2025年课时训练九年级英语上册译林版江苏人民出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课时训练九年级英语上册译林版江苏人民出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年课时训练九年级英语上册译林版江苏人民出版社》

四、新语篇 采访实录 任务型阅读
词数:244 体裁:访谈录 核心素养:语言能力
话题:电视节目主持人皮特对夏令营创办人亨利进行采访
难度:中 建议用时:5分钟
下面是电视节目主持人 Peter 对夏令营 Camp X-treme 创办人 Henry 的采访实录。请将采访后的 A、B、C 三个采访问题填入相应的位置,完成第 1~3 小题。
Peter: Let's welcome Henry, the camp leader of the most popular summer camp in our city to Peter's Show!
Henry: Thank you, Peter!
Peter: Henry, why did you open up a camp?
Henry: Ten years ago, I spent three weeks at a summer camp and had the best time of my life. I remember every day I was there, and I still have friends from then. So, I decided I wanted other children to have the same experience as me.
Peter: 1. ______
Henry: Well, after I left school, I worked at a few summer camps. I wasn't a camp leader then and I didn't get any money for it, but I learnt what a good leader needs to do. So, when I opened my own summer camp seven years ago, I was ready to become a camp leader. Since then I've organized lots of unforgettable activities. The kids love it.
Peter: 2. ______
Henry: Actually, it's easy to make such a decision. I will think about what kids want to learn from a summer camp. They want adventure and exciting activities. They want to go home and say, "You won't believe what I did!" So, extreme sports were the best idea.
Peter: 3. ______
Henry: Kids have been coming to my camp for many years now, and I hardly hear any kids or parents complain (抱怨). The only problem I have is when there are too many kids who want to join, I have to tell them to come back the following year. Of course, they aren't very happy with the news.
A. How long have you worked as a camp leader?
B. Have you had any problems since the camp opened?
C. How did you decide what kind of camp you wanted to open?
假设你对 Henry 组织的夏令营感兴趣,请在 Camp X-treme 的网页上留言,向 Henry 询问今年夏令营的相关信息(如举办时间、地点或活动内容等)。请咨询一个问题,完成第 4 小题。
4. 中考新考法 开放式谈对夏令营的看法 Henry, I'd like to enter your Camp X-treme. ______(不超过 10 个单词)
答案: 1. A [解析]根据亨利后面讲述自己的工作经历可知,本处主持人应询问的是“你成为夏令营创办人多长时间了?”。故选A。
2. C [解析]根据亨利后面讲述自己关于夏令营做决定的过程可知,本处主持人应询问的是“你是怎么决定想开办什么样的夏令营的?”。故选C。
3. B [解析]根据亨利后面讲述自己工作中遇到的问题可知,本处主持人应询问的是“自从夏令营创办你遇到什么问题了吗?”。故选B。
4. Could you tell me when the camp will start? /When and where will the camp be held this summer? /What special activities will be provided in this year's camp?(答案不唯一,言之有理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭