第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
四、阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
There is a playground in almost every school. It is usually a large and open space.
Why should a school have a playground? The reason is that there should be a place for students 1
After school, the playground becomes 6
There is a playground in almost every school. It is usually a large and open space.
Why should a school have a playground? The reason is that there should be a place for students 1
to do
sport. After 2studying
for a long time in the classroom, students are glad 3to run
and jump. During the playtime, we can see many girls and boys play happily. But they often feel sad 4when
the bell rings. It’s time for 5them
to go back to their classrooms.After school, the playground becomes 6
the
most exciting place. Boys and girls play many 7kinds
of games there. When there 8is
a match between classes or schools, the playground will be full 9of
excited students. Teachers all think good 10students
should also learn to play.
答案:
译文:
几乎每所学校都有一个操场。它通常是一片大而开阔的场地。
几乎每所学校都有一个操场。它通常是一片大而开阔的场地。
为什么学校要有操场呢?原因是应该有一个供学生做运动的地方。在教室里学习了很长时间后,学生们很乐意跑和跳。在课间休息时,我们可以看到许多男孩和女孩开心地玩耍。但当铃声响起时,他们常常感到难过。到他们回教室的时间了。
放学后,操场变成了最令人兴奋的地方。男孩和女孩们在那里玩很多种游戏。当班级之间或学校之间有比赛时,操场上会挤满兴奋的学生。老师们都认为好学生也应该学会玩耍。
解析
1. to do
解析:“a place for sb. to do sth.”是固定结构,意为“供某人做某事的地方”,所以此处用动词不定式“to do”。
2. studying
解析:“after”是介词,介词后接动词要用动名词形式,“study”的动名词是“studying”。
3. to run
解析:“be glad to do sth.”是固定搭配,意为“乐意做某事”,所以此处用“to run”。
4. when
解析:根据语境“但当铃声响起时,他们常常感到难过”,这里需要一个引导时间状语从句的连词,“when”表示“当……时候”,符合语境。
5. them
解析:“for”是介词,介词后接人称代词要用宾格形式,“they”的宾格是“them”。
6. the
解析:“most exciting”是“exciting”的最高级形式,形容词最高级前要加定冠词“the”。
7. kinds
解析:“many”后接可数名词复数,“kind”的复数形式是“kinds”,“many kinds of”意为“很多种”。
8. is
解析:“there be”句型中,be动词的形式要根据后面的主语来确定,此处主语“a match”是单数,所以用“is”。
9. of
解析:“be full of”是固定短语,意为“充满;挤满”,所以此处用“of”。
10. students
解析:根据语境“老师们都认为好学生也应该学会玩耍”,这里“学生”是泛指,要用复数形式“students”。
Hi! My name is David. I am a student at the No. 1 Middle School. I’d like to tell you something about my 1 life.
My school life is very busy. In the morning, I 2 at 6:20. Then I have breakfast at 6:40. I go to school at 7:00 3 Monday to Friday. Usually I have the morning reading first. I have many 4 at school. They are Chinese, English, Maths, History, PE, Art, Music and Computer. I have seven classes a day. There are four in the morning and 5 in the afternoon. My favourite subject is English. I think it is 6 for me and I can speak good 7. The classes in the morning end at 11:35. Then we have lunch in the dining hall. 8 teachers sometimes eat with us.
My school life is 9, too. I have a lot of friends. They are friendly and 10. They always help me with my problems. I like going to the library in the afternoon with them. We often read and talk about our favourite 11 there. I also like 12. I like pop music best. I like sports 13. I often play football in the afternoon and it is my favourite sport. I play it with my best friend Bob in the 14 after school. Bob is both my friend and my neighbour. We go to school together.
I am very happy at school and I 15 my school life very much.
( )1.
( )2.
( )3.
( )4.
( )5.
( )6.
( )7.
( )8.
( )9.
( )10.
( )11.
( )12.
( )13.
( )14.
( )15.
My school life is very busy. In the morning, I 2 at 6:20. Then I have breakfast at 6:40. I go to school at 7:00 3 Monday to Friday. Usually I have the morning reading first. I have many 4 at school. They are Chinese, English, Maths, History, PE, Art, Music and Computer. I have seven classes a day. There are four in the morning and 5 in the afternoon. My favourite subject is English. I think it is 6 for me and I can speak good 7. The classes in the morning end at 11:35. Then we have lunch in the dining hall. 8 teachers sometimes eat with us.
My school life is 9, too. I have a lot of friends. They are friendly and 10. They always help me with my problems. I like going to the library in the afternoon with them. We often read and talk about our favourite 11 there. I also like 12. I like pop music best. I like sports 13. I often play football in the afternoon and it is my favourite sport. I play it with my best friend Bob in the 14 after school. Bob is both my friend and my neighbour. We go to school together.
I am very happy at school and I 15 my school life very much.
( )1.
D
( )2.
C
( )3.
D
( )4.
C
( )5.
A
( )6.
A
( )7.
C
( )8.
B
( )9.
A
( )10.
B
( )11.
A
( )12.
D
( )13.
B
( )14.
D
( )15.
D
答案:
1. D 【点拨】weekend 周末;sport 运动;family 家庭;school 学校。根据下文“My school life is very busy.”可知,此处指校园生活。故选 D。2. C 【点拨】look up 查阅;hurry up 快一点;get up 起床;stand up 站起来。结合选项和“In the morning”可知,此处表示起床。故选 C。3. D 【点拨】in 在……里;at 在(某处);on 在……上;from 从。根据“Monday to Friday”可知,此处指从周一到周五。故选 D。4. C 【点拨】student 学生;classroom 教室;subject 科目;teacher 老师。根据下文“They are Chinese,English,Maths,History,PE,Art,Music and Computer.”可知,此处表示有很多科目。故选 C。5. A 【点拨】three 三;four 四;five 五;six 六。根据“I have seven classes a day. There are four in the morning”可知,作者每天有七节课,上午有四节,那么下午有三节。故选 A。6. A 【点拨】easy 容易的;hard 艰难的;difficult 困难的;easily 容易地。根据上文“My favourite subject is English.”可推知,英语对于作者来说很容易。故选 A。7. C 【点拨】Chinese 中文;Japanese 日语;English 英语;French 法语。根据上文“My favourite subject is English.”可推知,此处表示作者能说一口流利的英语。故选 C。8. B 【点拨】their 他们的;our 我们的;her 她的;his 他的。结合选项和“... teachers sometimes eat with us”可知,此处表示“我们的老师有时和我们一起吃饭”。故选 B。9. A 【点拨】interesting 有趣的;interested 感兴趣的;boring 无聊的;excited 激动的。根据下文内容可推知,此处表示作者的校园生活很有趣。故选 A。10. B 【点拨】smart 聪明的;helpful 愿意帮忙的;polite 有礼貌的;useful 有用的。根据下文“They always help me with my problems.”可知,此处应表示作者的朋友乐于助人。故选 B。11. A 【点拨】book 书;classmate 同学;teacher 老师;hobby 爱好。根据上文“I like going to the library in the afternoon with them.”可知,图书馆应该和书有关。故选 A。12. D 【点拨】dance 跳舞;draw 画画;swim 游泳;listen to music 听音乐。根据下文“I like pop music best.”可推知,作者喜欢听音乐。故选 D。13. B 【点拨】also 也,用于肯定句句中;as well 也,用于肯定句句末;either 也,用于否定句句末;neither 两者都不。故选 B。14. D 【点拨】library 图书馆;classroom 教室;swimming pool 游泳池;sports field 操场。根据上文“I often play football in the afternoon and it is my favourite sport.”可知,此处指和鲍勃在运动场上踢足球。故选 D。15. D 【点拨】want 想要;make 制作;spend 花费;enjoy 喜爱。结合选项和“I 15 my school life very much”可知,此处表示作者非常喜欢校园生活。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看