第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
一、听录音,根据所听内容,选出合适的答语。
(
(
(
(
(
B. We went to the playground and played games.
C. We were hungry and wet.
(
C
)1. A. You look happy. B. Yes, it is. C. I was late for school.(
C
)2. A. No, she isn't. B. No, she doesn't. C. No, she didn't.(
C
)3. A. I'm ill. B. It was rainy. C. I was in Canada.(
C
)4. A. Great! B. Well done! C. I'm sorry to hear that.(
B
)5. A. We couldn't fly kites in the park.B. We went to the playground and played games.
C. We were hungry and wet.
答案:
1. C 2. C 3. C 4. C 5. B
二、根据首字母提示,补全单词,完成句子。
1. It rained a lot and we were
2. The
3. My friends often go to school
4. I'm very
5. It's a fine day. There are many white
1. It rained a lot and we were
wet
.2. The
weather
became rainy and windy just now.3. My friends often go to school
by
bike.4. I'm very
hungry
. I want to eat some bread.5. It's a fine day. There are many white
clouds
in the sky.
答案:
1. wet 2. weather 3. by 4. hungry 5. clouds
1. 句意:下了很大的雨,我们都淋湿了。be 动词后面加形容词表状态,故填 wet。
2. 句意:天气刚才变得有雨且多风。故填 weather。
3. 句意:我的朋友们经常骑自行车去上学。“by 加交通工具”表示“乘坐/驾驶某种交通工具”,故填 by。
4. 句意:我很饿。我想要吃一些面包。“be 动词加形容词”表示状态,故填 hungry。
5. 句意:今天天气好。天空中有许多白云。many 后面加可数名词复数,故填 clouds。
1. 句意:下了很大的雨,我们都淋湿了。be 动词后面加形容词表状态,故填 wet。
2. 句意:天气刚才变得有雨且多风。故填 weather。
3. 句意:我的朋友们经常骑自行车去上学。“by 加交通工具”表示“乘坐/驾驶某种交通工具”,故填 by。
4. 句意:我很饿。我想要吃一些面包。“be 动词加形容词”表示状态,故填 hungry。
5. 句意:今天天气好。天空中有许多白云。many 后面加可数名词复数,故填 clouds。
三、阅读 Helen 的周末日记,并完成下面的练习。
|Sunday, 21st September|Rainy|
|What a pity! It was rainy all day. I just stayed at home. After finishing my homework, I read a book about Aesop's Fables. Mum cooked a nice lunch. I ate a lot. Because of eating much, I had to take a walk after lunch. Then I went to the library by bike. I borrowed two books from the library. When I went back home, I helped my father clean the car. In the evening, I talked about my lessons with my parents. They also gave me some advice about my lessons.|
(
A. It was windy. B. It was sunny. C. It was rainy.
(
A. The Monkey and the Moon. B. The Farmer and the Snake.
C. The Fox and the Tiger.
(
A. 主意 B. 建议 C. 理由
|Sunday, 21st September|Rainy|
|What a pity! It was rainy all day. I just stayed at home. After finishing my homework, I read a book about Aesop's Fables. Mum cooked a nice lunch. I ate a lot. Because of eating much, I had to take a walk after lunch. Then I went to the library by bike. I borrowed two books from the library. When I went back home, I helped my father clean the car. In the evening, I talked about my lessons with my parents. They also gave me some advice about my lessons.|
(
C
)1. How was the weather on Sunday?A. It was windy. B. It was sunny. C. It was rainy.
(
B
)2. What story could Helen read in Aesop's Fables?A. The Monkey and the Moon. B. The Farmer and the Snake.
C. The Fox and the Tiger.
(
B
)3. The underlined word "advice" means "______" in Chinese.A. 主意 B. 建议 C. 理由
答案:
1. C 2. B 3. B
1. 根据文中“What a pity! It was rainy all day.”可知周日是雨天,故选 C。
2.《猴子捞月》是中国的民间故事,《狐狸和老虎》出自中国的《战国策·楚策一》,而《农夫与蛇》是《伊索寓言》中的故事,故选 B。
3. 根据文中“In the evening, I talked about my lessons with my parents. They also gave me some advice about my lessons.”可知,“advice”是父母关于学习给“我”的,结合语境,应该是“建议”的意思,故选 B。
1. 根据文中“What a pity! It was rainy all day.”可知周日是雨天,故选 C。
2.《猴子捞月》是中国的民间故事,《狐狸和老虎》出自中国的《战国策·楚策一》,而《农夫与蛇》是《伊索寓言》中的故事,故选 B。
3. 根据文中“In the evening, I talked about my lessons with my parents. They also gave me some advice about my lessons.”可知,“advice”是父母关于学习给“我”的,结合语境,应该是“建议”的意思,故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看