第115页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
五、阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Do you like fashion? Today, we can get 1
Tie-dyeing(扎染法) is a very old way of dyeing clothes in China. It has a history 2
Yang Cheng, 52, learned tie-dyeing from his mother in the 1980s. Now he is doing the job all 3
Yang once made two sets of specially tie-dyed 5
Yang now 8
Do you like fashion? Today, we can get 1
colourful
clothes easily. But how about people in old times?Tie-dyeing(扎染法) is a very old way of dyeing clothes in China. It has a history 2
of
about 1,500 years. People in the past made it by hand.Yang Cheng, 52, learned tie-dyeing from his mother in the 1980s. Now he is doing the job all 3
the
time. He has taught his daughter this technique(技艺). Yang continued(继续) the old skill of tie-dyeing. At the same time, he studied new tie-dyeing skills in other 4 countries
such as Japan, India and France.Yang once made two sets of specially tie-dyed 5
dresses
. It took him about two years. He used many skills. Some patterns on the dresses are 6 traditional
, while some are modern. “I want to put all the beautiful things into tie-dyed 7 works
,” he said.Yang now 8
teaches
tie-dyeing in many places. More than 100,000 people learn from 9 him
. Some people worry that tie-dyeing as an art form may vanish(消失) 10 because
using machines is fast and cheap. But Yang said, “Machines can’t take the place of our creative hands.”
答案:
1. colourful 2. of 3. the 4. countries 5. dresses 6. traditional 7. works 8. teaches 9. him 10. because
( )1. 创新考法—图片理解题 Which is the picture of a horse-face skirt according to the passage?
B.
C.
( )2. What does the underlined word “convenient” in Paragraph 2 mean?
B. happy
C. comfortable
D. sad
( )3. Why did women in the Song dynasty wear horse-face skirts?
A
B.
C.
( )2. What does the underlined word “convenient” in Paragraph 2 mean?
A
B. happy
C. comfortable
D. sad
( )3. Why did women in the Song dynasty wear horse-face skirts?
C
答案:
1. A 【点拨】根据“They have beautiful patterns(图案) and folds(褶) on both sides. And there are openings in the front and back of the skirts.”可知选 A。2. A 【点拨】根据“It was difficult for them to ride donkeys without these openings.”可知,没有这些开口女士们骑驴不方便,convenient 与 easy 意思相近。故选 A。3. C 【点拨】根据“In the Song dynasty, women wore horse-face skirts when they rode donkeys.”可知,在宋代,妇女骑驴时穿马面裙。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看