2025年课时训练九年级英语上册译林版江苏人民出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课时训练九年级英语上册译林版江苏人民出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年课时训练九年级英语上册译林版江苏人民出版社》

1. We can learn a lot about
real-life
event from documentaries.
2. Can you make up a
dialogue
with this new word?
3. You can go now if your work is
done
.
4. Today is the happiest day in my life because I win the first
prize
in the competition.
5. Last year, he
preferred
sports to music, but unfortunately, he had his legs hurt so he gave it up.
答案: 1. real-life 2. dialogue 3. done 4. prize 5. preferred
1. (2023·盐城东台第二教育联盟调研)The talk show on TV is very popular. It often makes people ______
A
.
A.laugh
B.laughing
C.to laugh
D.laughed
答案: A [解析] 考查固定搭配。句意:电视上脱口秀很受欢迎,它经常让人大笑。make sb do sth 表示“让某人做某事”,为固定搭配。故选 A。
2. My sister has practised tennis for a long time. She plays tennis ______ you.
C

A.as good as
B.so well
C.as well as
D.as better as
答案: C [解析] 考查同级比较的结构。句意:我妹妹/姐姐练习打网球已经有很长一段时间了。她打得和你一样好。as/so... as... 是同级比较的结构,中间用形容词或副词的原级。此处需要用副词修饰动词 plays。故选 C。
3. —Don't you know French?
A
. I have stayed in France since I was ten years old.

A.Yes, I did
B.No, I didn't
C.Yes, I didn't
D.No, I did
答案: A [解析] 考查反意疑问句。句意:——你难道不知道法语吗?——不,我知道。我从十岁起就待在法国了。反意疑问句要根据事实来回答。故选 A。
4. There are some students ______ about the physics problem in the classroom. They have at least three methods ______ it out.
B

A.talking; working
B.talking; to work
C.to talk; working
D.to talk; to work
答案: B [解析] 考查非谓语动词。句意:在教室里,有一些学生在谈论物理问题。他们至少有三种方法能解决这个问题。There are sb doing sth 为固定结构,意为“这儿有某人正在做某事”,故第一空用动词的 ing 形式;第二空应用不定式短语作定语修饰 methods,work out 意为“计算出,解决”。故选 B。
5. (2023·南通海安紫石中学调研)
C
American people and British people speak the same language, their cultures are quite different.
A.Since
B.If
C.Although
D.Because
答案: C [解析] 考查连词辨析。句意:尽管美国人和英国人说相同的语言,他们的文化却十分不同。since 既然;if 如果;although 尽管;because 因为。分析前后句意可知,空处表示让步关系。故选 C。
三、阅读理解
词数:314 体裁:记叙文 核心素养:语言能力
话题:电视主持人 难度:中 建议用时:7分钟
Gloria is a famous hostess of a TV station. When she was 15, she happened to walk into a book store in her hometown and began looking at the books on the shelves. The man behind the counter, John Smith, asked if she'd like a job. She needed to start saving for college, so she said yes.
Gloria worked after school and during summer vacations, and the job helped pay for her first year of college. During college, she would do many other jobs: she served coffee in the student union, was a hotel cleaner and even made maps for the Forest Service. But selling books was one of the most satisfying jobs.
One day, a woman came into the bookstore and asked Gloria for books on cancer. The woman seemed anxious. Gloria showed her practically everything they had and found other books they could order. The woman left the store less worried, and Gloria has always remembered the pride she felt in having helped her customer.
Years later, as a television hostess, Gloria heard about a child who was born with problems with his fingers and hand. His family could not afford an operation, and the boy lived in shame, hiding his hand in his pocket all the time.
Gloria persuaded her boss to agree to let her do the story. After the story was broadcast, some doctors called, offering to perform the operation for free. Gloria visited the boy in the hospital after the operation. The first thing he did was to hold up his repaired hand and say, "Thank you." What a sweet sense of satisfaction Gloria felt!
At Smith's bookstore, Gloria always realized she was working for the customers, not the store. Today it's the same. The TV station pays her, but she feels that she should work for the people who watch the programmes, helping them understand the world better.
1. In which part-time job did Gloria feel the happiest?
A. Cleaning in the hotel.
B. Selling books in the bookstore.
C. Serving coffee in the student union.
D. Making maps for the Forest Service.
2. 中考新考法 推断代词指代 What does the underlined word "she" in the third paragraph refer to?
A. The boss.
B. The woman.
C. The doctor.
D. Gloria.
3. How did Gloria help the child get the operation he needed?
A. Her boss agreed to raise money.
B. She paid for the operation herself.
C. She allowed the boy to show on TV.
D. Her news report affected some doctors.
答案: 1. B [解析] 细节理解题。根据第二段最后一句“But selling books was one of the most satisfying jobs.”可知,在书店工作使格洛莉亚感到最快乐。故选 B。2. D [解析] 词义猜测题。根据第三段中“Gloria has always remembered the pride she felt in having helped her customer”可知,格洛莉亚因在书店帮助顾客而感到自豪。此处的“she”指代的是格洛莉亚。故选 D。3. D [解析] 推理判断题。根据第五段前两句“Gloria persuaded her boss to agree to let her do the story. After the story was broadcast, some doctors called, offering to perform the operation for free.”可知,格洛莉亚说服了自己的老板让她做关于这个男孩的节目,节目播出后,一些医生主动提出免费给男孩做手术。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭