第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
(
—That's because he always has ____ sleep at night.
A.a bit;little
B.a bit of;little
C.a little;much
D.a lot of;a little
A
)3. —Billy sometimes gets ____ sleepy in class.—That's because he always has ____ sleep at night.
A.a bit;little
B.a bit of;little
C.a little;much
D.a lot of;a little
答案:
A 【点拨】a bit 和 a little 可修饰形容词,表示程度;little、a little 后接不可数名词,little 含否定意思,表示“几乎没有”,a little 没有否定意思,表示“有一点”。a bit of 修饰名词;much 后接不可数名词;a lot of 后接可数或不可数名词都可以。sleep 作名词“睡觉”讲时,是不可数名词;sleepy 是形容词,意思是“昏昏欲睡的,困倦的”。故选 A。
(
—I think so. Look! The lights are still ____.
A.on
B.off
C.open
D.closed
A
)4. —There must be someone in the room upstairs.—I think so. Look! The lights are still ____.
A.on
B.off
C.open
D.closed
答案:
A 【点拨】由答语前句“我也这么认为”可推断,此句表示“灯仍然都开着”,因此用 on。故选 A。
(
A.much too;too many
B.too much;too much
C.too many;much too
D.much too;too much
D
)5. Eddie is ____ fat, so Hobo asks him not to eat ____ food any more.A.much too;too many
B.too much;too much
C.too many;much too
D.much too;too much
答案:
D
(
—Yes, and air will be fresher.
A.less;less
B.less;fewer
C.fewer;fewer
D.fewer;less
D
)6. —If there are ____ people driving, there will be ____ air pollution.—Yes, and air will be fresher.
A.less;less
B.less;fewer
C.fewer;fewer
D.fewer;less
答案:
D
1.
6.
listening
2. The
3. because
4. was told
5. usually
6.
to let
7. through
8. students
9. found
10. advice
答案:
1. listening 2. The 3. because 4. was told 5. usually 6. to let 7. through 8. students 9. found 10. advice
( )1. Why did Wang Xinhong mention students' mental problems in Paragraph 2?
( )2. The last two paragraphs are mainly about life education's ____.
( )3. Which is the right order of the events about life education?
( )4. What can we know about Wang Xinhong from the passage?
A
( )2. The last two paragraphs are mainly about life education's ____.
B
( )3. Which is the right order of the events about life education?
A
( )4. What can we know about Wang Xinhong from the passage?
C
答案:
1. A 【点拨】根据第二段内容可知,在第二段提到学生的心理问题是为了说明生命教育的重要性。故选 A。2. B 【点拨】根据最后两段内容可推知,是关于生命教育的未来。故选 B。3. A 【点拨】根据“Since 2004, Shenzhen Middle School has made life education a course and has held the ‘Life Education Week’. In 2015, the school started the Failure Museum...Zhang Shunyong, a deputy of the ‘two sessions’ in 2024, suggested that life education should be included in school courses.”可知顺序是①③②。故选 A。4. C 【点拨】根据“Wang has great views from her rich experience in solving the mental problems of teenagers.”可知她擅长解决青少年的心理问题。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看