2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版苏州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版苏州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版苏州专版》

二、阅读理解
|题目|体裁|词数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
|自制空调|说明文|291|★★★|7 分钟|____分钟|____/4|
Summer is finally here for most of us. Sadly, summer is not so pleasant to people in a bit less lucky place where air conditioning is not easy to get for most of them.
But as a saying goes, "Where there is a will, there is a way." It is especially true for those who like do-it-yourself(DIY). A young man from Bangladesh designed an air conditioning system called the Eco Cooler, one that does not require power, and is made of one of the world's most common waste—plastic bottles.
The Eco Cooler is super simple to build—no special engineering skills are required. First, to fix it, a window should be taken away and replaced with this device. Second, a board should be cut into the size of a window. Some bottleneck-sized holes should then be cut onto the board. Then, the funnel-shaped(漏斗形的) bottlenecks, cut from the plastic bottles, should be put into the holes. The next step is to fix the design onto the window frame with the wider side facing outwards. And this is it.
The Eco Cooler then works by catching the winds and sending them inside the building. It can reduce the temperature of a room by as much as 5°C—a big difference when looking at comfortable 25°C compared to uncomfortable 30°C.
The idea of the inventor, Ashis Paul, was to show his great product to as many people as possible. For this purpose, he received help from some groups of volunteers. Together, they offered to help local people build and fix the units, as well as teach them how to make them themselves.
Yes, the Eco Cooler is not a super high-tech air conditioning system, but it is one that can make a big difference.
( )1. To build the Eco Cooler is not
B
.
A. easy
B. difficult
C. cheap
D. expensive
( )2. What does the underlined word "replaced" mean in Chinese?
B

A. 清理
B. 替代
C. 连接
D. 装饰
( )3. What can we learn from the text?
C

A. Ashis Paul is a clever inventor and a successful businessman.
B. An Eco Cooler can fix the room temperature to comfortable 25°C.
C. The new invention of Eco Cooler is friendly to the environment.
D. Local people will replace their air conditioner with an Eco Cooler.
( )4. What's the best title of this text?
A

A. DIY Air Conditioning Made from Plastic Bottles
B. Why Do We Need an Eco Cooler in Summer?
C. A Strong-willed Inventor and His DIY Dream
D. Eco Cooler—a Super High-tech Air Conditioner
答案: 【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了一位年轻人自己制作的空调,这种空调是用废旧的塑料瓶制成的,虽然这种空调没有什么高科技含量,但的确很管用。1.B 细节理解题。根据第三段中的“The Eco Cooler is super simple to build”可知,很容易做,故选 B。2.B 词义猜测题。根据第三段中的“First,to fix it,a window should be taken away and replaced with this device.”可知,需要取下窗户,用它来替代,因此 replaced 的意思是“替代”,故选 B。3.C 推理判断题。根据第二段中的“one that does not require power,and is made of one of the world's most common waste—plastic bottles”可知,这种空调是用废旧的塑料瓶制成的,这样这些废旧的东西就可以再利用,对环境是有好处的,故选 C。4.A 标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍的是由废旧塑料瓶制成的空调,故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭