第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
二、阅读理解
|题目|体裁|词数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
|英语的口音|说明文|308|★★★★|8 分钟|____分钟|____/4|
①Is it true that you have learnt English for many years but still can't understand a native(土生土长的) English speaker? And do you find that native speakers say a lot of things, but you can't find them in any dictionary? Well, don't worry. A lot of British people can't understand each other, either!
②There are different local accents(口音) across the UK, and different places have several different accents. There were at least six different accents in London the last time I counted.
③Worse than that, it is not just where a person is born in the UK that influences(影响) his or her accent. For example, a language and its accents often change across class or level of education. Another example is how language can be different among age groups in the UK. The words and pronunciation used by young people in the UK can be different from those used by adults. They are creating a “yoof culture”.
④The word “yoof” is an informal(非正式) spelling of “youth”. Some people don't see “yoof” as a good word since its pronunciation is easier and lazier than “youth”. Other people see it as good, because it describes how young people are creating “identity”, a feeling of belonging to a group and knowing who you are.
⑤When parents find it difficult to understand their children, the children can say more things without the checking of their parents. In this way, young people are starting to find more freedom. Even though some people feel worried about “yoof culture”, new words come and go like fashions.
⑥So learners should have no fear about communicating with native speakers. Even British people don't speak English properly! The UK no longer owns the English language.
(
A. To make us think why we learn English.
B. To make us more interested in the passage.
C. To let us know we are not good at English.
D. To let us know English is hard to understand.
(
A. Where a person is born influences his accent.
B. People of different ages have the same accent.
C. Different class or level of education can't influence accents.
D. London is divided into six parts because of people's accents.
(

(
A. Please study harder, or native speakers can't understand your accent.
B. If you want to speak English better, you should have your own accent.
C. Don't worry about having accents, for native speakers have accents too.
D. Never learn from British people because they don't speak English properly.
|题目|体裁|词数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
|英语的口音|说明文|308|★★★★|8 分钟|____分钟|____/4|
①Is it true that you have learnt English for many years but still can't understand a native(土生土长的) English speaker? And do you find that native speakers say a lot of things, but you can't find them in any dictionary? Well, don't worry. A lot of British people can't understand each other, either!
②There are different local accents(口音) across the UK, and different places have several different accents. There were at least six different accents in London the last time I counted.
③Worse than that, it is not just where a person is born in the UK that influences(影响) his or her accent. For example, a language and its accents often change across class or level of education. Another example is how language can be different among age groups in the UK. The words and pronunciation used by young people in the UK can be different from those used by adults. They are creating a “yoof culture”.
④The word “yoof” is an informal(非正式) spelling of “youth”. Some people don't see “yoof” as a good word since its pronunciation is easier and lazier than “youth”. Other people see it as good, because it describes how young people are creating “identity”, a feeling of belonging to a group and knowing who you are.
⑤When parents find it difficult to understand their children, the children can say more things without the checking of their parents. In this way, young people are starting to find more freedom. Even though some people feel worried about “yoof culture”, new words come and go like fashions.
⑥So learners should have no fear about communicating with native speakers. Even British people don't speak English properly! The UK no longer owns the English language.
(
B
)1. Why does the writer ask the questions in the first paragraph?A. To make us think why we learn English.
B. To make us more interested in the passage.
C. To let us know we are not good at English.
D. To let us know English is hard to understand.
(
A
)2. What can we learn about accents in the UK?A. Where a person is born influences his accent.
B. People of different ages have the same accent.
C. Different class or level of education can't influence accents.
D. London is divided into six parts because of people's accents.
(
B
)3. Which of the following best shows the structure of the passage?(
C
)4. What might the writer say to Li Hua, a Chinese middle school student?A. Please study harder, or native speakers can't understand your accent.
B. If you want to speak English better, you should have your own accent.
C. Don't worry about having accents, for native speakers have accents too.
D. Never learn from British people because they don't speak English properly.
答案:
1. B 推理判断题。根据第一段“Is it true that you have learnt English for many years but still can't understand a native English speaker? And do you find that native speakers say a lot of things, but you can't find them in any dictionary?”可知,作者通过问题引起读者对英语学习的思考,可推断作者是为了让读者对文章感兴趣,故选 B。
2. A 细节理解题。根据第二段“There are different local accents across the UK,and different places have several different accents.”可知,一个人的出生地会影响他的口音。故选 A。
3. B 篇章结构题。文章第一段是引入文章主题:很多英国人也不能互相理解对方的话;第二段到第五段介绍了导致英国人不能互相理解对方话的原因;最后一段再次点明主题,呼应首段,因此文章是总—分—总结构。故选 B。
4. C 推理判断题。根据最后一段“So learners should have no fear about communicating with native speakers. Even British people don't speak English properly! The UK no longer owns the English language.”和第一段“Well,don't worry. A lot of British people can't understand each other,either!”可知,很多英国人也不能互相理解对方的话,所以不要担心,选项 C“不要担心有口音,因为母语人士也有口音。”符合,故选 C。
2. A 细节理解题。根据第二段“There are different local accents across the UK,and different places have several different accents.”可知,一个人的出生地会影响他的口音。故选 A。
3. B 篇章结构题。文章第一段是引入文章主题:很多英国人也不能互相理解对方的话;第二段到第五段介绍了导致英国人不能互相理解对方话的原因;最后一段再次点明主题,呼应首段,因此文章是总—分—总结构。故选 B。
4. C 推理判断题。根据最后一段“So learners should have no fear about communicating with native speakers. Even British people don't speak English properly! The UK no longer owns the English language.”和第一段“Well,don't worry. A lot of British people can't understand each other,either!”可知,很多英国人也不能互相理解对方的话,所以不要担心,选项 C“不要担心有口音,因为母语人士也有口音。”符合,故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看