2025年课时训练九年级英语上册译林版江苏人民出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课时训练九年级英语上册译林版江苏人民出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年课时训练九年级英语上册译林版江苏人民出版社》

1.(2022·无锡中考)It's necessary for us to learn how to
deal
with the stress in our daily life.
2.The little girl often
doubts
whether the story about Santa Claus is true or not.
3.—Can you
imagine
what life will be like in 20 years?
—Sorry,I can't.
4.Tom doesn't have enough sleep,so it is hard for him to stay
awake
in class.
5.We think his suggestion is
valuable
to us.
答案: 1. deal 2. doubts 3. imagine 4. awake 5. valuable
1.I think your advice is worth ______
B
.
A.to take
B.taking
C.takes
D.took
答案: B [解析]考查固定搭配。句意:我认为你的意见值得采纳。be worth doing sth 意为“值得做某事”。故选 B。
2.The heavy rain stopped trains from leaving,so we had no choice but ______ in the station.
A

A.to wait
B.waiting
C.wait
D.waited
答案: A [解析]考查固定搭配。句意:大雨阻止了火车离开,所以我们别无选择,只能在车站里等候。have no choice but to do sth 意为“除了做某事别无选择”。故选 A。
3.—You look tired. What's wrong with you?
—I
C
late last night. I was practising my speech from eight o'clock to midnight.

A.kept up
B.made up
C.stayed up
D.put up
答案: C [解析]考查动词短语辨析。句意:——你看起来很累。你怎么了?——我昨晚熬夜到很晚。我从晚上八点到半夜一直在练习我的演讲。keep up 保持,继续;make up 弥补,组成,化妆,编造;stay up 熬夜;put up 张贴,举起,搭建。故选 C。
4.—Would you like some coffee?
—No,thanks. I
B
drink it. I think water is the best.

A.often
B.hardly
C.usually
D.always
答案: B [解析]考查副词辨析。句意:——你想要些咖啡吗?——不,谢谢。我几乎不喝咖啡。我认为水是最好的。根据“I think water is the best.”可知,“我”更喜欢喝水,几乎不喝咖啡。often 意为“常常;经常”;hardly 意为“几乎不”;usually 意为“通常”;always 意为“一直;总是”。故选 B。
5. Are your parents strict ______ you ______ your study?
C

A.with; with
B.in; in
C.with; in
D.in; with
答案: C [解析]考查固定搭配。句意:你的父母在学习上对你严格吗?be strict with sb 意为“对某人严格”;be strict in sth 意为“对某事严格”。故选 C。
1. Last night,it took her half an hour
to work out
the Maths problem.
2. Zhang Jun
is crazy about
football and often
stays out
to play football after school.
3. The little girl is always
dreaming of/about entering
the key senior high school in the near future.
4. It's very kind of you
to offer me so many useful suggestions
.
5. I don't understand why they
are so strict with
me.
答案: 1. to work out 2. is crazy about;stays out 3. dreaming of/about entering 4. to offer me so many useful suggestions 5. are so strict with
From: sandra@foxmail.com
To: elle@foxmail.com
Subject: Need help!
Hi Elle,
I need some help with my problems. I don't know what to do! You're so confident and always know what to do,so I hope you can give me some 1.
advice
.
I have very strict parents who won't let me do 2.
anything
on my own. They've been really 3.
angry
with me because of my poor school results. I don't know how to let them know that their pressure is 4.
making
it hard for me to do well in school.
My friends at school are 5.
always
trying to get me to do things I don't like. I want to make my own 6.
decision(s)
. I don't want to do things because of the pressure from my classmates. How can 7.
I
deal with them?
I'm always worrying about my looks. I think I'm getting too fat. I have too many pimples(粉刺) on my face 8.
too
.
All these problems are making me feel very stressful and sad. I'm so stressed 9.
that
I begin to have sleep problems. I worry so much that I can't 10.
sleep
. What can I do? Please help me!
Yours,
答案: 1. advice 2. anything 3. angry 4. making 5. always 6. decision(s) 7. I 8. too 9. that 10. sleep
五、新语篇 一封求助信 (2023·宁波中考)阅读理解
词数: 182 体裁: 应用文 核心素养: 语言能力
话题: 青少年问题 难度: 中 建议用时: 5分钟

1. How does Adam probably feel about his situation?
A. Angry. B. Excited. C.Happy.D.Worried.
2. Which of the following is Dr. Know's advice for Adam?
A. To see a local doctor. B. To leave all books at school.C. To take some medicine. D. To stop using his computer.
3.中考新考法 推断文章出处 In which section of a newspaper may this passage appear?
A. Science Study B. Sports News C.Teenagers' Life D.Travel Stories
答案: 1. D [解析]推理判断题。根据第一封信中“I am a sixteen-year-old student and I've been experiencing lots of back pain and headaches lately.”和“I'm just an ordinary student,but these health problems are starting to worry me.”可知,Adam 对自己的健康问题充满了担忧。故选 D。 2. A [解析]细节理解题。根据第二封信中“I hope my advice is helpful. Anyway,I strongly recommend(推荐)you visit a local doctor for that.”可知,Dr. Know 建议 Adam 去看当地的医生。故选 A。 3. C [解析]推理判断题。本文展示了两封信:第一封是学生 Adam 写给 Dr. Know 的求助信,另一封是 Dr. Know 的回信。这最有可能出现在报纸上的“青少年的生活”版块。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭