第60页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
1. What does the underlined word "recognized" in Paragraph 1 probably mean?
A. Led.
B. Given.
C. Accepted.
D. Collected.
2. Paragraph 3 mainly tells us ______.
A. where Sano learnt to surf
B. why Sano tried surfing
C. how Sano planned to surf
D. when Sano went surfing
3. From the words of the young students and Sano's surf teacher, we can infer ______.
A. they respect Sano very much
B. Sano's age influences his surfing
C. they're worried about Sano's work
D. Sano is often hurt when practising
4. 中考新考法 推断人物想法 According to the passage, we know Sano ______.
A. is too old to start surfing
B. gets bored with surfing
C. feels stressed after surfing
D. enjoys a lot from surfing
A. Led.
B. Given.
C. Accepted.
D. Collected.
C
2. Paragraph 3 mainly tells us ______.
A. where Sano learnt to surf
B. why Sano tried surfing
C. how Sano planned to surf
D. when Sano went surfing
B
3. From the words of the young students and Sano's surf teacher, we can infer ______.
A. they respect Sano very much
B. Sano's age influences his surfing
C. they're worried about Sano's work
D. Sano is often hurt when practising
A
4. 中考新考法 推断人物想法 According to the passage, we know Sano ______.
A. is too old to start surfing
B. gets bored with surfing
C. feels stressed after surfing
D. enjoys a lot from surfing
D
答案:
1. C [解析]词义猜测题。根据第一段中“He has been recognized as the oldest male to surf(冲浪)by the Guinness World Records.”可知,他被吉尼斯世界纪录认定为年龄最大的男性冲浪者。recognized 意为“认定”,在此处与 accepted 同义。故选 C。2. B [解析]段落大意题。根据第三段中“Sano said he got the idea to try surfing from a worker at his local bank...‘His secret to keep healthy and energetic,’ he said, ‘was surfing.’ So, Sano found a teacher.”可知,第三段讲述了他尝试去冲浪的原因。故选 B。3. A [解析]推理判断题。根据第六段中“I think age doesn't matter in surfing”以及第八段中“To be honest, I was surprised by his age”可知,师生们很佩服 Sano 冲浪没有受到年龄的限制。由此可知,他们都很尊重他。故选 A。4. D [解析]推理判断题。根据最后一段“Surfing helps make him less stressed. ‘People often say that surfing is life itself,’ he said. ‘I think it is true.’”可知,冲浪有助于减轻 Sano 的压力。他认同“冲浪就是生活本身”这种说法,说明他很喜欢冲浪。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看