第93页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
1. Bill and Mike are
2. Two strong men came out of the building with
3. The mother spread her arms and the child
4. The old man felt cold and hungry and decided to go to the restaurant
5. Last night, several
twins
. Many people can't tell the difference between them.2. Two strong men came out of the building with
guns
in their hands.3. The mother spread her arms and the child
ran towards
her happily.4. The old man felt cold and hungry and decided to go to the restaurant
to ask for
some food.5. Last night, several
burglars
broke into the art museum and stole(偷)some valuable paintings.
答案:
1.twins 2.guns 3.ran towards 4.to ask for 5.burglars
1. Look! The twins ______ their homework in the classroom now.
A.is doing
B.are doing
C.do
D.does
B
A.is doing
B.are doing
C.do
D.does
答案:
B [解析]考查现在进行时。句意:看!这对双胞胎正在教室里做作业。根据“Look!”可知,此处应该用现在进行时;The twins 是复数,后面的 be 动词要用 are。故选 B。
2. The two men ______ police uniforms opened the van ______ a knife.
A.with; with
B.in; with
C.with; in
D.in; in
B
A.with; with
B.in; with
C.with; in
D.in; in
答案:
B [解析]考查介词的用法。句意:这两个穿着警服的人用小刀打开货车。in police uniforms 意为“穿着警服”;with a knife 意为“用一把小刀”。故选 B。
3. Stephen Hawking, a great scientist, had a strong will. His serious illness never ______ him ______ living a meaningful and colourful life.
A.learnt; from
B.protected; from
C.saved; from
D.stopped; from
D
A.learnt; from
B.protected; from
C.saved; from
D.stopped; from
答案:
D [解析]考查动词短语辨析。句意:史蒂芬·霍金,一位伟大的科学家,有着坚强的意志力。他患的重病并没有阻止他过着有意义的、丰富多彩的生活。A 项意为“向……学习”;B 项意为“保护……免遭……”;C 项意为“从……中挽救……”;D 项意为“阻止某人做某事”。故选 D。
4. —Do you know ______ Linda last night?
—Her car crashed into a big tree, and her right leg was badly hurt.
A.what happens to
B.what happened to
C.what has happened to
D.what happened with
—Her car crashed into a big tree, and her right leg was badly hurt.
B
A.what happens to
B.what happened to
C.what has happened to
D.what happened with
答案:
B [解析]考查固定搭配。句意:——你知道昨晚琳达发生什么事情吗? ——她的车撞到了一棵树上,她的右腿受伤很严重。此空是 what 引导的宾语从句,时态是一般过去时;what happened to sb 意为“某人发生了什么事”。故选 B。
5. (2023·泰州海陵区调研)Jack was seen ______ his office in West Town at about 9 p.m. last night.
A.leave
B.left
C.leaving
D.to leave
C
A.leave
B.left
C.leaving
D.to leave
答案:
C [解析]考查固定结构。根据“at about 9 p. m. last night”可知,此处应表示某人被看到当时正在做某事。sb be seen doing sth 意为“某人被看见正在做某事”;sb be seen to do sth 意为“某人被看见做某事(全过程)”。故选 C。
三、(2023·宁波中考)短文填空
词数: 157 体裁: 记叙文 核心素养: 语言能力
话题: 旅行中遇到小偷 难度: 中 建议用时: 5分钟
nearby; happen; steal; hour; feel
Last year, my friends and I went on a trip. We started early in the morning and traveled for several 1.
While we were getting off the bus, I noticed a young man, probably in his early twenties, standing very close to one of my friends. Suddenly, I realized that he was trying to 2.
After that, we thanked the police officers and went on with our trip happily.
词数: 157 体裁: 记叙文 核心素养: 语言能力
话题: 旅行中遇到小偷 难度: 中 建议用时: 5分钟
nearby; happen; steal; hour; feel
Last year, my friends and I went on a trip. We started early in the morning and traveled for several 1.
hours
on a bus. When we arrived, everyone was tired.While we were getting off the bus, I noticed a young man, probably in his early twenties, standing very close to one of my friends. Suddenly, I realized that he was trying to 2.
steal
my friend's wallet from her bag! I 3. felt
really nervous, but I knew I had to take action to stop him. Luckily, I saw two police officers standing 4. nearby
and got an idea. So I fell over and cried out painfully. The police officers heard that and came over to help. When they were by my side, I told them what was 5. happening
. They caught the thief right away.After that, we thanked the police officers and went on with our trip happily.
答案:
[文章大意]本文是一篇记叙文,主要讲述了作者和朋友去年出去旅行时在公交车上抓小偷的故事。1.hours 2.steal 3.felt 4.nearby 5.happening
四、原创素养题 语言能力 书面表达
电视已经深入到我们生活的各个领域,电视给我们带来了乐趣,也难免会有一些消极的影响。请结合生活实际写一篇 90 词左右的英文短文。
要求:1. 要点完整、层次清楚、语法正确、上下文连贯,可适当发挥。
2. 文中不得使用真实的人名和校名。______
电视已经深入到我们生活的各个领域,电视给我们带来了乐趣,也难免会有一些消极的影响。请结合生活实际写一篇 90 词左右的英文短文。
要求:1. 要点完整、层次清楚、语法正确、上下文连贯,可适当发挥。
2. 文中不得使用真实的人名和校名。______
One possible version: As we know, TV plays an important part in our daily life. Since it was invented, TV has been an important part of the modern life. We can learn much knowledge from TV which we can't get from books. What's more, good TV programmes can open up our eyes. With TV, children can grow up happily. But it doesn't mean that we should spend much time on it. I don't think we should watch TV often. Watching TV may be enjoyable. However, it is also bad for our health, especially for our eyes. Also, spending too much time watching TV can influence our study. Furthermore, many TV programmes are not suitable for children. They have a bad influence on children's growth. In a word, we can watch TV, but we'd better not watch too much TV.
答案:
One possible version: As we know, TV plays an important part in our daily life. Since it was invented, TV has been an important part of the modern life. We can learn much knowledge from TV which we can't get from books. What's more, good TV programmes can open up our eyes. With TV, children can grow up happily. But it doesn't mean that we should spend much time on it. I don't think we should watch TV often. Watching TV may be enjoyable. However, it is also bad for our health, especially for our eyes. Also, spending too much time watching TV can influence our study. Furthermore, many TV programmes are not suitable for children. They have a bad influence on children's growth. In a word, we can watch TV, but we'd better not watch too much TV.
查看更多完整答案,请扫码查看