2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版苏州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版苏州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版苏州专版》

二、阅读理解
|题目|体裁|词数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
|三伏天|说明文|213|★★★|6 分钟|____分钟|____/4|
The dog days, also called Sanfutian in Chinese, refer to the hottest and most humid(潮湿的) days of the year. This hottest period can be different from year to year. It starts in July and lasts for about 30 to 40 days. It has three stages: Chufu, Zhongfu and Mofu. Zhongfu is usually the hottest of the three.
Because of the high temperatures, people may feel uncomfortable and have a poor appetite(胃口). Some even get sick from eating too many cold foods.
To stay healthy, it is important to choose the proper foods during the dog days. Foods which are easy to digest(消化) and full of protein(蛋白质), are good choices, such as various vegetables, chicken, eggs and peanuts. It's better not to eat uncooked, cold or spicy foods. Besides choosing the proper foods, the taste of a dish is also important. Sour taste can improve the appetite and bitter taste makes people feel refreshed.
As a saying goes, “Eating a chicken at the beginning of the dog days will keep you healthy for a whole year.” Therefore, as soon as the dog days arrive, it will be better for you to choose proper foods to keep healthy.
(
C
)1. Which of the following statements can describe the dog days properly?
A. The warmest days of the year. B. The coolest days of the year.
C. The hottest days of the year. D. The coldest days of the year.
(
D
)2. What can people choose to eat during the dog days in the passage?
A. Cold foods. B. Spicy foods.
C. Uncooked foods. D. Foods full of protein.
(
A
)3. What is the Chinese meaning of the underlined sentence in Paragraph 4?
A. 起伏吃只鸡,一年好身体。 B. 中伏食仙草,酷暑绕道走。
C. 头伏吃三宝,健康少不了。 D. 末伏吃三宝,不劳郎中跑。
(
C
)4. What is the passage mainly about?
A. The saying about the dog days. B. The feeling of the dog days.
C. The knowledge about the dog days. D. The weather during the dog days.
答案: 1. C 细节理解题。根据第一段“The dog days,also called Sanfutian in Chinese,refer to the hottest and most humid days of the year.”可知,三伏天是一年中最热的日子。故选 C。
2. D 细节理解题。根据第三段“To stay healthy,it is important to choose the proper foods during the dog days. Foods which are easy to digest and full of protein,are good choices”可知,在三伏天应该吃富含蛋白质的食物。故选 D。
3. A 句意猜测题。画线句子“Eating a chicken at the beginning of the dog days will keep you healthy for a whole year.”意为“在三伏天开始时吃一只鸡会让你健康一整年。”,选项 A“起伏吃只鸡,一年好身体。”符合意思。故选 A。
4. C 主旨大意题。通读文章可知,本文主要介绍了三伏天的相关知识,包括时间、饮食选择等。故选 C。
1.
D
2.
C
3.
E
4.
A
5.
F
答案: 1.D 2.C 3.E 4.A 5.F

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭