第104页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
一、阅读理解
|题目|体裁|词数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
|“鱼门铃”项目|说明文|343|★★★★|8 分钟|____分钟|____/4|
①Right now, there are 1,032 people around the world looking at a screen to help some fish. They are watching an underwater camera in a river in Utrecht, a city in the Netherlands. There is a gate in the river, but it only opens when boats come. In early spring, many fish want to swim through the city to reproduce(繁殖). But because there are no boats, the gate stays closed. That's a big problem for the fish. They wait and wait, but the water doesn't move.
②Three years ago, two researchers, Anne and Mark, saw many fish waiting near the gate. They also saw some birds looking for food, so the fish were in danger. Anne and Mark worried that some of them could be eaten, and they wanted to help.
③Mark came up with the idea of the “Fish Doorbell”. People can observe the fish with the underwater camera on the Internet. When they see many fish waiting, they can press a button(按下按钮). Then, a worker near the gate gets the message and opens the gate. This way, the fish can swim on and stay safe. The gate doesn't open too early or too late. It opens at the best time.
④Many people like this new idea. Over 9 million people have visited the website, and more than 40,000 people have pressed the doorbell. They think it's so useful and easy that even kids can do it.
⑤One more good thing about the Fish Doorbell is that with the camera, workers can learn about the fish. They can see the size of the fish, the time they come, and how they change each year, which helps people understand the fish and the river better.
⑥Anne says the Fish Doorbell is also good for people to learn. Many people don't know that fish swim through cities or why they need help. But after watching the fish, they start to care more about them. That's why this small idea has made a big change.
(
A. Fixing something broken.
B. Using something actively.
C. Recording something for later.
D. Watching something carefully.
(
A. The Fish Doorbell helps people care more about fish.
B. Many people are interested in the Fish Doorbell.
C. Every one can press the button and open the gate.
D. The Fish Doorbell isn't good for people to learn.
(
A. To show how people help the fish.
B. To describe fish problems in the river.
C. To tell when the Fish Doorbell works.
D. To tell how fish move through cities.
(
|题目|体裁|词数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
|“鱼门铃”项目|说明文|343|★★★★|8 分钟|____分钟|____/4|
①Right now, there are 1,032 people around the world looking at a screen to help some fish. They are watching an underwater camera in a river in Utrecht, a city in the Netherlands. There is a gate in the river, but it only opens when boats come. In early spring, many fish want to swim through the city to reproduce(繁殖). But because there are no boats, the gate stays closed. That's a big problem for the fish. They wait and wait, but the water doesn't move.
②Three years ago, two researchers, Anne and Mark, saw many fish waiting near the gate. They also saw some birds looking for food, so the fish were in danger. Anne and Mark worried that some of them could be eaten, and they wanted to help.
③Mark came up with the idea of the “Fish Doorbell”. People can observe the fish with the underwater camera on the Internet. When they see many fish waiting, they can press a button(按下按钮). Then, a worker near the gate gets the message and opens the gate. This way, the fish can swim on and stay safe. The gate doesn't open too early or too late. It opens at the best time.
④Many people like this new idea. Over 9 million people have visited the website, and more than 40,000 people have pressed the doorbell. They think it's so useful and easy that even kids can do it.
⑤One more good thing about the Fish Doorbell is that with the camera, workers can learn about the fish. They can see the size of the fish, the time they come, and how they change each year, which helps people understand the fish and the river better.
⑥Anne says the Fish Doorbell is also good for people to learn. Many people don't know that fish swim through cities or why they need help. But after watching the fish, they start to care more about them. That's why this small idea has made a big change.
(
D
)1. What may the underlined word “observe” mean in Para. 3?A. Fixing something broken.
B. Using something actively.
C. Recording something for later.
D. Watching something carefully.
(
A
)2. What can we infer from the passage?A. The Fish Doorbell helps people care more about fish.
B. Many people are interested in the Fish Doorbell.
C. Every one can press the button and open the gate.
D. The Fish Doorbell isn't good for people to learn.
(
A
)3. Why did the writer write the passage?A. To show how people help the fish.
B. To describe fish problems in the river.
C. To tell when the Fish Doorbell works.
D. To tell how fish move through cities.
(
C
)4. Which is the structure of this passage?
答案:
1. D 词义猜测题。根据第三段“People can observe the fish with the underwater camera on the Internet. When they see many fish waiting,they can press a button.”可知,这里是说人们通过水下摄像头看鱼,看到鱼等待时就按下按钮,所以 observe 的意思是“仔细观察”。故选 D。
2. A 推理判断题。根据最后一段“Many people don't know that fish swim through cities or why they need help. But after watching the fish,they start to care more about them.”可知,人们通过鱼门铃开始更关心鱼。故选 A。
3. A 主旨大意题。通读全文可知,文章主要围绕人们如何利用鱼门铃帮助鱼洄游展开,A 选项“为了展示人们如何帮助鱼”符合主旨。故选 A。
4. C 篇章结构题。通读全文可知,文章第一段引出鱼需要帮助的问题;第二段介绍问题产生的背景;第三段说明解决办法即鱼门铃的工作原理;第四、五、六段分别阐述鱼门铃带来的不同益处,是总分结构。①总述问题,②③分述问题背景和解决办法,④⑤⑥分述这一办法的益处。故选 C。
2. A 推理判断题。根据最后一段“Many people don't know that fish swim through cities or why they need help. But after watching the fish,they start to care more about them.”可知,人们通过鱼门铃开始更关心鱼。故选 A。
3. A 主旨大意题。通读全文可知,文章主要围绕人们如何利用鱼门铃帮助鱼洄游展开,A 选项“为了展示人们如何帮助鱼”符合主旨。故选 A。
4. C 篇章结构题。通读全文可知,文章第一段引出鱼需要帮助的问题;第二段介绍问题产生的背景;第三段说明解决办法即鱼门铃的工作原理;第四、五、六段分别阐述鱼门铃带来的不同益处,是总分结构。①总述问题,②③分述问题背景和解决办法,④⑤⑥分述这一办法的益处。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看