. A 【点拨】根据第二段可知,洪水、干旱等极端天气带来了损失,人类没有做好准备应对各种各样的极端情况,所以极端天气对自然、人类和社会是一种“威胁”,故“threat”在这里的意思是“威胁”。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看