第64页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
四 刘佳佳向大家展示了两样东西,一个是她表哥十年前学英语所用的复读机,一个是她现在用的AI学习机。读一读下面的文章,并完成相关的任务。
Old tools and new friends
About ten years ago, students used tape recorders to listen and repeat English words and sentences. These machines could play or pause lessons and they were simple but helpful for learning English.

Today, smart AI learning machines are like robot teachers! They still let you repeat words, but they also talk back. If you say "apple" wrong, they'll gently correct you. They know which words you study hard and make games to help learn faster. Some even can teach science or Maths.
Though (尽管) old tape recorders taught us many things, AI learning machines are better friends. They never get tired and always know what you need.

Technology helps us learn in a happier way now.
(一)阅读短文,判断下列句子与短文内容是(T)否(F)相符。
(
(
(
(
(
(二)根据上下文,选择文中画线单词的中文意思。
(
A. 柔和的
B. 温柔地
C. 快速地
(
A. 技术
B. 文化
C. 科技
Old tools and new friends
About ten years ago, students used tape recorders to listen and repeat English words and sentences. These machines could play or pause lessons and they were simple but helpful for learning English.
Today, smart AI learning machines are like robot teachers! They still let you repeat words, but they also talk back. If you say "apple" wrong, they'll gently correct you. They know which words you study hard and make games to help learn faster. Some even can teach science or Maths.
Though (尽管) old tape recorders taught us many things, AI learning machines are better friends. They never get tired and always know what you need.
Technology helps us learn in a happier way now.
(一)阅读短文,判断下列句子与短文内容是(T)否(F)相符。
(
T
)1. Tape recorders could tell the students how the words and sentences read.(
F
)2. Tape recorders were simple and useless.(
F
)3. AI learning machines are the teachers.(
T
)4. AI learning machines are better than old tape recorders.(
T
)5. AI learning machines help us learn easier and happier.(二)根据上下文,选择文中画线单词的中文意思。
(
B
)1. If you say "apple" wrong, they'll gently correct you.A. 柔和的
B. 温柔地
C. 快速地
(
C
)2. Technology helps us learn in a happier way now.A. 技术
B. 文化
C. 科技
答案:
(一)1.T 2.F 3.F 4.T 5.T (二)1.B 2.C
五 主题活动接近尾声,王老师请同学们制作一张时光对比卡,来展示近年来自己的变化或家乡的变化。至少6句话。

Five years ago,I was seven. I could read and draw. I could also swim and skate. But I couldn't speak English. I couldn't ride a bike either. I listened to English every day. I also asked my father to teach me how to ride a bike. Now,I can do many things. I can speak English well. I can also tell English stories. I can ride a bike now. I ride the bike after dinner to keep healthy and strong. I will learn more and make myself better.
答案:
Five years ago,I was seven. I could read and draw. I could also swim and skate. But I couldn't speak English. I couldn't ride a bike either. I listened to English every day. I also asked my father to teach me how to ride a bike. Now,I can do many things. I can speak English well. I can also tell English stories. I can ride a bike now. I ride the bike after dinner to keep healthy and strong. I will learn more and make myself better.(仅供参考)
查看更多完整答案,请扫码查看